Karakterler(Detaylı)

435 36 18
                                    

(Hikayeden Bağımsız)

Öncelikle bunu daha önceden yayınlamayı düşünmüştüm ama sonrasında hikayenin akışıyla dolaylı yoldan aktarabileceğimi umarak biraz ötelemişim. Ama baktım öyle bir edebi yeteneğim yok açık açık yazayım istedim:)

Şimdi diyeceksiniz bu kadın ne diye böyle klişe bir öykünün karakterlerini anlatıyor.

Ben bu hikayeye başlarken hikayenin gidişatından ziyade karakterlerin ana hatlarını oluşturdum. Akademik anlamda kullandığım bir kişilik envanteriyle modelleme yaparak kişilik yapılarını çıkardım. (Çok saçma gelecek ama ödev niyetine)

Verdikleri tepkiler hiçbir zaman "konu uzasın" gibi gerekçelerle çerçevelerinin dışına çıkmadı. Saçmalasalar bile kendi zaaflarına düşerek olması gerektiği gibi saçmaladılar. Elbette benim çıkardığım modellemelerde hatalar olabilir, yine de modellemelerimi sizinle paylaşmak istedim.

Sana

"Sadık, sorgulayan" bu kızın anahtar kelimeleri. İlişkilerini güven üzerine oturtan bir karakter, o yüzden fazla yakın arkadaşı yok, ama bu demek değil ki iletişim kuramıyor. Kuralları açıkca belirttikten sonra verilen çerçeveler dahilinde çok iyi arkadaş olabiliyor. Ama net olmalısınız ona karşı. Fazla zihinsel biri, bu da onu yer yer paranoyak yapabiliyor.

Annesini tam ergenlik öncesi kaybetmesi, babasının sevgili dolu olmasına rağmen çok da sevgisini dile döken birisi olmaması kritik yaşlarınlarında özgüvenini zedelemiş.

11 yaşında kadar annesinin saçlarını "ipek kızım, prensesim" diyerek taradığı bir kız, annesini kaybettikten sonra bir kaç yıl boyunca onu güzel bulduğunu belirten kimse olmamış haliyle, zaten sadece güvendiği insanların onayını arayan biri olduğu için birileri ona iltifat etse de umursamazdı.

Yavaş yavaş karşı cinsin kendisini beğenmesini istediği yaşta kısacık saçları olması ve bununla birlikte okulda onayını almak istediği tek kişi Jungkook'un ona sırt çevirmesi de özgüvenini yerle bir etmiş. Sonrasında bir daha yıllarca selam vermeyişlerinin sebebi de onun bu kırgınlığı.

Saçları Sana'nın güzelliğinin sembollerinden biri aslında, karşı tarafın kendisini beğenmesini istediğinde farkında olmadan saçlarını kullanıyor, ya da güzel hissetmek istediğinde muhakkak güzellik salonuna gidiyor.

Sana asla öyle bakımsız, emeksiz güzel olan kızlardan değil, öyle sıkıldıkça çikolata da yemiyor. Halasının yanlarına taşınmasıyla kendisine bakması gerektiği fikri her gün dayatılmış. Sürekli diyette değil belki ama yediği kalorileri sağlıklı olma adına muhakkak sayıyor.

Başkalarının fikirleriyle, duyduğu dedikodularla asla birisine karşı güveni zedelenmiyor, tüm bilgiler önce kendi mantık süzgecinden geçmeli. Sadece güvendiği insanların fikirleri önemli. O yüzden ofisteki kişilerin dedikodusuna kızıp da buluşmasını erteleme gibi bir şey yapmadı.

Ama hayatında bir kılavuz arıyor, zeki ve maddi olarak güçlü olmasına rağmen onu onaylayacak bir kişi olmalı. Bu hikayede de bu kişi babası.

Temel arzusu güvenlik, kendine güvenebileceği bir eş arıyor, Jungkook bu anlamda ona hiçbir zaman bu güveni vermedi, iyi bir insan olduğunu bildiği halde hayat boyu onun yanında duracağına inanmıyor. Annesini kaybettiğinde ona destek olup(ki o zaman güvenini kazanmıştı) saçını kestirdiği an ondan uzaklaşması aslında olayın esas sebebi, farkında olmasa da.

Stres altında, kendini geri çekme, kaçma gibi eğilimleri olduğu gibi zaman zaman sert hamleler de yapabilir. Normalde asla yapmayacağını düşündüğünüz şeyler...( örneğin Taehyung'la tek gecelik ilişkiye karar vermesi, halasına tepki olarak kendi hazlarını ve isteklerini önemseyerek gece Jungkook'un yanına gitmesi)

Planlanmış Evlilik (J.J.K. x Sana) SAKOOKOnde as histórias ganham vida. Descobre agora