ÖNSÖZ ve TANITIM

997 31 7
                                    

Bu hikayedeki isimler, bazı kalıplaşmış diyaloglar ve haritalar aynı adlı oyundan (Taleworlds yapımı Mount&Blade:Warband) alınmıştır

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Bu hikayedeki isimler, bazı kalıplaşmış diyaloglar ve haritalar aynı adlı oyundan (Taleworlds yapımı Mount&Blade:Warband) alınmıştır. Buna mukabil tüm olaylar hayal ürünüdür. Hikâye boyunca oyundan tanıdık gelen şeyler mümkündür.

 Kalradya topraklarında verilen mücadeleler konu alınır. Diyarın ismi hakkında her ne kadar rivayet olsa da oyun için anlamı eski Slav dillerinde "konsey tarafından yönetilen yer" anlamına gelir. Bunu da oyunda 6 farklı devletin bulunmasına yorabiliriz. Ancak kitap içinde tamamiyle hayal ürünü olan bir tarihten, olaylardan ve karakterlerden bahsedilmiştir.  Başkarakterimizin ismi ise Hz. Nuh peygamberin oğlu ve Türklerin atası olduğu varsayılan Yafes (kimi kaynaklarda Yasef) isimli kişiden alınmıştır. Diğer isimler oyundan yahut hayal ürünü olarak verilmiştir. Yer adları yine aynı adlı oyundan alınmasına karşın şehirlerin mimarisi ve görünüşleri hayal ürünüdür.

Günümüzde Türk yazarlarının yeni yeni başladığı fantastik türünde eserler, dünya edebiyatında çokça yazılmış, hatta dünyaca bir üne kavuşmuştur. Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Taht Oyunları gibi eserler dünya edebiyatının zenginliğini gösterirken biz neden bu tür eserler oluşturmuyoruz diye düşünmem vesilesi ile sevdiğim bir oyunu fantastik&tarihi bir hikâyeye dönüştürmek istedim. Fantastik hayal ürünleri geçmişte ülkemizde pek rağbet görmemiştir. Daha çok tahil ve sosyal türdeki romanlar benimsenmiş (dönem şartlarına binaen) fantastik tür ise biraz geç gelmiş ve sevilmiştir. Ne kadar yapabildiğimi bilmem ama elimden geleni yaptığımı söyleyebilirim. Yazımda bana görsel kaynak sağlayan forumtaleworlds sayfasına ve tabi ki beni sürekli destekleyen siz okuyuculara teşekkür ederim

Mount & Blade : WARBAND (DÜZENLEMEDE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin