LI. Tortured Soul

2.5K 117 26
                                    

Soudní síň se plnila neznámými lidmi, přičemž ti, o které tu právě šlo, teprve přijdou. Jejich lavice byla zatím prázdná, ale během několika mála minut se to vše změní. V místnosti byla také Wellstonovic rodina i s dívkou, která tu musela být jakožto hlavní svědek. 

Ti kteří dívku dobře znali, věděli že je tu svým způsobem nedobrovolně. Toho dne, kdy odvedli kluky v poutech z jejího pokoje se jí zdraví, především to psychické, rozsypalo jako domeček z karet. O radosti ani nemluvě...

Z její bledé tváře čišel jen nepopsatelný smutek a bolest. Její matka jí přichystala světle růžové šaty, které si měla obléknout, ale dívka si je ještě před odchodem z domu vyměnila za černé, ve kterých byla i na pohřbu své milované babičky. 

Decentní šaty s lemy z krajky jí sahaly po kolena. Měly dlouhé rukávy, a tak skrývaly aspoň malou část jejích rukou pokrytých rankami, způsobenými žiletkami v průběhu minulé noci. Vlasy si nijak neupravovala. Jen je pročesala hřebenem a přední pramínky vlasů, které jí padaly do očí si vzadu sepnula zlatou sponou. 

Na krku se jí při chůzi houpal řetízek s přívěskem písmena H, který jí Harry daroval k Vánocům. Slíbila mu, že si ho nikdy nesundá. Je to její jediná hmotná vzpomínka na něj.

Do soudní síně vstoupí hlouček policistů a obestoupí lavici pro obžalované. Dívka jen zděšeně pozoruje celou tu scénu před sebou. Po chvíli do místnosti opravdu vstoupí kluci už v modrém vězeňském oblečení. Na pravé straně hrudi mají výšivku s jejich vězeňským číslem a písmenem budovy, ve které jsou zavření. 

Harry Styles D-1548

Niall Horan D-1579

Liam Payne D-1649

Louis Tomlinson D-1685

Byl to děsivý pohled. Dívce se po tvářích kutálely slzy, díky tomu pohledu na jejich tváře. Pohled na Harryho jí však zarazil. Jeho vždy překrásné vlnité vlasy měl ostříhané na mnohem kratší střih. Opravdu mu to takto slušelo.

Když si Harry všiml, že se na něj dívka na protější straně soudní síně dívá, jen na ni povzbudivě mrkl. Šlo vidět, že by jí nejraději objal, jenže mu v tom zabraňovala pouta, která byla připevněna tak, aby nemohl běhat ani pořádně zvednout ruce. Stejně tak, byli v poutech i ostatní kluci.

Dívka celou tu dobu koukala jen po klucích, kteří jí aspoň maličko uklidňovali malými úsměvy nebo aspoň mrknutím. Nebyla psychicky připravená k tomu, aby u soudu řekla pravdu o tom, co se stalo a tím je poslala všechny do vězení. Cítila se opravdu špatně, ale každý milý pohled, který jí kluci darovali jí dodal aspoň trochu odvahy.

Do místnosti nakonec vstoupil soudce se soudním senátem a s přísedícími. Soudce i se senátem měli na sobě dlouhé taláry tmavě modré barvy. Všichni vypadali docela děsivě, i když to byli takoví dědoušci s bílými vlasy a brejličkami na nose.

,,Soud města Londýna rozhodl o hlavním líčení dne 20.2 2020 v senátě složeném z předsedy senátu Jamese Gondona a přísedících Sophie Fuller a Edwarda Newmana takto: obžalovaní Harry Styles narozen dne 1.2.1995, Niall Horan narozen dne 13.9. 1995, Liam Payne narozen dne 29. 7. 1993, Louis Tomlinson narozen dne 24.12. 1992 v jsou vinni, že den 19.9.2019 v době kolem osmé ranní hodiny na střední škole veterinární v Londýně, plánovaně unesli dvě nezletilé dívky: Madison Ramsay Wellstone, v té době ve věku šestnáct let a Bayley Hodgkinson, v té době ve věku sedmnáct let. Dále jsou vinni za nelegální činnost v letech 2013 až 2020. V domě obžalovaných byly taktéž nalezeny nelegálně držené zbraně. Pět kusů  DPMS AR15 Oracle 406 mm ráže 223 Remington, tři kusy DDM4 V11 ráže 223 Remington, čtyři kusy Desert Eagle XIX 5" IMB  ráže 357 Magnum. Dále se v domě našly tři balíčky metanfetaminu každý po patnácti gramech, dva balíčky marihuany každý po třiceti gramech. Dále jsou odsouzeni za úmyslnou vraždu sedmnáctileté Bayley Hodgkinson a mnoho dalších," dořekne soudce a znova se posadí do svého křesla v čele místnosti.

,,Vyzývám Madison Wellstone, aby předstoupila před soud," řekl jeden z mužů. Dívka se tedy nemotorně postavila a kráčela až k mohutné židli hned před obrovským stolem, kde seděli soudce dalšími lidmi potřebnými u soudu.

,,Madison Ramsay Wellstone, slibujete, že při vaší výpovědi jste tvrdila jen pravdu? Pokud jste zatajila nebo dokonce zapírala u vaší výpovědi, soud to může považovat jako klamavou výpověď. V tom případě udete považovana za spolupachatelku, čímž by jste se stala další z obžalovaných. Slibujete tedy, že jste mluvila pravdivě?" zeptá se muž vedle soudce.

Dívka se krátce podívá na kluky, kteří sedí jen maličký kousek od ní. Sama ani neví, co má teď právě dělat. Celá tahle scenérie ji děsí. Už jen pohled do Liamových očí, ve kterých se tvoří slzy jí naprosto podlamoval kolena. Harry jí kývnutím hlavy naznačil, ať to odsouhlasí a dívka tak také udělala:

,,Ano, slibuji," řekla vyklepaným hlasem.

,,Můžete se jít posadit, slečno," řekl soudce, který asi viděl, že dívka nejspíš každou chvíli zkolabuje. 

,,Soud tedy ustanovuje tyto muže vinnými dle paragrafu 159 odstavec 4, Trestního zákoníku za použití paragrafu 345 odstavce 1, Trestního zákoníku v úhrnnému trestu smrti. Odsouzení je nepodmíněné a pro výkon položeného trestu se zařazuje podle paragrafu 57 odstavec 4, trestního zákoníku do věznice s vysokou ostrahou," dokončil soudce.

,,Trest smrti," zašeptala dívka zlomeně a hystericky se rozplakala. Její vzlyky se rozléhaly po celé místnosti soudní síně. Její matka a otec se jí snažili utišit, ale nedařilo se jim to. Byla jako v tranzu.

Policie zvedla kluky z lavice a chystali se opustit soudní síň. Když to dívka viděla, nemotorně vystřelila ke klukům. Vběhla k nim a bez jakýchkoliv výčitek se přimáčkla k Harrymu. Držela se ho jako klíště, s hlavou na jeho hrudi, kterou máčela slzami.

,,Harry," zašeptala sklíčeně do jeho hrudi. Avšak se kolem jejich boků obtočily ruce některého z těch policistů a snažili se jí od Harryho odtrhnout.

,,Neee, pusťte mě!" křičela hystericky a držela se Harryho kolem pasu.

,,Můžeme se s ní rozloučit?" zeptal se Louis jednoho z policistů.

,,Ne," řekl chladně.

,,Pusť mě, ty bídáku! Jinak tě Harry vykuchá, až k tomu bude mít příležitost!" zakřičí, přičemž se pořád drží Harryho, který se její poznámce zasměje.

,,To je moje holka," řekne s úsměvem. Vypadal, že je opravdu pyšný.

,,Teď jen doufej, že trest smrti výjde podle plánu," ušklíbne se Harry.

Avšak třetí policista už dívku oddělal. Policisté všechny kluky ihned odvedli ven do aut, která je převezou do věznice.

,,Kluci" zašeptala dívka, když jí pustili a ona s ranou dopadla koleny k zemi. Po tvářích se jí kutálely slzy. Ten den se to v ní všechno zlomilo.

Ten den ztratila kousek sebe. Svůj stín, který ji pokaždé doprovázel...

______________________________

Všem chci neskutečně moc poděkovat za veškerou vaši podporu během celého tohoto příběhu. Ani si nedokážete představit, jak emocionální pro mě bylo tento díl napsat.

Je to rok, co píšu tento příběh a během této doby vidím opravdu progres, co se týče stylu psaní i celkového obsahu. Díky vám bych však tento nápad na příběh nikdy neuskutečnila.

Příští díl už bude epilog, s odhalením mého překvapení pro vás ❤️


Oprava 17.8. 2022

Shadows Behind You // h.s.Kde žijí příběhy. Začni objevovat