Yarışma

82 14 0
                                    

Aradan birkaç ay geçti. Zaman hızlı geçiyor. Daha sıkı çalışmaya başlamış, hobi olarak ek kurslara da gidiyordum. Zaman geçtikçe Rhee Hee ile daha çok anlaşıyorduk. Yoo Jung için de aynı. Bir hacker olarak bana yazılım öğretiyordu. Kendimi her yönde daha çok geliştiriyorum ve bunu yapabildiğim için çok mutluydum.

Solo şarkının çıkışından sonra Dünya rekoru kurmakla birlikte birkaç programa konuk oldum. O zamanlar kendimi bir idol gibi hissettiğim için çok mutluydum. Ama, eğer başarabilirsem, bir gurupta çıkış yapmayı daha çok istiyordum.

Haziran ayında JYP bir kız grubu debut yapacağını duyurmuştu. Potansiyeli olan stajyerler arasına Rhee Hee ve ben de girebilmiştim. Uzun süre staj yapmamama rağmen seçildiğim için Allah'a şükrettim.

Potansiyeli olan stajyerler birlikte çalışacağı dan dolayı rakiplerini görebilirdim. Aynı zamanda benim yapamadığım konularda onlar bana yardımcı olur, onların yapamadığı konularda da ben yardımcı olurdum.

Seçilen stajyerlerin arasında Lee Eun Sang da vardı. Bunun için de mutluydum. Son zamanlarda beni çok fazla şey mutlu ediyordu. Bu bence çok anormal ama neyse.

Bazen, bazı kızların aşağılayıcı, küçümseyici, kıskanç bakışları altında kalıyordum. Bunun nedeni onlardan farklı olmamdı. Kıskanmalarının nedeni ise onlardan farklı olmama rağmen başarılı ve yetenekli olmamdı.

Eylül ayına kadar grup olarak çalıştık. Bu sırada değişen stajyerler vardı. Neyse ki biz hala grubun içindeydik. Eylül ayının üçüncü haftası yarışmalar başladı.

İlk bölümde herkes kendini tanıtıp pozisyonlarını açıkladı. Yarışmada on altı kişi vardı. JYP stajyerleri yeteneklerine göre ikiye ayıracaktı. Yedi kişi iyi dokuz kişi alt, çıkış yapmak için yeterli özelliklere sahip olmayan, grup olacaktı.

JYP stajyerler hakkında düşündüklerini belirtirken benim üzerimde durdu ve yanındaki diğer jurilere açıklamaya başladı.

"Gördüğünüz bu on altı stajyer arasında çok yetenekli olduğunu düşündüğüm biri var. Aynı zamanda bizlerden farklı. Farklı tabiri her ne kadar hoş olmasa da kullanacak kelime bulamıyorum."

JYP daha sözünü bitirmemiş olmasına rağmen bütün gözler üstümde toplanmıştı. Biraz kötü hissediyordum.

"Bu kişi Beril. Biliyoruz ki daha önce çıkış yaptı ve zor bir dünya rekorunu kırdı. Rapçi olmasının yanında harika bir dansçıdır da kendisi."

JYP bunları söylemeye devam ederken çok utanıyordum ve herkes bana bakmaya devam ediyordu.

"Fakat... Tek sorun diğer kızlar gibi olmayışı, giyiniş tarzının farklı olması. Amatör olarak kağıt üzerinde kıyafet tasarımları yaptığını gördüm ve inceledim. Stajyer olduğu günden beridir her gün nasıl giyindiğini inceledim ve gayet iyi bir moda anlayışı olduğunu düşünüyorum. Hatta moda akımlarını başlatıcı kişi bile olabilir. Tüm bu nedenlerden dolayı da Beril'in üst grup olan kazananlar grubuna girmesinde bir sakınca bulmuyorum."

Son cümlesiyle içimdeki tüm stresi boşaltarak rahatlarken vücudum rahatlıkla erimiş gibi hissediyordum.

Diğer kızları açıklaması daha kısa sürmüştü. Diğer stajyerler arasında 10-12 dil bilen bir kız vardı. Ayrıca çok iyi şarkı söyleyenler de vardı. Bunların hepsi kazananlar grubundaydı. Rhee Hee ile ben de kazananlar grubundaydık fakat Lee Eun Sang abla alt grup yani küçükler grubundaydı. Stajyerlerden bazıları beni yiyecekmiş gibi baksa da bir şey demedim.

Gruplar belli olduktan sonra herkes değişik yeteneklerini sergiledi. Bu yetenek yemek yapma da olabilirdi. Amaç kendimizi tanıtmaktı. Ayrıca bu yarışmada çok fazla yabancı stajyer vardı. Japonya, Tayvan, Tayland, Çin, Kore, Türkiye, Amerika... Sanırsam çok uluslu bir grup oluşacak yarışma sonunda. Rhee Hee'nin müzik yeteneği olduğu için bateri çaldı. Ben de bilinen ve bilinmeyen yeteneklerimin yanında şarkı söylemeyi seçtim. Şarkı söylemede çok iyi olmasamda çalışınca harika işler çıkarabiliyordum.

Seven TimesDär berättelser lever. Upptäck nu