47🔫

439 44 6
                                    

Mutfağa girerken Deniz"Emin misin? Yani bana bir sıvıdan geldiğini söylemiştin, hem baktığım da tek farklı o sıvı onun örneğini aldığım da da içirdiğim de aynı reaksiyonu göstermişti" kaşlarım havalanırken, sıkıntılı bir nefes alarak Deniz"Bakın doktor bey siz benim için önemlisiniz. Bir kez olsun yanlış bir şeyinizi görmedim, bu konuda da böyle güvenmeli miyim?" dediğinde bir süre karşı tarafı dinledi.

"Umarım öyledir" diyerek telefonu kapattı. Arkasını döndüğün de "Neden, hâlâ uyumadın?" dediğinde başımı iki yana sallayarak "Su içecektim, sen neden uyumadın?" dediğinde telefonu göstererek "Biraz işim var. İyi geceler" çıkacağı sırada kolundan tutarak "Ne işi?"

Deniz"Önemsiz" dediğinde "Söyler misin?" Deniz"Fatih'in kanında başka bir şey bulduğunu sanıyor doktor, bir de şu psikiyatristine ve Fatih'in arkadaşının yanındaki adamım ile konuşmalıyım çünkü dostu sandığı kişi Ali Kutsi ile iş birliği yapıyor. Bir kaç kere konuşurken yakalamış, telefonunun verilerini indirttim, Fatih'e bu zamana kadar oyun oynuyormuş"dediğinde başımı sallayarak" İyi ki önemsizmiş(!)" gülümser gibi oldu. Derin bir nefes alarak "İyi geceler" diyerek mutfaktan çıktığın da bende suyumu içerek bahçeye doğru adımladım.

Hamağa yattığım da gökyüzünü izlemeye başlamıştım. Telefonuma mesaj geldiğin de elime aldım. Deniz'den gelmişti.

'Üstüne bir şey al, hasta olacaksın'

'Üşeniyorum'
Yazıp yolladıktan sonra gökyüzünü izlemeye devam ettim. Aklıma Deniz ile yıldızları saymaya çalıştığımız geldiğin de gülerek yaptığımız saçmalığa gülümsedim.

"Bence bitiririz" dediğinde burnumu çekerek "Ailemi de bulur muyuz sayarken?" Deniz"Ailen var ama" dediğinde "Beni bırakanları" dediğim de gözyaşlarıma bakarak derin bir nefes aldı ve"Buluruz hatta yıldızlar da buluşuruz" dediğinde gülümsemiştim.

Birden üzerime bir gölge düştüğün de düşüncelerimden sıyrıldım. Deniz elinde battaniye ile bana bakarak "Hasta olduğun da neden oldum diyorsun" diyerek üstüme battaniye örtmeye kalktığın da "Deniz üşümek istiyorum, lütfen"

Deniz"Hayır" diyerek üzerime battaniyeyi örtmüştü. "Burada uyuma tamam mı?" dediğinde "Bakarız" demiştim. "Mavi uyuma, bak bende uyursam kimse seni odana taşımaz" dediğinde "Allah Allah, sana taşı diyen yok beyefendi"

Deniz"Ama ben taşıyacağım hanımefendi, bu yüzden lütfen ben uyumadan uyumaya bakın" diyerek o da sandalyeye oturdu. Ona döndüğüm de uzak olduğu için sesimi biraz yükselterek "Sen de battaniye al!" demiştim.

Deniz işaret parmağını dudaklarına götürerek sus işareti yaptı. Ardından üstündeki sweatshirtü gösterdiğin de elimi alnıma vurarak ayağa kalktım.

Yanına giderek elimdeki battaniyeyi ona verdim. "Kendini düşün az, öyle hasta olursun. Bekle kendime de alacağım" diyerek içeri girdim. Boş odalardan birinden battaniyeyi alarak geri hamağa geçtiğim de Deniz başını duvara yaslamış, gözlerini kapatmıştı.

Bende gözlerimi kapatırken bir süre öyle kaldım, uyuyacak gibi olduğum da sersemce gözlerimi açmak istesem de açamamış beni kendine çeken uykuya sarılmıştım.

"Deniz?! Savaş!" bağırmam ile Baykuş'un metalik sesi kulaklarıma doldu, "Deniz'i bana vermedin, bende ikisini aldım Gecenin Kızı. Şimdi onların ölüşünü izle" "H-ayır, dur Baykuş neredesin?!' bağırmam ile karşımda Deniz'in kanlı kafasını görmemle korkuyla bağırdım.

Sıçrarken" Şş, ne oldu?" diyen Deniz' e baktım, gözlerim dolarken korkudan sık ve düzensiz nefeslerimi dizginlemeye çalıştım. Deniz yanıma gelerek saçlarımı okşadığın da yutkunmaya çalışarak ona baktım.

Gecenin Kızı... /TAMAMLANDI/Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang