22🔫

632 60 28
                                    

İyi okumalar 📖 💕

---
Beş saat...
Tam beş saattir Mavi ameliyathanede... Ve biz yine lanet olası ameliyathanenin kapısının önünde bekliyoruz.

Birisinin "Hastamız uyandı" dediğinin duymamla umutla gözlerimi açtım. Hemşire"Kenan Bey uyandı" burukça gülümserken tekrar gözlerimi kapattım.

Nehir Abla"Görebilecek miyiz?" dedi titreyen sesiyle, mutlu olamıyorduk. Aslında sevinçten havalara uçmamız gerekirken biz burada zorla gülümsüyorduk.

Hemşire"Doktorumuz şu anda durumuna bakıyor" Nehir Abla ve hemşire konuşurken yeri izlemeye başladım.

"Deniz! Deniz! Deniz'im! Uyan ya!" oflayarak yastığımı yüzüme bastırdım. Mavi"Deniz!" diyerek ellerimden tuttu ve yastığı yüzümden çekti. Bu sefer yüzüstü yatarak başımdaki yastığı gömmemle onu da çekti.

" Ya Deniz ya! Uyansana! Siz daha bugün İngiltere'den geldiniz!" "Evet Mavi! O yüzden uyumaya ihtiyacım var! Savaş'ın yanına gitsene" dediğimde Mavi"Savaş' ın bugün işleri var, istemiyor beni yanında. Hem sen özlemedin mi bizi?"

Gülümseyerek gözlerimi açtım. "Özledim özlemesine de bir uyuyabilsem..." Mavi gözlerini kısarak ona verdiğim kol saatine baktı," Saat beş! Kalk ya lütfen!" diyerek yanıma oturdu.

"Of Mavi! Baş belasısın, git ya. Anneme diyeceğim bundan sonra seni eve almasın" gülerek "Camdan girerim" dediğinde bende gülerek "Yapmadığın şey değil"

Mavi "Hadi kalk sahile gidelim, söz veriyorum bugün seni yormayacağım. Peşimize polis takılmayacak ya da köpek ya da insanlar ya da kavga çıkarmayacağım. Ay ben ne belaymışım ya" dediğinde güldüm.

"İyi tamam çık ben üstümü değiştirip geliyorum" dediğimde hızlıca yataktan kalktı. "Çabuk ol" dediğin de başımı salladım.

O dışarı çıktıktan sonra üstümü giyindim. Parfümümü de sıktıktan sonra uykulu bedenime hüsranla baktım. Omuzlarım düşerken kapıyı açarak aşağı indim.

Annem ile Mavi'yi salonda konuşurken bulduğumda "Ya Mavi annemle hasret gider işte!" Mavi"Ya çocuk sen bu kadar mızmız değildin ne oldu sana?" gülerek" Çünkü uykum var" Mavi"Hadi söz söz sahilde uyursun, bende diğer denizle ilgilenirim"

"Beni nasıl başka denizlerle aldatırsın(!)? Kimse benim yerimi tutamaz" gülerek saçlarımı karıştırdı. Mavi"Merak etme kimse tutamaz senin yerini" annem imayla bana baktığında göz devirdim.

Dışarı çıkarken yürümeye başladık. Kulaklığımı taktığımda Mavi sinirle kulaklığımı çekti. "Ya! Döverim seni" oflayarak onu kendime çektim.

"Al baş belası" diyerek kulaklığımın bir tanesini ona birini de kendime taktım. O da ellerini belime sararken öfkeyle sırtıma vurdu. Onu kendimden uzaklaştırarak "Yine ne oldu?" Mavi"Anca başından sav!" dediğinde güldüm.

"Seni neden başımdan savayım?" Mavi sinirle bana baktığında kulaklıkları cebime atıp onu kendime çektim. "Oldu mu?" dediğimde gülümseyerek bana sarıldı. "Oldu"

Mavi"Çok güzel değil mi?" ona dönerek neye baktığına baktım. Denize baktığını fark ettiğimde gülümseyerek "Çok güzel..." Mavi'nin gülümsemesi büyürken konuşmaya devam etti. "Bence de, her hâliyle sevilen bir tek o var"

"Bir şey daha var" dediğimde bana döndü. Mavi kafası karışık bir şekilde "Ne?" dediğinde çimlerin üstüne tekrar yatarak "O benim içimde... Benim olan bir şey, bırak da gizli ve güzel kalsın" diyerek ona dönüp göz kırptım.

Gecenin Kızı... /TAMAMLANDI/Where stories live. Discover now