Hanedanın Temelleri

217 9 0
                                    

Tulga'da bayram havası 2-3 gün daha devam etmiş, kaledeki ziyafet, arenada yapılacak olan turnuva ile taçlandırmak için hazırlıklar bitmişti.
Lordlar yavaş yavaş şehre geliyor yanında hanımları ve nedimelerini de getiriyordu. Kral Yafes ise her şeyden önce lonca başkanını huzuruna çağırtmıştı. Lonca başkanı ile uzun bir sohbetten sonra anlaşma maddelerini uygulamak için izinler ve emirler verilmişti. Ayrıca Yafes şehirden işletme amaçlı olarak da bir yer almıştı. Ordusunun moralini yüksek tutmak ve fazlaca masraftan kaçınmak için birahane almış ve burada içki üretilmesi için gerekli her şeyin yapılmasını emretmişti.

Tulga'daki ziyafete gelenler büyük salona kurulan yemek masasının etrafına yerleşiyordu. Kral Yafes tören elbisesini giyiyordu. Uzun, kırmızı bir cüppe giymişti. Üstünde sarı bir aslan olan cüppenin sağ tarafına omuzluk takmış, sol tarafına ise sırtına doğru gidip sağ omzuna ulaşan kahverengi bir pelerin takmıştı. Kafasına tacını geçirip beline hançerini takınca ziyafete hazır hale gelmişti. Ziyafetin iyi taraflarından biri de Lord Belir'in oğlu Tansugei Noyan Kergit hanlığından ayrılıp Yafes'in derebeyi olmaya ve yemin etmeye gelmiş olmasıydı. Kendisi Nelag kalesinin lordu olmakla ödüllendirilmişti.

Lordlar masada otururken Yafes'in dikkatini bir eksiklik çekmişti. Lord Lakhem henüz gelmemişti. Tam yanındaki lordlara soracakken kapı açılmış Lord Lakhem yanında bir kadınla içeri girmişti. Yafes kadına bakmış herhalde hanımıdır diye düşünmüştü. Lakhem masaya yaklaşıp:
-Bağışlayınız efendim geciktim. Nedimem naçizane hizmetkarınızdır. Sizi onunla tanıştırayım. Leydi Safiya" diyerek yanındaki kadını takdim etmişti. Leydi Safiya, Lakhem'in kız kardeşiydi. Uzun sarımtırak bir elbise giymişti. Başında yeşil bir başlık ve beline doğru akan bir tül vardı. Yafes gerçekten etkilenmişti. Lakhem mareşal olduğundan dolayı Yafes'in sağındaki sandalyeye oturmuş, kız kardeşi de hemen yanına oturmuştu. Yemekler gelmiş, kadehler doldurulmuş, ziyafet zirveye ulaşmıltı. Yafes ise yemek boyunca Leydi Safiya'ya bakmıştı. Defalarca göz göze gelmiş olmasına karşın ona bakmayı kesememişti. Masadakiler uzunca bir sohbetten sonra mevzuyu yapılacak turnuvaya getirmişti. Lordlar bir bir aday olduklarını açıklarken Yafes Safiya'nın gözünde cesaretli görünmek istemiş ve turnuvaya katıldığını söylemişti. Safiya şaşırmış vaziyette ona bakmıştı. Yafes ise kadehini kaldırıp "Kalradya'ya" diyerek ziyafeti sonlandırmıştı. Lordlar tek tek ayrılmış geriye Yafes, Lakhem, Alayen ve Safiya kalmıştı. Yafes herkes gidince bir konuşma fırsatı yakalamıştı. Ona:
-Sizi daha yakından tanıma şerefine nail olabilir miyim hanımefendi? " demişti. Safiya biraz utanmış olsa da:
-Ben Leydi Safiya, Lord Lakhem'in kız kardeşiyim. Sultan Hakimin eski derebeylerinden rahmetli Emir Reka'nın kızıyım. " diyerek kendini tanıtmıştı. Yafes ona uzun uzun bakıp kontrolü dışında ağzından:
-Hanımefendi itiraf etmek gerekirse en büyük hayranınızım" kelimeleri dökülmüştü. Safiya'nın yanakları al al olmuştu. Utanıldığı yüzünden anlaşılan Safiya :
-Teşekkür ederim efendim. Ah saatte ne geç olmuş değil mi? Şehrimizin ve devletimizin kralı siz için kadeh kaldıralım o zaman. " demişti. Yafes ise daha çok utanmış, sessizce kadeh kaldırmıştı. Önce Alayen çıkmış sonra Safiya çıkmıştı. Lakhem çıkmak üzereyken:
-Efendim. Umarım kız kardeşimle konuşma fırsatı bulmuşsunuzdur. İyi geceler" diyerek salondan çıkmıştı. Yafes ise derin düşüncelere dalmıştı. Safiya'da farklı bir şeyler hissetmişti. Bunun tarifini yapamıyordu ama çok iyi hissetmişti. Mutlu bir eda ile hayaller kurarak uyumuştu.



Mount & Blade : WARBAND (DÜZENLEMEDE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin