16.

346 28 3
                                    

Mari ráno vstane a zas nestíhá a rychle se obleče, umyje a padá do školy. Kocour jen líně otevře oko a hned zavře. Pak Mari veme nenápadně Tikki, Kocourovi dá do pokoje jidlo a pití a utíká do školy. A kocour dál spal.
A pomalu ubíhál celý den.

A pak se probudí a jen smutně sleduje ticho tak se uvelebí lépe na gauči a jen tak vnímá ticho a hodiny které mu leze na nervy....pořad Tik Tak Tik Tak.
A když nastane volná hodina, Mari se rozhodne že dojde za Kocourem jak jeho lady. Tak se vymluví u Alyi že prý něco jde vybavit, transformuje se na záchodech a jde na svůj balkón. Kocour kouka do prázdna a vrti ocasem. Otevře tiše poklop a vejde do pokoje, s postele sleduje Kocoura, ktery si ju jeste nevšiml. A on se otočí na záda a hraje si s obvazem na druhé patce. Beruška se rozplyva jak je cute. Kocour zahybá ušima a závětří.  Beruška se zahihňá. Zadívá se nechapavě na poklop od bytu. To Beruška leží na posteli a vykouka na Kocoura a skrýva smich. Zatřese hlavou a seskoči na zem a jde směrem k poklopu. Pak se posadí u poklopu a zašatrá packou a pak začne čmuchat. To Beruška se má chuť smat jak blázen ale jen si sedne nohama ven z postele a promluví. ,,Zima Kocourku tam mě nenajdeš." Zvedne hlavu. ,,Bugaboo" posadí se a kouka na ni. ,,Bingo" seskočí na zem. ,,Co ty tady?" ,,Přišla jsem te navštívit, mám čas než mi začne hodina tak jsem toho využila." Dojde k ni a otře se ji o nohy. ,,Přitulný Kocourek je z tebe" rozesměje se a skloní se k němu. Posadí se před ni. ,,Klidně můžu prskat." ,,Ne ja jsem spokojena." hladí ho. Začne ji vrnět. ,,Awww." ,,Co?" koukne na ni a přestane. ,,Je to roztomilé." ,,No jo no jo" koukne na ni. ,,Vrň mi." Přiblíží se k ni a začne   vrnět. Sedne si a hladí ho. Položí jí hlavu do klína a dál ukazuje své umění. A Beruška se jen rozplývá a Kocour vníma jen ji a přede s plně radostí.  Ale vše krásne jednou končí a Beruška musí do školy.

,,Čiči..." Kocour zvedne na ni zrak. ,,Budu muset zase do školy...." ,,No jo" povzdechne si a vstane. Naposled ho podrbe a taky vstane.
,,Já se ještě stavím, nevim zda dnes a nebo zítra ale přijdu." usměje se. ,,Dobře" koukne na ni. Usměje se a vyjde na postel, koukne na něj.
,,Pa čiči" řekne a zmizí na balkónu. Chvíli kouka na místo kde zmizela pak se stočí do klubíčka na místě kde seděla.

Takže Alya ve škole ji bombarduje otázkami kde byla. ,,Alyo Klid něco jsem vybavovala a byla jsem se projít jo ?" ,,Ale...ale že jsi byla někoho okukovat." ,,Ja ? A koho prosím tě ?"
rozesměje se. ,,Kdo ví" uchechtne se Alya. ,,Máš bujnou fantazii." směje se. ,,Co takhle pyžamová party u tebe?" ,,U mě ?" zarazí se. ,,Jasně....tvoji rodiče jsou přece ještě na tři dny pryč." ,,Nooo...to sice anooo ale...no já nevím...teď se mi to zrovna nehodí..." ,,Ale no taaak Mariii bude to takový jen holčičí když jsi se skoro po měsici vrátila" udělá smutný kukuč. ,,Ehm...fajn" povzdechne si. ,,Výhrala si." ,,Juupiii...řeknu to holkám" s radostí běží za holkama. Mari v hlavě proklíná. Tak a zazvoní na poslední hodinu. ,,Holky se těší." ,,Jo já taky" řekne a v hlavě pořád proklíná. A všichni se věnují škole. Dokud neskončí. A všichni stojí před školou.
,,Tak přijdeme všichni až za hodinku." ,,Jo jasně." Tak všichni se rozjedou pryč. A Mari jde domů a pořád proklíná.

,,Tikki co budu dělat ???" opta se když jde ze školy. Vykoukne z kabelky. ,,Bude muset jít." ,,Ale je zraněný." ,,Tak mysli Mari....není zas tak zraněný." ,,Ahmm..." zamyslí se. ,,Nevím Mari." ,,Sakra." ,,Tak si s ním promluv a uvidíš." ,,Ah..tak fajn.." ,,On to pochopí." ,,No jo." ,,A nic se mu nestane."
,,Myslíš." ,,Jasně....dej mu volnost....ale aby to zase nepřeháněl." ,,Tak fajn." Tikky kyvne a zas se schová. Marinette vejde domů a jde do pokoje. Tikky vyletí a jde se schovat...kocour pořad spí. Mari si zloží věci a když se koukne na Kocoura tak se uchechtne.
,,Kocoure, Čičo, Kocoure vstávej." Vystřeli do sedu. ,,Bugaboo?" ,,Promiň ale ne já jsem pouze Marinette" v duchu se nad tim usměje. ,,Ah tak to jo...máš podobný hlas jako ona" zívne. ,,Heh...zajímavý..." ,,Jo." ,,Mám zlou zprávu." Zpozorní. ,,Něco jsem provedl..něco se stalo...je Beruška v pořádku." ,,Ne nic si neprovedl, vše v pohodě, Beruška je v nejlepším pořádku neboj." ,,Tak mě nenapínej...co se stalo?" ,,Budeš muset na dnešek jít pryč, nerada tě vyhazuju nebo tak ale Alya a kamarádky chtějí hrozně dojít na prespavačku a špatně by se to pak asi vysvětlovalo." Koukne na ni. ,,Jo...chápu...moc holek" uchechtne se a míří k oknu. ,,Ale prosím buď opatrný, pořád s tou packou nedělej kraviny jo ? Ať se ti to zahojí." Nesouhlasně zabručí a posadí se na parapet. ,,Aspoň mysli na Berušku Kocoure. Nebyla by ráda kdyby sis to zranění zhoršil." Zamyslí se. ,,No jo." Mari kývne. Kocour se porozhledne a někam mizí. Mari se kouká na místo kudy zmizel a mírně posmutní. ,,Copak je" koukne na ni Tikky. ,,Co? Nic... Procpak ? Vypadám na to že by něco bylo ? Protože ja jsem v pohodě." ,,Nějak jsi posmutněla a stojíš tady pět minut a tupě zíraš na místo kde Kocour seděl." ,,Ehh...přemýšlela jsem." ,,Jo....o někom kdo má černý kožich a čtyři packy." ,,To ne..." nechtěně mírně zrudne. ,,Ale jo...jen se přiznej že ti zamotal hlavu starostmi." ,,Možná...ale víš co to je jedno." ,,Když myslíš." ,,Heh jo." ,,Půjdu za mistrem a kdyby něco tak přijdu." ,,Jasně." Tikky odletí a Mari zůstane sama.

Kočičí Prokletí                              LadynoirWhere stories live. Discover now