7 🔫

1.1K 81 7
                                    

Savaş'a döndüm. Savaş"B-ben iyi değilim. Çözemiyorum, bir yerde bir kopukluk var. Benim a-" Duru"Benim Savaş, çözemediğin bir kısım yok. Vefat etmemişti, yaşıyor." Savaş öfke ile yumruklarını sıktı. Bir şey demeyerek bana "Özür dilerim yanında olamadığım için diyerek gitti. 

Derin bir nefes çektim içime şu an beş kişiydik. Samet, Duru, Fatih, Ece ve ben... Bende umursamamaya çalışarak kulaklığımı cebimden çıkardım. O kadının yüzüne bakmak istemiyordum. Duru"Kızım" diyerek bana bir adım attığımda öfke ile ona dönerek "Kes sesini! Eğer bana bir daha kızım dersen olacaklardan ben sorumlu değilim!" Duru"Ama dinlemelisin" "KES SESİNİ DEDİM!" derin nefesler alarak sakinleşmeye çalışırken "Bak kim olduğun gram umurumda değil anlıyor musun? Eğer babam o adam benim için baba gibi söylemeseydi, söylemeyecektin. Söylemen gram umurumda değil aslında biliyor musun? Zaten yirmi yaşındayım, bu zamana kadar en annemin olması gereken zamanlarda yoktun, şimdi de sürpriz yumurtadan çıkar gibi ben senin annenim demekle olmuyor, eğer annemsen senden tek bir isteğim var. Beni bırak bu zamana kadar yoktun, zaten bir insanın ortalama ömrü 78-80 yaşlarında ölüyor belki daha erken, araba çarpıp öleceğim, belki daha geç ama ben yirmi yılımı annesiz ve babasız geçirdim. Üvey ailem vardı, eğer anne sözcüğünü hak eden biri varsa kesinlikle sen değil Nehir olmalı. Onlar benim için hep çabaladılar hemde onlara bir kez olsun anne baba dememe rağmen. Şimdi git o mutlu olduğun ailen ile gez dolaş, eğlen, onları önemse. Ben yokum bundan sonra, beni çalışanın Gecenin Kızı olarak bildin ve o kişi ÖLDÜ." diyerek  yürümeye başladığım da Ece'nin "Annemi üzemez sin!" feryadını duymam ile ona döndüm.

"Doğru üzemem ama Mavi üzülebilir değil mi! Hiç bir suçu olmayan Mavi üzülsün ama her şeyin sorumlusu olan Ece'nin minicik annesi üzülmesin! Merak etme üzüntüsü beş dakika bile sürmeyecektir. Sonuçta kendisi bir kızını feda edeli yirmi yıl oluyor!" diyerek denize doğru yürüdüm. Anlamıyordum bir insan neden bunu yapardı? 

Denize vardığım da kayalıklara oturdum ve şarkımın sesini son ses açtım. "O kadın için ağlamayacağım, o kadın için ağlamayacağım, o kadın için ağlamayacağım..." bu böyle devam ederken yanımdaki hareketlenme ile başımı hızlıca kaldırdım. Kulaklığımın tekini çıkarırken şaşkınca ona bakıyordum.

O ise denizi izliyor ve"Ağlamak aslında güzeldir, uzun zamandır ağlamıyorum. Ağlamanın verdiği huzuru hissetmeyeli o kadar uzun yıl oldu ki unuttum denebilir. O kadın için ağlama ama ağla içini dök, bunları benim söylemem saçma biliyorum ama bugünlük kötü biri olmayı bırakıyorum. Sana yardım edeceğim çünkü sen benden daha kötü şeyler yaşamışsın" diyerek bana kısa bir bakış attı.

Kulaklığımın tekini kulağımdayken şarkıyı olabildiğince yüksek sesle açtım, bu sol kulağımı iyi etkilemezken umursamadım. "Senden nefret ediyorum, kendimde suç aramaya çalışıp seni haklı çıkarmak için kendime suçlu muamelesi yapmaktan nefret ediyorum! O yetimhanenin soğuk odalarında dövüldükten sonra odama çıkıp anne diye sessizce ağlamaktan nefret ediyorum. Dadımın hep  bana 'İstenmeyecek kadar çirkinsin, daha annen baban seni istemiyor. Bir aile nasıl alsın, p**sin sen!' demesinden nefret ediyorum! Okulda herkes ailesi ile ilgili bir şeylerini anlatırken benim hiç bir şey anlatamayarak duvara çekilip ağlamaktan nefret ediyorum! Nehir Abla ve Kenan Abi bana kızlarıymış gibi davranırken benim seni unutamamamdan nefret ediyorum! Senin için akıttığım gözyaşlarımdan nefret ediyorum! Seni düşünmekten uyuyamadığım günlerden nefret ediyorum! Senin geleceğini umut etmekten nefret ediyorum! Annem olduğun için nefret ediyorum! Sen benim hiç bir şeyim olamazsın, ben seni umutla beklerken, o soğuk odalarda dövülürken sana bağırmaktan kısılan sesimle bayılırken sen gülüp eğleniyordun! Sıcak yuvanda kızınla oyun oynuyordun, ben dışlanmıştım. Hep öyle kalacağım, ben hiç bir şey hak  etmeyen biri olacağım! Ben daha sevgi nedir onu bilmem  anne sevgisi nedir, baba sevgisi nedir, abi sevgisi nedir bilmiyorum! Sevgi kelimesinden nefret ediyorum!" dediğimde gözyaşlarım daha fazla konuşmama yardımcı olmadı.

Gecenin Kızı... /TAMAMLANDI/Where stories live. Discover now