Τοξικοί φίλοι - σημάδια και πώς να τους αντιμετωπίσεις

207 22 6
                                    

Χελλόου!

Τι κάνετε;

Αυτό το κεφάλαιο το πρότεινε η Star_Storm07

Here you go love:)

Οι φίλοι επιτρέπεται να κάνουν λάθη, τουλάχιστον αυτό πιστεύες όταν η κολλητή σου ξεχάσε τα γενέθλιά σου. Όμως, ξανάρχισε πάλι την περασμένη εβδομάδα. Σου είπε ψέματα τον περασμένο μήνα. Και σε έχει απογοήτευσει τόσες πολλές φορές πρόσφατα που έχεις χάσει το μέτρημα. Εάν αρχίζεις να αισθάνεσε ότι η "κολλητή" σου δεν είναι πλέον μια καλή φίλη για εσένα, τότε υπάρχει μια πιθανότητα να είσαι σε μια τοξική φιλία.

Πώς όμως θα καταλάβεις ότι έχεις 'τοξικούς' φίλους; Όριστε μερικά σημάδια:

(Τα παρακάτω ισχύουν και για αγόρια κολλητούς και για απλούς φίλους/ες)

Φοβάστε να ελέγξετε το κινητό σας.

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει την επικοινωνία με τους φίλους σας - κάτι θετικό ή... πολλές φορές αρνητικό. Όταν η κολλητή σου σε παίρνει τηλέφωνο ή σου στέλνει μύνημα και αισθάνεσε ενοχλημένη ή ακόμα και φοβισμένη, σημαίνει ότι δεν σε ικανοποιεί η φιλία σου με αυτόν τον άνθρωπο. Ένας καλός φίλος δεν θα πρέπει να σε κάνει να φρικάρεις κάθε φορά που το κινητό σου δονείται.

Νιώθεις ότι ανταγωνίζεσαι με τις άλλες κολλητές/φίλες της.

Τι; Η άλλη φίλη της της 'προσφέρει' περισσότερα από εσένα; Κάνουν πιο ευχαριστες δραστηριότητες από ότι κάνεις εσύ με αυτήν; Έχει περισσότερα κοινά στοιχεία μαζί της από εσένα; Και γιατί ξέρεις αυτή την πληροφορία για τον άλλη κολλητή της, ούτως ή άλλως;

Υπάρχει μια ανισορροπία στο χρόνο ομιλίας.

Την παίρνεις τηλέφωνο ή της στέλνεις μύνημα και σου λέει για το πόσο κακή ή υπέροχη ήταν η μέρα της. Όταν όμως πας να της πεις τα νέα σου, σού ζητά συγγνώμη, ότι και καλά πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο.

Δεν σου αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί.

Εάν την τελευταία φορά που ακυρώθηκαν τα σχέδια να βρισκόσασταν, έκανες ένα μικρό χορό χαράς μέσα στο δωμάτιό σου, πιθανότατα να είναι επειδή έχεις κουραστεί να προσπαθείς περισσότερο από ό,τι αξίζει αυτή η φιλία.

Δεν ξέρεις γιατί κάνετε παρέα πλέον.

Κάποτε εσείς οι δύο ήσασταν αχώριστες. Αλλά τώρα, αισθάνεσε σαν να βρίσκεστε σε δύο διαφορετικα σύμπαντα. Επειδή έχετε ένα παρελθόν με αυτό το άτομο δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μαζί ένα μέλλον...

Σου σου λέει ότι πρέπει να αλλάξεις.

Αλλά τι γίνεται με αυτήν; Δεν βλέπει την ανάγκη να αναγνωρίσει καν τις δικές της αδυναμίες και λάθη, δεν χρειάζεται να αλλάξει. Το πρόβλημα είσαι πάντα εσύ. Εάν αλλάξεις μόνο εσύ, όλα θα ήταν εντάξει. Δεν ενδιαφέρεται να δει τι προσφέρει εκείνη στη φιλία σας - απλά κάνει κιτική κατηγορώντας μόνο εσένα.

Νιώθεις οτι σε χρησιμοποιεί.

Ένα σημάδι ενός τοξικού φίλου είναι η χειραγώγηση, κάνοντάς σε να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Συχνά, ένας τοξικός φίλος μπορεί να σε πείσει να κάνετε μια συμφωνία που φαίνεται δίκαιη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Whoop whoop, ανάλυση δεδομένων...

Γεπ, έχεις μια τοξική φίλη, συγχαρητήρια!

Τώρα όμως τι;

>Πες της πώς νιώθεις και μπες κατευθείαν στο 'ψητό'. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν παίρνουν το 'όχι' σαν απάντηση και θα προσπθήσουν να σου αρνηθούν και να σε πείσουν να αλλαξεις γνώμη.

>Μην της μιλήσεις εκνευρισμένα ή θυμωμέμενα, όσο και αν σου έχει κάνει την ζωή δύσκολη. Κράτα ένα επίπεδο.

>Πες της ότι νοιάζεσαι για εκείνη, αλλά αυτή η φιλία δεν σε οφελεί σε τίποτα.

>Ενημέρωσε την για το τι θες από εκείνη. Πες της ότι δεν θες να σου στείλει ή να σου τηλεφωνήσει για όσο καιρό χρειάζεται.

>Μπλόκαρε κάθε επικοινωνία μαζί της. Μπλόκαρε την στα σόσιαλ και σβήσε το κινητό της.

>Αν έχετε κοινές παρέες, ενημέρωσε τους φίλους σου ότι θέλεις να μην έχεις πολλές παρτίδες και ότι δεν σε πειράζει να κάνουν παρέα με την κοπέλα αυτή, απλά να σε ενημερώνουν για το αν θα παραβρίσκεται και εκείνη στις έξοδους σας.

>Ξέρω ότι ειναι δύσκολο, για αυτό επιβραβεύσε τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, αν καταφέρεις να την αγνοήσεις για μια εβδομάδα, πήγαινε για ψώνια, ή αν αντισταθείς στην επιθυμία να τσεκάρεις το προφίλ της για έναν μήνα, βγες με τους φίλους σου να το 'γιορτάσετε'.

>Προσπάθησε να αποδεχτείς τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις που έχασες μια φίλη και προχώρα με το κεφάλι ψηλά.

>Κάνε νέους φίλους ή βρες ένα χόμπι που θα σου αποσπάσει την προσοχή.

>Μην περιμένεις να το ξεπεράσεις αμέσως. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να αντιληφθείς ότι οι φιλίες μας βοηθάνε να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες και ότι η ζωη συνεχίζεται.

Σο αυτό ήταν το κεφάλαιο, ελπίζω να σας άρεσε!

Θελω να κάνω ένα back to school κεφάλαιο, αλλά δεν ξέρω τι θέμα. Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο, σχολιάστε εδώ>

Φιλάκιαα!

꒰🔮꒱ ᴏɴʟʏ ғᴏʀ ɢɪʀʟsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα