31🔫

505 54 36
                                    

Berke'ydi, Peri'ye yaklaştı. Kızı kolundan tutarak kolunu ters çevirmesiyle belindeki silahı aldı. "Gerizekalı madem birden fazla silah taşıyacaksın belli etme" dediğinde Deniz'e dönüp "Aferin, adam etmişsin bunu" dediğimde göz devirdi.

Berke de bana dönüp gülerek göz kırptığında adama dönmediğini anladım. Peri sinirle tıslayarak "Sen kimsin?" "Baban" diyerek kızı itti.

Sonra bize dönerek "Abla sen buna işkence yap, bu her ne kadar şeref yoksunu olsa da kadın" dediğinde başımı salladım. Peri'nin gözlerinden geçen anlık endişeyle kaşlarım havalandı.

"Berke bir gelir misin?" diyerek oradan uzaklaştım ama görüş açımdalardı. Berke"Efendim" dediğinde "Kız hakkında ne biliyorsun?" Berke derin bir nefes alarak kısa bir bakış attı Peri'ye, bende gözlerimi Peri'de sabitledim ama Deniz'e bakıyordu.

Berke konuşmaya başladığında istifimi bozmadan Peri'yi incelemeye devam etti. "Temiz bir geçmişi olduğu söylenemez" demesiyle kaşlarım havalandı. Bu kızın her kimin adamıysa pisliklerini kapatacak kadar zeki biri olduğunu sanıyordum.

Berke"Deniz ile ilk sen yoğun bakımdayken Deniz'in arabasına çarpmasıyla karşılaştık, ağabeyim ona aldırış etmediğinde aralarında bir çekişme olmuş ve kızı umursamadan gitmiş" o sırada Deniz'e döndüm. Bakışlarımı hissetmiş gibi anında gözlerini Peri'den çekip bana sabitledi. Mavi gözlerinde oluşan duygu yoğunluğu ile ses çıkarmadım.

Berke"Sonra bu kız bela oldu, silah falan çektiler birbirlerine o derece yani..." gözlerimi Deniz'in durgun sularını gösteren maviliklerinden çekerek tek kaşım havada Berke'ye döndüm. Berke"Deniz de durmadı tabi, kafasına sıkacağı sırada Nehir Abla ve ben durdurduk." "Keşke durdurmasaydınız..." diyerek homurdandım.

Berke dediğim şeyi anlamadığını belirtmek istercesine kaşlarını kaldırıp sonra göz devirerek devam etti. "O gün kız boş tehtitler savurdu ama onu göremedik. Şu an da karşımızda" dediğinde sıkıntılı bir nefes alarak  "Sen bana nasıl tanıdığını söyle" dediğimde Berke bana alayla gülerek

"Ağabeyim demese de kızı araştırdım. Belliydi bir şey olduğu ve ne buldum" dediğinde gözlerimi tekrar Berke'ye çevirdim. "Bulduğun şeyin önemi?" Berke"Kenan Amca yani baban olan Kenan Amca, Onur Amca'nın ve bizim şirkette ortak" demesiyle "Bu planlanmış bir şey olabilir mi?"

Berke"Onu bilmiyorum" dediğinde "Ailesi? Bu kızın soyadı? Bu kız tam olarak kim Berke, anlatıyorsun ama istediğimiz şeyler elimizde değil" Berke sıkıntılı bir nefes alarak"Bilmiyorum bulamadım ama araştırıyorum" dediğinde sesimi çıkarmayarak kıza çevirdim bakışlarımı.

Deniz ile birbirlerine öfkeyle bakıyordu ama kendisininde fark etmediği bir şey vardı. Gözlerinin içinde tatmin ifadesinin oluşumunun hayaleti geziniyordu. Duygularını saklamada henüz başarılı olamamıştı.

Deniz'in sıktığı ve yanaklarının sertliğinden dişlerini sıktığını ve kıza bir hamlede bulunmamak için kendini zorlandığını düşünmeye başladım, bu düşünceme tezat bir şekilde birden durulduğunda kaşlarım havalandı.

Neler oluyordu?

Deniz, kızın kolundan tutarak kendine çekti, kulağına yaklaşıp bir şeyler fısıldamasıyla beraber geri çekildi, kızın yüzündeki korku, Deniz'in yüzündeki memnuniyetle beraber neler olduğunu anlamak istedim ama sonra vazgeçtim.

Beni ilgilendirmezdi.

Kendi aralarında olan şeyleri umursamamalıydım.

Berke'ye dönerek "Teşekkür ederim moruk" dediğimde yüzünü buruşturarak "Eğer burada birine moruk sıfatı düşecekse o sen olmalısın minik avcı" dediğinde gülerek göz devirdim.

Gecenin Kızı... /TAMAMLANDI/Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin