Ziyafet Yolculuğu

127 8 1
                                    

1261 yılının nisan ayıydı. Kral Yafes ve Kraliçe Safiya'nın düğünlerinden 3 yıl geçmişti. Yafes üstü açık salonda, yapılacak divan öncesi bekliyordu. Kucağında henüz 2 yaşına basmamış bir kız vardı. Sakalında ve uzun saçlarında ufak tefek beyazlar beliren kral, Safiya ile olan aşklarının ilk meyvesini kucağında tutuyordu. Ona baktığında adeta gözünün içi parlıyordu. Tüm sevgisi ona aitmiş gibiydi. Doğduğu gün gelmişti hatırına. Hekimler doğumda iken dışarıda adeta kafayı yiyecekti. Daha sonra gelen ağlama sesleri ile dizlerinin bağı çözülmüş ve Lakhem'e zor tutunmuştu. Kızını ilk kucağına aldığında ise tarif edemediği duygular hissetmişti. Bir tutam etmeyen saçı ve henüz açılmamış gözleri ağlamasına engel değildi. Sarıp sarmalandığı kumaş parçasını annesine uzatmıştı. Safiya bebeğini kucağına aldığında ise ikisine de bakarak gözünden gelen bir damla yaşı silmişti. Adını "Regina" koymuştu. Eski dillerde güzel ve kraliçe anlamına geliyordu. Birden bugüne dönmüştü zihni. Kafasını kaldırdığında ise karşısında oturan karnı hafif şişmiş kraliçesini görmüştü. Kraliçe Safiya sanki saatlerdir kocasını izliyormuş gibiydi. Yafes:
-İşte bu bakışı biliyorum. Regina'yı ne zaman kucağıma alsam hep aynı bakış. Doğduğu gün kucağımda aldığımdaki bakışına benziyor." demişti. Gülümseyen Safiya:
-Ben de senin Regina'ya olan bakışını biliyorum. 3 yıl önce yağmurun altında, şu meydanda bana baktığın bakışın aynısı. Aynı sevgi ve verilen değer." demişti. Komutan Rolf'ün içeri girip lordların geldiğini haber vermesi ile Yafes, kızını annesinin kollarına teslim etmiş ve alnından öperek odasına uğurlamıştı.

Önce Lord Alayen ve Mareşal Lakhem olmak üzere diğer lordlar salona girmiş ve krallarını selamlayarak masadaki yerlerine oturmuştu. En son Lonca Başkanı Gildor ve Muhasebeci Audrey Milencor içeri girmişti. Komiser Miles de Consuqror ise kralın bildiği bir sebepten ötürü katılmamıştı. Hizmetçiler lordların önündeki kadehlere içecekleri doldurup odadan çıkmıştı. Yafes kadehini kaldırarak Kalradya'ya demiş ve lordlar da tekrar etmişti. Yafes:
-Lordlarım. Yine bir divanda, burada beraberiz. Tanrıya şükür ki hep beraber bir barış zemininde divanımızı yapıyoruz. Ancak devletimizin barış ile geçen yılları sizi yanıltmasın. Çünkü savaş her zaman haberli bir şekilde gelmez. Hepinizden teker teker raporlarınızı alacağım, daha sonra ise önemli bir olay ile divanımızı bitireceğiz. Öncelikle siz Mareşal Lakhem. Ordumuz ile ilgili son haberler nedir? " diye sormuştu mareşaline bakarak. Mareşal oturduğu sandalyede doğrulmuş ve:
-Majesteleri. Praven'e destek için gönderdiğimiz birlik geri geldi. Çok az bir zaiyat olduğunu rapor ettiler. Nord birlikleri kuşatmayı kaldırarak Sargoth'a geri dönmüş." demişti. Lord Alayen araya girerek krala:
-Efendim. Niçin desteğimizi Svadya'ya verdik ki. Nordlar Praven'i alsaydı, Svadya'nın barış döneminde elde ettiği tüm güç kırılırdı." demişti. Kral Yafes:
-En başta ben de gizliden Nordlara destek vermeyi düşündüm lordum. Ancak Praven'i ele geçiren Nordların çok büyük bir güç olma ihtimalini göz önünde bulundurmalıyız. Nord ordusu ne Kergit ordusu kadar zayıf ne de Svadya veya Veagir ordusu kadar sakin. Vaktiyle Ismirala kalesini aldıklarında ne yaptıklarını siz daha iyi bilirsiniz. Keza ben Harlaus'a yeminliyken Ryibelet kalesine ve köyüne yaptıkları da malum. Onları tek karşımıza almak şu anda bizi epey zorlar. Bu yüzden böyle bir tercih yaptık. Zaten gönderdiğimiz piyade sayısı da 500 den fazla değildir." demişti. Alayen kralının söylediklerini mantıklı bulmuştu. Daha sonra Lord Tonju:
-Peki majesteleri, niçin Rodok isyanına destek vermedik. Kastor'a karşı yaptığı isyanda Prens Silva'ya destek verebilirdik. Kont Etrosq'un saldırı planları kralı epey zorladı. Desteğimizle Veluca'yı kesin alırlardı." demişti. Lordlarının siyaseti bu denli takibi Yafes'i memnun etmişti. Sonra:
-Haklısınız Lordum. Rodokların karışması bizim için iyi olurdu ancak şöyle bir mesele var ki acaba Silva'nın bize karşı tutumu ne olacaktı. Ayrıca taht zaten Kastor'un hakkıdır. Hanedanın en büyük üyesi o. Graveth tahtı oğluma bırakıyorum diye bir şey demediği için bunu bilemeyiz. Ben ikisine de destek vermemeyi uygun buldum. Ne şimdiki krala ters düştük ne de olma ihtimali olan yeni krala. Dengeli bir siyaset izlemeliydik." demitşi. Lord Tonju cevabı pek beğenmemiş olsa da haklı olduğunu belirtmişti. Yafes solunda oturan Lord Tulug'a dönerek:
-Kuzeyden ne haberler lordum. Veagirler uslu duruyor mu." diye sormuştu. Tulug:
-Geçen yaz gerçekleşen kervan yağmalama hadisesinden beridir herhangi bir şey olmadı lordum. Veagir devriyeleri sınırımızı geçmiyor. Kervanımızın tazminatını da aldık zaten. Ufak tefek haydut vakaları dışında rapor edilecek pek bir şey yok. Hafif geçen kış köylüleri köylerinde tuttu. Kaleye ya da şehirlere gitmediler. " demişti.

Mount & Blade : WARBAND (DÜZENLEMEDE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin