~ hoofdstuk 16 ~

8 1 0
                                    

POV Myla

"Je had ons toch minstens kunnen informeren?" "Ik wist hier niets van! Toen ze gister in de hal stond wist ik van niets!" roep ik naar mam. "En ik kan er niets aan doen dat jullie je niet willen verdiepen in mijn biologische familie!" "Niet zo een grote mond Myla!" roept mijn moeder nu ook. Ik rol met mijn ogen en kijk haar dan weer aan. "wat wil je dan dat ik doe" vraag ik haar. Ze kijkt me aan, maar blijft stil. 

"Mira mag van mij hier blijven tot de vakantie over is. Maar ze komt hier niet wonen. Dat gaat niet." zucht mam. Ik knik "dat had ik ook al bedacht".  "Mooi. Ik heb nog werk te doen. Jullie redden je wel toch?"  vraagt ze. "ja, en ik ben vanmiddag niet thuis. Ik heb met Nova afgesproken. Doei!" en met dat gezegd te hebben loop ik de keuken uit. Pfoeh, dat ook weer gehad. 

"Sorry dat ik dit allemaal veroorzaak" zucht Mira als ik mijn kamer in kom. "Geeft niets! Jij kan er ook niks aan doen hoe dingen zijn gelopen." en ik geef haar een bemoedigende glimlach. "Er is wel één probleempje" ik speel ondertussen met mijn ring. "Ik heb afgesproken met Nova. Zou je het erg vinden om alleen hier te blijven?" vraag ik voorzichtig. "Pfoeeh, nee tuurlijk niet. Ik dacht dat er iets serieus achteraan kwam" lacht ze. "oke, goed. Het is nu half 11. Ik moet dus bijna door. Ik heb geregeld dat er veel chocola in huis is, en ik heb je de chillroom al laten zien. Alle zielige films staan aan de linkerkant van de kast. Je bent trouwens alleen thuis." som ik op. "Is dat oke?" vraag ik als ik haar gezicht zie. "Ja, ik zal het allemaal proberen te onthouden" zegt ze.

Ik loop naar mijn badkamer om me klaar te maken. Ik borstel mijn bruine haar en doe het in een knot. Ik haal er twee plukjes uit, en ik doe nog wat mascara op. Ik pak een bloemen jurkje uit de kast en doe er simpele sneakers onder. Ik kijk in de spiegel en kijk er tevreden naar.

 Ik kijk in de spiegel en kijk er tevreden naar

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

"Ik ga Mira!" "oke" hoor ik haar mompelen. Ze voelt zich echt kut. Ik kan het merken. Zal ik maar gewoon thuisblijven? Nee, ik heb tegen Nova gezegd dat ik kwam. Dus daar zal ik me aan houden. Ik loop de badkamer uit en zie Mira in een oversized hoodie en een joggingsbroek zitten. "doei Miertje" zeg ik als ik de kamer uitloop. Ik hoor niets terug en schenk er maar niet teveel aandacht aan. Het is raar om Mira zo verdrietig te zien. Er staat eigenlijk altijd wel een glimlach op haar gezicht. 

Ik pak mijn scooter uit de garage en start het ding. Hij wilt het gelukkig doen en ik rijd de straat uit. Na 12 minuutjes kom ik aan bij de Starbucks. Ik zie de scooter of fiets van Nova nog niet staan, dus ik wacht wel even. Ik check mijn horloge, en ik zie dat het 10:56 is. Ik ben een keer op tijd, en eerder dan Nova! Applausje voor mij! En ik lach even in mezelf. "Wat lach jij dan?" zegt Nova die opeens voor mijn neus staat. "pfoeeh, je laat me schrikken" lach ik. Ik leg ondertussen een hand op mijn hart. "je hart zit aan de andere kant" fluistert Nova. "zullen we dan maar?" verander ik het onderwerp, en we lopen lachend de Starbucks in.

POV Mira

Ik hoor de deur dichtslaan, en ik weet dat ik nu alleen ben. Ik sluip alsnog door het huis om stil te zijn en het allemaal te onderzoeken. Geen één kastje word vergeten. Na anderhalf uur heb ik alles gezien en ik besluit Myla een appje te sturen.

U: Geniet van je dagje met Nova!

U: Je hoeft niet speciaal voor mij naar huis te komen

U: Dat sta ik niet toe!😒

Myla😝: oke oke, je kent me te goed..

Myla😝: The Notebook is trouwens wel echt een aanrader qua films!

U: Dat is geen excuus om hierheen te komen!

Ik moet toch even lachen. Maar dan komen de beelden van Luke met dat meisje voor de zoveelste keer weer op mijn netvlies. Ik word gek hier! Ik pak alle chocola die in de keuken te vinden is en loop dan naar de chillroom. Ik zoek tussen alle DVD's, en vind uiteindelijk The Notebook. 

‐-----------‐-----------‐-----------

Nadat ik huilend, ik denk, de zevende film opstart hoor ik de deur beneden dichtslaan. Dan hoor ik niets en ik ga weer helemaal op in de film Bambi. Ja, sorry. Ik had echt heel erg zin in een tekenfilm. "Bambi?" hoor ik een stem achter me. Ik schrik me de bananen en gooi mijn popcorn de lucht in. Mijn drinken stoot om en mijn hand raakt per ongeluk het oog van Myla. "Sorry, sorry, sorry, sorry!" roep ik hysterisch. "het geeft niet, echt niet" lacht Myla die haar oog bedekt en onder de cola zit. "Ik neem wel een douche, maak je geen zorgen. Hoe gaat het met je?" zegt ze terwijl ze een natte doek tegen haar oog houd. "The Notebook was inderdaad echt heel zielig, en ook de Titanic, Lion King, zeker dat stukje wanneer Simba-" "ik snap het, ze waren allemaal heel zielig. Maar ik vroeg hoe het met jou gaat" ze kijkt me indringend aan. "ehm, ja..." ik slik even. "ik weet het niet" geef ik eerlijk toe. "weet je wat jij nodig hebt?" vraagt Myla. Ik schud mijn hoofd als teken voor nee. "een heerlijk ontspannend bad. Het is nu al kwart voor 9. Dat betekent dat je hier al meer dan 10 uur zit." Legt ze uit. "oh" kan ik alleen maar uitbrengen. "ik zal het bad alvast voor je klaarzetten. Daarna kan je het best in bed kruipen. Emoties zijn erg vermoeiend" en met dat gezegd te hebben loopt ze de kamer uit.

Ik zucht en zak onderuit in de stoel. Ik pak mijn mobiel om te kijken of er iets bijzonders is gebeurd in de tussentijd. Net als verwacht, is er niets. Behalve de 36 oproepen van Eva, Luke en Oliver bij elkaar. Ik sluit alle tabbladen af, en zie een foto van Myla en mij op de achtergrond van mijn telefoon. Myla en ik lijken inderdaad veel op elkaar. Maar dat is het enige dat overeenkomt. Ik heb bijvoorbeeld een stoerdere kledingstijl, en Myla meer meisjesachtig. Zij houd van shoppen, pianospelen, fotografie en zulke dingen. Ik houd meer van Netflixen, hardlopen en wat nog meer eigenlijk? Ik ben op zich wel creatief, en vroeger heb ik op dansles gezeten. Misschien kan ik dat laatste weer eens gaan proberen...

Samen dansen?🤗
Ik heb eigenlijk helemaal niets gedaan vandaag.. oopss
Xx han

Twins - The SwitchWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu