XXIX. Dusk Till Dawn

4K 129 26
                                    

,,Uznej sama, že Bayley se k tobě nikdy nechovala jako k člověku na kterém by jí záleželo. Kdo vyměnil tebe za svobodu? Bayley. Kdo byla ta, která raději šla na party místo toho, aby byla s tebou, když si ji nejvíce potřebovala? Bayley. Kdo měl vždy štěstí s kluky, kteří se ti líbili? Nikdo jiný než, Bayley,"

,,Byli jsme s tebou už v dobu, když tu pro tebe nebyla. Půl roku z tebe Styles nespustil oči. Byl jsem u toho když si brečela! Každou minutu toho, jak si probrečela jsem plánoval, jak se té kurvě pomstím. Cítil jsem z tebe ten smutek..."

,,Slyšel jsem vaše telefonáty, když ti tvrdila, jak se musí odpoledne učit. Jenomže šla na party s jejíma kamarádama. A ty? Ty si zůstala sama. Nemám pravdu?"

,,Nejsem zlý Madison, ale nedokázal jsem se dívat na to divadlo, které před tebou hrála. Hrála si na tvoji kamarádku, aby se odtud dostala a co by bylo dále? Nechala by tě zase samotnou,"

,,Společně s Harrym jsme byli u toho, jak si po večerech plakala. Tak neskutečně mě bolelo se na tebe jen dívat, jak se trápíš," povzdechl si Zayn a dále pokračoval...

,,Jednou večer jsme se společně s Harrym a Liamem vydali k vám domů. Bylo léto a ty sis v pokoji nechala otevřené okno. Tví rodiče jeli na tu večeři, pamatuješ?" zeptal se a já jen tiše přikývla a dále jsem jej poslouchala.

,,Když odjeli, plakala si až do vyčerpání. Harry měl o tebe takový strach. Vzal si tě do náručí a hladil tě ve vlasech. Byla si tak vyčerpaná, že ses ani neprobudila, jen si poklidně spala do chvíle, než se ti zdála nějaká noční můra. Pak ses schoulila do klubíčka a jemně si mi chytila mojí ruku. Vypadala si tak ublíženě. Měla si ještě slzy na tvářích. V tu chvíli jsem věděl, že se jí pomstím," dokončil svůj dlouhý monolog.

Byla jsem zticha. Oči jsem měla plné slz. Bylo toho na mě až moc - v srdci se mi přelévaly různé emoce a mozek pořád přemýšlel nad těmi skutečnostmi, které teď řekl. 

Velmi mě bolelo srdce, cítila jsem smutek a vztek na Bayley. Měl pravdu, jenže ona tu teď není, protože ji zabil...

Potřebovala jsem být někomu na blízku, protože se mi začal točit celý svět, třásla jsem se pod náporem slz, vzlyků a zimy, která procházela mým tělem. Nejbližší člověk byl Zayn, a proto jsem k němu udělala menší krok a zhroutila se mu do náručí. 

,,Shhh, už je to dobrý," šeptal potichu do mých vlasů.

Jenže už jsem mu nebyla schopná odpovědět a cítila jsem, že postupně slábnu a mé vidění se postupně ztmavuje. Najednou se všechno zastavilo a já upadla do temnoty.

Pohled Zayna:

Najednou se jí podlomily nohy, jen díky tomu, že jsem jí pevně držel mi nespadla na zem. Harry hned přispěchal na pomoc a převzal si její bezvládné tělo do svého klína. Položil si ji jako panenku na svá stehna a zkoumal, co se stalo.

,,Nialle!" křikl Harry.

Niall se k ní sklonil a začal zkoušel jestli dýchá, nahmatal jí tep a jestli třeba nemá teplotu. Ona jen klidně ležela s rukama bezvládně položenýma na jejím břiše.

,,Myslím, že je jen psychicky vyřízená. Zažila si toho až moc - útěk, zemřela jí kamarádka, určité sexuální aktivity, ještě tohle se Zaynem. Upřímně by mě taky z toho všeho kleplo. Předepíšu jí prášky na uklidnění. Vy se hlavně snažte, aby nebyla v nějakém napětí nebo stresu," konstatoval Niall a podíval se na mě a Harryho.

,,Asi jí dám spát, a pak se domluvíme co s Bayley," řekl Harry a zvedl Maddy do náručí. 

,,Nechceš ji nechat s náma?"zeptal jsem se. Doufal jsem, že by se mohla probudit v mé blízkosti. Rád jsem jí pozoroval, když zrovna spala. Vypadala tak bezstarostně. Tváře měla vždy jemně růžové a její vlasy byly vždy rozházené všude po polštáři.

,,Niall říkal, že by měla mít klid. Bude lepší, když se v klidu prospí," řekne Harry a vydá se po schodech nahoru.

Znám ho už nějaký ten pátek a vím, že mě chtěl v tu chvíli zabít, když jsem jí řekl ty věci z minulosti.

Přemýšlel jsem jak jsem ji vlastně poprvé viděl. Právě jsme hledali informace o Coleovi, a pak jsem uviděl složky s Maddy a její maminkou. 

Pamatuji si, že na fotce přiložené k jejímu spisu vypadala naprosto překrásně, tak mile se usmívala. Postupem času jsme našli její školu a pak začaly všechny ty sledovací akce. Byli jsme s ní snad na každém jejím kroku. Zní to nejspíš docela děsivě, ale bylo to jen pro její dobro.

Když byla venku na procházce, tak jsme ji s Harrym hlídali, aby se jí něco nestalo. Pamatuju si první chvíli, co s ní byl Harry v kontaktu. Celý další týden nemluvil o ničem jiném. Po škole byla ve Starbucks, kde jí chybělo pár centů. Harry jí tu kávu celou zaplatil a ještě jí k tomu přikoupil nějakou sušenku. Chtěla mu to zaplatit, ale Harry v přestrojení ji nenechal. Prý mu děkovala a ptala se jej na jeho bankovní účet, aby mu peníze případně poslala zpátky. V tu dobu jsme zjistili, že má opravdu srdce ze zlata.

Ještě téhož dne jsme jí sledovali, když si byla zaběhat v lese a nedopatřením upadla, protože se jí rozvázala tkanička. Liam ji v přestrojení pomohl se zvednout a odprovodil ji zpět do města. Měli jsme tam odposlech. Slyšeli jsme každé její slovo. Liam měl předem dané otázky, na které se má Madison zeptat, aby jsme o ní věděli více, protože její bližší popis ve spisech byl poloprázdný. Ještě téhož dne jsme o ní zjistili, že je upřímně hodná

O týden později se setkala s Niallem, taktéž v přestrojení. Zrovna byla v nemocnici na kontrole se srdcem a omylem do Nialla narazila a rozsypala mu všechny papíry, které měl v rukou. Pomohla mu je posbírat a promluvila si s ním ohledně zdravotnictví. Mluvili o problémech, které měla se srdcem. Měla až moc vysoký tlak, kvůli trauma z dětství. Spravilo se to prášky, ale přineslo to následky v podobě stresů a jejího častého omdlévání. Zjistili jsme že je obětavá a ráda pomůže druhým.

Téhož týdne jsme začali plánovat náš plán na únos Madison. Loui dostal těžký úkol a to promluvit si s Madison a sblížit se s ní. Avšak to nevyšlo. Psal ji přes anonymní Facebookový účet, ale ona byla moc opatrná a raději ho zablokovala. Už v tu dobu jsme věděli, že je nejspíš dost nedůvěřivá a dává si pozor koho si připustí do svého soukromí.

Jako poslední jsem zbyl já. Byl jsem u nich doma jako falešný instalatér. Potřebovali namontovat žaluzie na okna. Aspoň, že existují YouTube návody pro kutily. Musím říct, že se mi to povedlo. Kdyby mi nevyšla práce mafiána, mohl bych třeba montovat žaluzie. 

Ze všech kluků jsem se s ní pobavil nejvíce. Ten den jí ve škole ublížili místní nafrnění blbečci. Svěřila se mi s tím a vyprávěla mi o svojí třídě a o tom, že nemá moc přátel. Taktéž kluci odposlouchávali náš rozhovor. V tu chvíli jsem si byl jistý, že je opravdu malé ublížené kotě.

 Když jsem se spokojeně vrátil domů nadešel náš plán Alpha. Tedy plán na únos Madison. Tento plán jsme spojili i s únosem Bayley, která se ukázala jako její "kamarádka". Všechno bylo velmi precizně naplánování a my věděli, že budou ještě toho týdne u nás doma. 

Bylo to tak šílené, sám nedokážu pochopit, že ani jednoho z nás si nevybavovala. Co se týče našich převleků, nebyl to žádný zázrak, ale nejspíš to stačilo. Vidět Louiho jako zrzka byl pohled za všechny prachy. Liam na tom nebyl o nic lépe. Růžová čelovka a blond vlasy. Harry vypadal jako ukázkový pan tajemný v černém kabátě a klobouku. Všichni jsme si byli jisti, že to vyjde.

Díky tomu všemu je tady teď s námi...

______________________________

Děkuji za všechny přečtení, hvězdičky a komentáře ❤️
Máte nějaké otázky - > pište do komentářů
Líbí se vám kapitola - > hoďte tam tu hvězdičku.

Dávejte mi na sebe pozor. ❤️

Oprava 14.8. 2022 (Změna průběhu celé kapitoly) 


Shadows Behind You // h.s.Where stories live. Discover now