Kuzeyden Zafer Çığlıkları

182 10 7
                                    

Yafes'in Zagush ovasında kazandığı savaş tüm Kalradya'da geniş yankı uyandırmıştı. Şehirlerin hanlarında, sokaklarında yeni ve genç kralın ; Kergit ordusunu tarihe gömdüğü konuşulmakta, Sancar Han ise alay konusu edilmekteydi. Dedikodular almış başını gitmiş, ta Praven hanında dahi konuşulur hale gelmişti. Tulga'da ise zafer şenlikleri yapılmış, özellikle zenginler zaferin şerefine kralın gözüne girebilmek için fakirlere yemek dağıtmış, eğlenceler düzenlenmişti.

Zagush köyü ve civarında ordugah kuran Kalradya ordusu bir yandan savaşın yaralarını sararken bir yandan da kuzeyden gelecek haberleri bekliyordu. Yaralılar tedavi edilmeye çalışılmış, ölüler gömülmüştü. Plan gereği kuzeydeki ordular beklenecek ve toplanılıp Narra kuşatmasına gidilecekti.

Svadya tarafından ise zafer haberi geleli çok olmuştu. Uhhun kalesini ele geçirdiğini bildiren svadya orduları Narra'ya yürüyüşe geçmişti. Böylece Kergit Hanlığının tek mülkü Narra şehri olarak kalmıştı.

Yafes ise çadırında oturmuş ve bir ulak beklemeye koyulmuştu. Sabırsızlıkla ve merak içinde beklenen ulak, meydan savaşından 4 gün sonra gelmişti.

Ulak getirdiği mektubu Yafes'e teslim etmişti. Kuşatma ve savaşın ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı mektubu okuyan Yafes derin bir oh çekerek Mareşal Lakhem'i çağırmıştı. Lakhem'e önce mektubu okutmuş daha sonra ise orduya yola çıkması için hazırlanmasını emretmişti. Ordugah, ikinci bir zafer kazanmış gibi moral bulmuştu. Mektupta ise şunlar yazılıydı:

-Kalradya Devleti Kralı ve Tulga Şehri Lordu, isminin birincisi Kral Yafes'e

Kral hazretleri, emriniz üzerine Sungetche kalesi abluka altına alındı. Ertesi gün yapılan saldırıda surlar aşılamadı ve tahminimizden fazla kayıp verdik. Kuşatmanın ikinci günü ise dış kalenin kapısı kırıldı ve içeri girildi. Akabinde surlara yapılan saldırı sonucunda dış kale zapt edildi. Dış kale kuşatmasında Lord Tansugei bacağından yaralandı ve çok kan kaybetti. Kendisini kalede bıraktık. Üçüncü ve dördüncü gün iç kale muhasara edildi ve beşinci gün öğleye doğru iç kale de ele geçirilerek kalenin kontrolü alındı. Toplam kaybımız 1500 civarında. Düşmanın kaybı ise yaklaşık 1000. İlaveten kaleye 450 asker garnizon bırakıldı. Garnizon kuvvetlerine ayrıca 79 gönüllü milis eklendi. Kalenin bazı yerleri tamir edildi ve içeriye 2 adet mancınık bırakıldı. Üç günlük oturmanın ardından 13.000 kişilik ordu yola çıktı efendim. Bu mektup yazıldığında ordu Dirigh Aban köyü yakınlarındaydı. Bilgilerinize kral hazretleri.

Lord Belir...

Mektuptan 1 gün sonra ordunun Ichamur'a vardığının haberi gelmiş, 2 gün sonra ise ordu Zagush ovasına ulaşmıştı. Tamamiyle toparlanan 25.000 kişilik ordu, Zagush savaşından 10 gün sonra yola çıkmış ve gözünü Narra'ya, Kergitlerin son kalesine, dikmişti.

İki gün süren yolculuk sonucunda ufukta Narra surları belirmişti. Yaklaştıkça surların etrafında kızıl sancaklı bir de ordugah belirmişti. Narra surlarını ise rengarenk sancaklar süslüyordu. Tüm Kergit lordları son savunma için Narra şehrine doluşmuştu. Gözcüler ve casuslar şehri koruyan 12.000 kişilik bir garnizon olduğunu teyit etmişti. Karşılarında ise 25.000 kişilik Kalradya ordusu ve 33.000 kişilik Svadya ordusunun bulunduğü yaklaşık 58.000 kişiden oluşan büyük bir ordu bulunmaktaydı. Tam 70.000 kişinin katılacağı bu savaşı tüm Kalradya seyredecekti. Krallar casus göndermiş, insanlar ise bir haber için gezginlerin ve tüccarların yolunu gözler olmuştu.

Mount & Blade : WARBAND (DÜZENLEMEDE)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin