Başlangıç

359 24 6
                                    

7. Sınıf Nisan ayının ortaları ilk kez kpop dinlediğim zamanlar... Çevremden dolayı ön yargılı olarak sevmiyordum. Ama önyargılı olmayı da sevmem. Bundan dolayı sevip sevmememe araştırdıktan sonra karar vermek istedim ve araştırmaya başladım.

Nedense BTS' e karşı hala ön yargılıydım fakat yeni gruplar keşfettim. İlk kez kpop' u sevmeye başladığım şarkı Twice' ın "Like Ooh-Ahh" şarkısıydı. Özellikle breack dans kısmını çok sevmiştim. O andan sonra daha fazla araştırma isteğim geldi.

İlerleyen zamanlarda Kore dizileri izlemeye başladım. Ardından Korece öğrenmeye, tabi aynı zamanda dansta ediyordum. Ama bunu ailemden gizli olarak yapıyordum. Bu da dansları öğrenmemi zorlaştırıyordu.

Bir gün nasıl dans ettiğimi görmek için kendimi videoya çekmiştim. Küçük kardeşim telefonumu kurcalarken bu çektiğim videoyu internette paylaşmış.

Videoyu ailem görmeden hemen sildim. Fakat videoyu gören bir once(Twice grubunun fandomuna verilen ad) vardı. Ama ben bunu önemsememiştim.

Videoyu gören once hemen videoyu alıp JYPEnterteintment'in sitesinde "nasıl olsa elemeleri geçemez" diye paylaşmış.

Elemelerin açıklandığı gün bu kişi bana mesaj atmıştı.

"Kazandın".

Böyle birden yazınca kim olduğunu bilemedim ve "kimsin" diye mesaj atmıştım.

O da "ben senin dans videonu JYPEntertaintment'in internet elemelerinde paylaştım, ve sen kazandın. Kazanmanı beklemiyordum. Kore'ye gidecek misin?" yazdı.

Olayları birden kavrayamayıp "Ne?" yazdım.

O ayrıntılı ve yavaş bir şekilde anlatmaya başladı;
—Sen dansını paylaştığın zaman ben o videoyu alıp JYP'nin sitesinde paylaştım. İki hafta aradan sonra bana kazandınız diye mesaj geldi. Tabi ben değilde sen kazandın. Tebrik ederim.

Elim ayağıma dolaştı ve ne yapacağımı şaşırdım.

"Kazanmış olabilirim. Fakat Kore'ye gidemem, ailem izin vermez. Ayrıca çok fazla Korece de bilmiyorum yani bu teklifi reddetmek zorundayım. Maalesef."

Israrda bulundu. Ve JYP'nin de sonuna kadar yardım edeceğinden bahsetti. Bu olay olurken ben 8. Sınıftım. Ve bu sene ders çalışmam gerektiğini söyledim.

O da "Zamanı ayarlayabiliriz. Sorun etme." yazdı.

Ardından "Ayrıca JYP'den bir kişi sana eşlik etmeye gelecek. Kalacak yer verilecek ve gidiş, dönüş bileti de ödenecek. Lütfen teklifi geri çevirme." yazdı.

Bu durum karşısında çok fazla kararsız kaldım. Bana düşünmem için bir gün süre vermişti. Tüm gün boyunca ne yapacağımı düşünüp durdum ve üzerimdeki baskıdan dolayı sürekli yatağıma gömülüp ağlamıştım.

En son ne yapacağıma karar verdim. Kararım 8. Sınıfı atlatıp lise sınavına girdikten sonra okulun son günü yanıma bulduğum tüm parayı alarak evden kaçmaktı. 

Evden kaçıyordum çünkü ailemin kesinlikle izin vermiyeceğini biliyordum. Annem dans ettiğimi bile bilse kulaklarımı çekerdi.

Seçtiğim yol geri dönüşü olmayan ve sonu olmayan bir yoldu. Eğer gidersem kesinlikle idol olmam kesin olmalıydı. Fakat bu imkansız bir şeydi. Çünkü ben kapalıydım. Bu da Türkiye ve İslam ülkeleri dışında çok sevilen ve saygı duyulan bir şey değildi. Ama ben mal gibi, bunu bilmeme rağmen gitmeyi seçtim.

Seven TimesWhere stories live. Discover now