10 υγιεινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις!

387 43 5
                                    

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Όλα τα κεφάλαιαπου διαβάζεις στο Only for Girls,  γράφονται από ένα κορίτσι που λατρεύει το φαγητό! Που έχει σαν χόμπυ να δοκιμάζει καινούριες γεύσεις και να επισκέπτεται όλα τα καινούρια μαγαζιά που ανοίγουν και σερβίρουν είτε φαγητό, είτε φυσικούς χυμούς, είτε smoothies, είτε παγωτά, είτε burger και τέλος πάντων ο,τιδήποτε τρώγεται και πίνεται. Που μισεί τη λέξη "δίαιτα" (μάλλον όχι τη λέξη αυτή καθεαυτή, αλλά τη σημασία της λέξης και τα συναισθήματα που προκαλεί) και που όμως θέλει να είναι υγιής, δυνατή, και να έχει ενέργεια για να προλάβει να κάνει όλα όσα θέλει μέσα σε 24 ώρες. Που είναι αρκετά φιλάρεσκη ώστε να πηγαίνει γυμναστήριο και να κάνει χορό, αλλά και αρκετά τεμπέλα ώστε να βρίσκει δικαιολογίες να μην πάει. Που δεν είναι skinny και δεν θέλει να γίνει.

Και που μια μέρα πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της, γιατί τον αγαπάει λίγο παραπάνω: να αλλάξει συνήθειες που τις έκαναν κακό, όσο κι αν δεν της αρέσει ούτε η λέξη "αλλαγή". Φυσικά και δεν σταμάτησε να τρώει burgers ούτε σταμάτησε να πίνει smoothies, δεν θέλει να στερείται τις μικρές απολαύσεις της ζωής! Έκανε όμως κάποιες μικρές προσαρμογές, διορθώσεις ε, θα το πω: "αλλαγές"! Κι όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά έπαψαν πια να την τρομάζουν οι αλλαγές.

Αυτό το κορίτσι είμαι εγώ και ό,τι διαβάσεις σε αυτό το κεφάλαιο (όπως και σε κάθε προηγούμενο και επόμενοκεφάλαιο) είναι δοκιμασμένο και απολύτως εφαρμόσιμο!

1. Άρχισα να τρώω αργά.

Είμαι λαίμαργη, το παραδέχομαι! Μόλις έφτανε τροφή στα χέρια μου την κατέβαζα με μία μπουκιά. Άρχισα λοιπόν να τρώω πιο αργά και "συνειδητοποιημένα". Έκλεισα την τηλεόραση και το laptop, άφησα το κινητό στην άκρη, έβαζα το φαγητό μπροστά μου κι άρχισα να τρώω αργά. Στην αρχή δυσκολεύτηκα, μετά όμως μου έγινε συνήθεια. Έτσι κατανάλωνα μικρότερη ποσότητα (αφού καταλάβαινα εγκαίρως ότι χόρτασα) και λιγότερο αέρα (γιατί όταν τρως λαίμαργα καταναλώνεις και αέρα που σε φουσκώνει και δυσκολεύει την πέψη).

2. Άρχισα να ζυγίζομαι σε εβδομαδιαία βάση.

Η σχέση μου με τη ζυγαριά ήταν αδιάφορη. Ζυγιζόμουν όποτε το θυμόμουν, καμιά φορά το απέφευγα κιόλας. Άρχισα να ζυγίζομαι μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (νωρίς το πρωί). Αυτό με βοήθησε να ελέγχω το βάρος μου και κυρίως τις αυξομειώσεις.

3. Άρχισα να πίνω πολύ νερό.

Το γράφω τόσο συχνά, που μπορεί να ακούγομαι γραφική, όμως είναι αλήθεια! Πολύ συχνά ένιωθα πείνα, ενώ στην πραγματικότητα διψούσα. Κι αυτή είναι μια πλάνη που πέφτουμε συχνά, λαμβάνουμε νερό από τις τροφές κι ενώ εμείς νομίζουμε ότι πεινάμε, στην ουσία διψάμε. Επιπλέον το νερό με βοήθησε στην κατακράτηση, που είναι πολύ συχνό πρόβλημα των γυναικών. Κι ας μην ξεχνάμε και την ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα, γιατί η καλύτερη ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα!

꒰🔮꒱ ᴏɴʟʏ ғᴏʀ ɢɪʀʟsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα