15 Πράγματα που πρέπει να αποβάλλεις από τη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένη!

485 41 12
                                    

Δεν νομίζεις πως ήρθε η ώρα για αλλαγές; Να απαλλαγείς από ότι είναι περιττό και να δεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένη. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα προβλήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο και τα κυριότερα εκ των οποίων βασίζονται σε κοινωνικές νόρμες. Και τι με αυτό; Πιστεύεις ότι ακολουθώντας τους κανόνες θα είσαι πιο ευτυχισμένη; Όχι αν πρόκειται να καταπιέσεις τον εαυτό σου.

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αποβάλλεις από την ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένη. Όχι το απλά καλά και όλα είναι σε πρόγραμμα χαρούμενη. Όχι! Να είσαι γεμάτη, χαρά και ευτυχία. Τόσο που να το μεταδίδεις και στους γύρω σου. Μην σε τρομάζει η αλλαγή, ειδικά όταν είναι για καλό.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Τη μεγαλύτερη δυστυχία μπορείς να φέρεις στον εαυτό σου, αν σε συγκρίνεις με τους άλλους. Ναι είναι ωραίο να εκτιμάς και να θαυμάζεις τα θετικά χαρακτηριστικά στους άλλους. Όχι όμως να μπαίνεις στο τρυπάκι να σε συγκρίνεις. Είσαι αυτή που είσαι και είσαι μοναδική και τέλεια. Όλοι έχουμε τα ελαττώματα μας, ακόμα και οι φαινομενικά τέλειοι. Βρες όσα θαυμάζεις στον εαυτό σου και αγάπα όσα θαυμάζεις λιγότερο.

Μη βάζεις μη ρεαλιστικούς στόχους

Θυμάμαι κάποτε έβαζα στον εαυτού τελείως άπιαστους στόχους γιατί έτσι πίστευα ότι θα έχω κίνητρο για να γίνομαι όλο και καλύτερη. Μόνο που ποτέ δεν έφτανα έστω και λίγο κοντά τους και απογοητευόμουν και έπεφτα ψυχολογικά. Μέχρι που είπα απλά θα βάζω τους στόχους που θέλω πραγματικά να πετύχω. Κάθε φορά που επιτύγχανα σε έναν, χαιρόμουν και έπαιρνα δύναμη για να θέσω τον επόμενο. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους. Θα σε γεμίζουν περισσότερο και θα σε ωθούν ακόμα περισσότερο.

Άσε για λίγο τα social media

Τα social media είναι ο καρκίνος της σύγχρονης κοινωνίας. Η ανάγκη για επιβεβαίωση από τους άλλους για μια φωτογραφία, ένα τραγούδι, ένα post. Και τι σε νοιάζει στην τελική αν θα πάρεις 0 ή 200 like; Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα; Τι θα συμβεί όταν στο επόμενο post δεν πάρεις όσα πριν; Είναι μια τρέλα που πρέπει να αποβάλει ο καθένας μας γιατί πολύ απλά επηρεάζει στο φουλ την ψυχολογία σου.

Ανέβασε μια φωτογραφία και κλείδωσε την. Γιατί δεν χρειάζεσαι να σου πει κάποιος ότι είσαι όμορφη. Το ξέρεις ότι είσαι όμορφη και την ανέβασες επειδή αρέσει σε σένα και δεν σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος! Κάνε ένα πείραμα. Για μια βδομάδα μην ασχοληθείς καθόλου με τα social media. Σου βάζω στοίχημα ότι η αυτοπεποίθηση σου θα βελτιωθεί.

꒰🔮꒱ ᴏɴʟʏ ғᴏʀ ɢɪʀʟsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα