44.

4.4K 192 34
                                    

K e i l y n

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

K e i l y n

Striasla som sa na jemný dotyk ruky, ktorá prešla po mojom chrbte. Otočila som sa a zbadala otca, ktorý ma skúmal. Na tvári sa mu objavili vrásky. Robil si o mňa starostí.

,,Čo sa stalo, Keilyn?" Sadol si ku mne za stôl.

Sedeli sme v kuchyni. Pred sebou som mala knihu, ktorú som vlastne ani nečítala. Otvorila som si stranu, kde som naposledy skončila a nejako sa do nej nezačítala. Až príliš som sa sústredila na Blaicyho a na udalosť, ktorá sa odohrala v škole.

Na Davi som bola nahnevaná. Ak by nemala ten hlúpy plán, Blaicy by nešiel do riaditeľne. Určite mal z toho zlé. Už neraz sa v škole pobil.

Dokonca som mu napísala správu a nič mi neodpísal. Po škole ma tiež nevyhľadal, ako to zvykol robiť posledné dni, čo sme sa zblížili.

,,Nič." Zamrmlala som na jeho otázku. Sklesnuto som pozrela na stranu knihy. Strana 143. Potom som knihu zatvorila a chytila do ruky. Zoskočila som zo stoličky a odišla z kuchyne.

Otec ma nasledoval.

,,Vidím to na tebe." Zaujímal sa ďalej.

,,Naozaj nič. Len nemám náladu."

,,A nie je to kvôli tomu chalanovi?" Jeho hlas už neznel tak nežne. ,,Nebodaj ti ublížil." Pokračoval ďalej, kde nahlas rozmýšľal. ,,Ja ho zabijem."

To už som sa zastavila a prudko k nemu otočila.

,,Nič mi neurobil." Zamrazila som ho pohľadom.

,,Nevyzerá to tak." Zamrmlal si. Prstami sa poškriabal na zadnej časti hlavy. ,,Chcem ho vidieť. A dúfam, že nie je jeden z tých, čo nosí obtiahnuté rifle a tvári sa akoby zjedol všetku múdrosť sveta."

To ma rozosmialo.

,,Nie, oci. On nie je z tých." Zakryla som si usta rukou, aby som stlmila svoj smiech.

Blaicy nosil skôr voľnejšie oblečenie. Vždy mal na sebe voľné tričko pod ktorým sa mu risovali svaly. Dokonca aj rifle alebo tepláky nosil over size.

,,To znie fajn." Skonštatoval.

,,Len teraz je to také... neviem." Naspäť som sa otočila k dverám, ktoré viedli do mojej izby. Otvorila som ich a vošla dnu. Otec mi bol stále v pätách. Sadla som si na posteľ. Aj on si sadol.

Mlčal. Nechával mi priestor na vyrozprávanie.

,,Také veci s tebou riešiť, je to akoby som sa bavila o menštruacií." Zakryla som si tvár. Naozaj mi to bolo blbe s ním rozprávať o chalanovi, o ktorom viem, že je taký komplikovaný, až mám problém v ňom čítať.

,,Ale, Keilyn." Ozval sa otec. Dotkol sa mojej ruky, ktorú pevne stisol. ,,Vieš, že mi môžeš všetko povedať, čo ťa trápi."

,,Ach..." Ťažko som si vydýchla. ,,Keď ja ho naozaj ľúbim, ale celé je to také..." tu som sa odmlčala. ,,Dokonca sa dneska v škole kvôli mne pobil."

,,Už teraz sa mi páči." Jemne sa zasmial otec.

,,Hah." Kútiky som zdvihla do hora.

Otcova jedna z vlastností bola to, že ma vedel vždy rozosmiať. A to bolo jedno ako. Vždy sa mu podarilo mi zdvihnúť náladu.

Hneď ako mi pipla správa, som sa pozrela na mobil. Písala mi Lorri, či sa môžeme stretnúť.

,,To je ten chalan?" Pozrel na mobil, kde som mala zapnutý messenger.

,,Kamarátka zo školy."

Otec sa len lišiacky usmial. Zrejme mi neveril.

***

,,Lorri, nemala by si fajčiť, keď si tehotná." Pozerala som na ňu ako sedela na parapete môjho okna, ktoré bolo otvorené. Jednotlivé kolieska z jej úst vydýchla pred seba a potom sa ku mne tvárou otočila.

,,Prosím, nepripomínaj mi to aj ty." Dohasila cigaretu o tanierik, ktorý som doniesla hneď ako vytiahla krabičku cigariet.

,,To že si tehotná?"

,,Presne." Pritakala. Sadla si ku mne na postel a hlavu si oprela o veľký vankúš. Okno nechala pootvorené, aby moja izba nesmrdela za dymom.

,,Rey mi to neustále pripomína. Že ak som tehotná, nemala by som fajčiť. Ale poznám veľa ľudí, čo v tehotenstve fajčili a nijako to bábätko neovplyvnilo." Vážne odvetila. Ruky nechala položené vedľa tela a dívala sa pred seba.

,,Takže si mu to už povedala." Zamrmlala som si to skôr pre seba ako jej. ,,Čo na to povedal?"

,,Bol prekvapený. Ako inak. Nečakal to. Vieš, obaja sme si dávali pozor a bum. O pár mesiacov budem mať brucho ako melón." Znechutene odvetila a pozrela na svoje ploché bruško.

,,Lorri." Ťažko som si povzdychla. Stále som tomu nemohla uveriť, že bude mať malé bábätko. Dokonca som si ani seba nevedela predstaviť, čo by som vtedy na jej mieste robila. Ako by som to ja vnímala.

,,Nič nehovor. Nechcem sa o tom baviť. Ešte o tom rodičia nevedia. Chcem ich na to pripraviť postupne. Ešte neviem ako, ale určite im to musím povedať skôr ako zistia, že mi narástlo brucho." Chytila sa za brucho, ktoré jemne potlepkala.

,,Dobre." Šepla som.

,,Keilyn, od tej chaty, čo ubehla doba, máš niečo s Blaicym, že?" Ozvala sa po istej odmlke. Pozrela na mňa a svojími tmavými očami ma hltala. ,,Mne to môžeš povedať. Joel mi čosi rozprával, že na neho vybehol, keď ťa spomenul. A tá bitka v škole? Tiež to nieje náhoda."

,,Máš pravdu." Zahanbene som sklopila zrak k svojím rukám, ktoré som začala žmoliť. Hanbila som sa pozrieť na svoju kamarátku, ktorej som vlastne klamala.

,,Nehnevám sa na teba." Svoju ruku položila na moje rameno a ja som tak zdvihla k nej pohľad.

Jemne sa na mňa usmiala, čo ma len povzbudilo.

,,Ja vlastne ani neviem, čo som si myslela." Zúfalo som riekla. Trápilo ma to.

,,To je v poriadku, Keilyn. Je normálne sa do niekoho zamilovať. To nie je ešte žiadny hriech." Hovorila to tak pokojným hlasom, až som vlastným ušiam neverila. Lorraine sa na mňa nehnevala.

,,Toľko si ma pred ním varovala a ja som ťa neuposlúchla. Teda zo začiatku nie, ale potom som akosi do toho spadla. Keď sa na neho pozriem, viem, že to je on pri kom chcem zostarnuť, mať veľa detí a..."

,,Ty ho miluješ." Zamrmlala strapatá blondína.

,,Áno." Ticho som priznala.


❤❤❤
Mojí úžasní čitatelia!

V prvom rade, chcem sa poďakovať za Vaše krásne ohlasy na tento príbeh, čo mi vždy zlepší deň a ja mám z toho neskutočne veľkú radosť. Ďakujem!!!

A teraz Vám môžem prezradiť novinku: Rozhovor s autormi/ Interviews, ktorú píše ne_tre_ba. Táto úžasná osoba ma oslovila a ja som súhlasila s krátkym rozhovorom.

Ak ste zvedaví na moje odpovede a na odpovede iných autorov (Možno sa nájdu aj iní ďalší, ktorých máte radi), tak mrknite na jej knihu a dozviete sa o autorovi viac.

Prikladám aj link: https://my.w.tt/3rc3t7GSM7
❤❤❤

Blaicy JensenWhere stories live. Discover now