26. Šesto čulo

654 54 2
                                    

Izgubljena u mislima. Daleko od drugih, iako se pored nalaze ljudi. Lisa je duboko udahnula nakon što je popila poslednji gutljaj kakaa koji je napravila Aida za njih dve. Oliver i Murat su otišli na ručak ostavivši dve koleginice da obeduju u stanici. Lisa je sumnjičavo gledala na njihovo tako dobro slaganje u kolima dok su se vraćali. Šta se dogodilo između njih dvojice dok ona nije bila tu? Kako to da mu Murat ne uzvraća grubim tonom? Jer, beše on ne može da prihvati da je neko bolji od njega. Lisa je izvila usnu. Ili je sebi zacrtao da je on svejedno bolji od Olivera te dopušta sebi da se druži sa novim kolegom?
,,Da li ti je dovoljno toplo?" Zabrinuto će Aida. Pitanjem je prekinula Lisine misli na šta je ona klimnula glavom. U njihovoj kancelariji je stvarno bilo toplo i prijatno. Možda će ova prehlada na kraju zaobići Lisu. Iskreno se nadala.
,,Kako si shvatila da on možda živi na drugoj strani? Vodi te neki osećaj ili si nešto otkopala?" Upitala je Aida sedajući pored Lise na kožni dvosed.
,,Šesto čulo." Odgovorila je Lisa. ,,Ono me vodi i govori mi da tako treba." Zagledala se u svoju drugaricu očajna zbog toga što je laže. Mnogo su bliske još od akademije i Lisa je svesna toga da zna mnogo više o Aidi nego sto ona zna o njoj. Niko ništa ne zna o Lisi. Ako je u nečemu dobra, onda je to u sakrivanju tajni i sopstvenog života od drugih. Navikla je da ćuti. Međutim, ponekad je ponesu emocije i samo malo joj fali da naglas ono što ne bi trebalo. Pazi, ali ne dovoljno koliko bi to želela.
,,Šta misliš da se desilo u prošlosti tog muškarca zbog čega je postao takav?" Aidu je zainteresovalo Lisino pitanje. Svi mnogo misle o motivima ali niko naglas ništa ne govori. Lisa je nastavila. ,,Ja mislim da je u detinjstvu bio seksualno zlostavljan sa strane majke ili jako tučen i mučen."
,,Ili je njegova majka bila mučena od strane njegovog oca a on je sve upio kao sunđer te se iz njega rodio monstrum koji misli da tako treba da se ophodi prema ženama."
,,Da, ili to. Svakako, mržnja prema ženama je izuzetna kada je reč o ovom misterioznom manijaku. Bojim se da se sada u njegovim rukama nalazi Sandra Božić i da strepi od njegovog monstruoznog uma." Aida je izvila obrvu. ,,Kako znamo da nije već ubio sve žrtve? Šta ako su sve... Ada, Nikolina i Iva već odavno mrtve?"
Lisa je odmahnula glavom.
,,Ne znam. Nećemo ni saznati sve dok ne saznamo krajnji ishod svega. Nešto mi govori da Sandra jeste živa ali za tri preostale devojke..." Duboko je udahnula i zevnula. ,,Ne pada mi na pamet ništa. Aida, prošlo je previše vremena od svega toga. Obe znamo koliko je odsto moguće da su ostale žive..." Lisa se uspaničila. Uočila je sopstvenu grešku zbog koje će se svakog časa cimati da je niko od kolega ne pita za tvrdnju koju sve vreme odlučno govori. Ponadala se da neće morati da objašnjava. Ako dođe do toga, pronaći će izlaz.

Crna sećanja (Završena)Where stories live. Discover now