12 Εύκολα βήματα προς την ευτυχία!

401 23 0
                                    

Συχνά ακούμε ότι το κυνήγι της ευτυχίας είναι μάταιο και προξενεί την απογοήτευση και εξουθένωση αυτού που την επιδιώκει. Ωστόσο τι θα γινόταν εάν προσανατολίζαμε μικρές καθημερινές πράξεις μας προς την γενικότερη ευτυχία μας;

Και επειδή αυτό το θέμα έχει πολυσυζητηθεί και δεν θέλω να φλυαρώ, θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Το να είμαστε ευτυχισμένοι μάλλον είναι ένας από τους πιο ουσιαστικούς και γεμάτους νόημα στόχους που μπορεί να βάλει ένας άνθρωπος στην ζωή του. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό.

Σύμφωνα με την εκτενή έρευνα και πρακτική της Θετικής ψυχολογίας παρακάτω σου έχω φτιάξει μια λίστα με τα πιο σημαντικά βήματα προς την ευτυχία, που μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις να κάνεις από σήμερα κιόλας.

Μην χάνεις χρόνο και διάβασε τα τώρα!

1. Νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις

Σίγουρα όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και βάζουμε στόχους για το μέλλον, ωστόσο θα πρέπει να πάρεις λίγη ώρα και να καθίσεις να αναλογιστείς πόσα πράγματα ήδη έχεις και σε κάνουν ευτυχισμένη ή επιτυχημένη. Η χαρά βρίσκεται στην απλότητα.

Καθώς το κάνεις αυτό καθημερινά, θα δεις ότι αυτομάτως θα γεμίζεις θετική ενέργεια και ευτυχία, τα οποία είναι απαραίτητα “καύσιμα” για να συνεχίζεις να προσπαθείς να πετύχεις ακόμα καλύτερα πράγματα και μεγαλύτερους στόχους.

2. Βίωσε θετικά συναισθήματα

Μπορείς να αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου να βιώσει όλα τα θετικά και ελπιδοφόρα συναισθήματα που υπάρχουν.

Αυτό σημαίνει προς πρέπει να παραμερίσεις για λίγο την ανάγκη σου να παραπονιέσαι ή να βρίσκεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ως πρώτο και κυριότερο, το να μπορείς να βιώνεις θετικά τον κόσμο, είναι μια μοναδική αίσθηση.

3. Φρόντισε τις σχέσεις σου

Σύμφωνα και με την μακροβιότερη έρευνα που έγινε στο Harvard για την ευτυχία, βασικό στοιχείο των ευτυχισμένων ανθρώπων ήταν οι καλές διαπροσωπικές και συναισθηματικές σχέσεις που είχαν στη ζωή τους.

Οι σχέσεις θέλουν καθημερινή προσπάθεια και φροντίδα γι’αυτό μην τις αμελείς και προσπάθησε να τις κρατάς υγιής και ισορροπημένες.

4. Αξιοποίησε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαιρέτως, εκτός από ελαττώματα και αδυναμίες, έχουμε και αρκετά προτερήματα και δυνατότητeς. Αν πάρεις λίγο χρόνο μόνη σου ή επισκεφτείς ένα ειδικό και συζητήσεις γι’αυτά θα δεις μάλλον ότι η ζυγαριά γέρνει προς τα θετικά.

꒰🔮꒱ ᴏɴʟʏ ғᴏʀ ɢɪʀʟsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα