Πώς να αντιμετωπίσεις τον αποχωρισμό από τον/ην κολλητό/ή σου

393 29 3
                                    

Γειά σας!

Τι κάνετε; Ξεκινήσατε τα μπάνια; Εγω όχι και με βλέπω τον Σεπτέμβριο να γυρνάω στο σχολείο και να είμαι η πιο λευκή μέσα σε ια τάξη με κατράμια...😂

Η @globophobiac είχε ζητήσει πριν από περίπου μήνα (νιώθω τόσο άσχημα που άργησα τόσο πολύ:() να κάνω ένα κεφάλαιο για το πως μπορεί κάαποιος να διαχωριστεί έναν αποχωρισμό με άτομα που σημαίνουν πολλά για αυτόν.

Όταν ο/η καλύτερος/η φίλος/η σας ανακοινώνει ότι φεύγει εξαιτίας την δουλειά των γονιών του/ης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορεί να είναι ένα καταστροφικό πλήγμα. Αν και λυπάτε που σας αφήνει πίσω, έχει την απόσπαση ότι θα δημιουργήσει μια νέα ζωή σε διαφορετικό μέρος. Όμως στω μεταξύ, εσείς θα έχετε ακόμα την ίδια ζωή, αλλά μια με μια τρύπα μέσα σε αυτήν. Παρακάτω σας έχω μερικούς τρόπους αντιμετώπισης που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την απουσία του/ης και να αποφύγετε την κατάθλιψη εξαιτίας την απώλεια του/ης.

➢Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Πριν φύγει, πείτε στον/ην φίλο/η σας ότι θα σας λείψει πολύ. Μην τον/ην κάνετε να νιώσει ενοχές, λέγοντάς του ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε ποτέ να πηγαίνετε ξανά στο σινεμά χωρίς αυτόν/ημ - απλώς να του/ης πείτε ότι έχετε εκτιμήσει τις καλές στιγμές που είχατε μαζί και σχεδιάστε να απολαύσετε το χρόνο που έχετε μαζί πριν την μετακόμιση του. Η προσπάθεια να συγκατήσετε τα συναισθήματά σας θα σας κάνει να φαίνεστε κρύες και θα χειροτερέψει την ψυχολογία σας.

➢Αναγνωρίστε τη θλίψη σας

Δεχτείτε ότι θα αισθανθείτε λυπημένη μετά την μετακόμιση του/ης φίλου/ης σας. Σύμφωνα με τον καθηγητής ψυχολογίας Robert Neinmeyer η θλίψη "μπορεί να είναι μια γλυκόπικρη ομορφιά" και δεν είναι κάτι που πρέπει να απαλλαγεί. Είναι μια ανθρώπινη εμπειρία που πρέπει να ζήσετε, να μοιραστείτε και να κατανοήσετε και να την χρησιμοποιήσετε. " Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας και αποδεχθείτε ότι ο προσωρινός πόνος θα σβηστεί σταδιακά με την βοήθεια νέων φιλίων.

➢Κάντε σχέδια

Κανονίστε να επισκεφθείτε τον/ην φίλο/η σας μόλις εγκατασταθεί στη νέα κατοικία του/ης. Παρόλο που είναι δυνατό να υπάρξει φιλία εξ αποστάσεως, είναι δύσκολο όταν σας χωρίζουν πολλά μίλια. Για να μπορέσετε να συναντιέστε και να μην χαθείτε, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη οικονομία ώστε να μπορείτε να μένετε για περισσότερο καιρό κοντά στον/ην φίλο/η σας.

➢Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο

Όταν ο/η φίλος/η σας μετακομίσει, αντισταθείτε στην επιθυμία να κουκουλωθείτε στο κρεβάτι παρέα με μια στοίβα σαπουνόπουρων και αντί αυτού κανονίστε να βγείτε και να συναντήσετε νέους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε την αναχώρηση του φίλου σας ως κίνητρο για προσωπική ανάπτυξη. Το να μην έχετε τον/ην κολλητό/ή σας ως τον/ην "παρτενέρ" σας για τα ψώνια ή για βόλτα μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο ανεξάρτητες. Όταν βγείτε έξω και κάνετε παρέα με άλλο κόσμο, πιθανότατα να συναντήσετε ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίσατε όταν ασχολιόσασταν μόνο ε τον/ην κολλητό/ή σας.

Ελπίζω να σε βοήθησε αυτό το κεφάλαιο!

Φιλάκια!❤

꒰🔮꒱ ᴏɴʟʏ ғᴏʀ ɢɪʀʟsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα