EPILOG

4.6K 297 48
                                    

Harry se střídavě díval na svého syna a na Severuse, neschopen uvěřit svým očím.
"Ahoj Harry."
Když se jejich pohledy střetly,Harry se opět topil v očích,které tolik miloval,kvůli kterým tolik trpěl a tolik plakal. Zrovna se chystal vykročit k Severusovi,když se zadíval za něj a zbledl.
Severus se otočil a spolu s chlapcem zacouval k Harrymu. Ve dveřích stála Smrt.
"Harry Pottere,zapomněl jsi snad na naší dohodu?"
Severus se chystal promluvit,ale Smrt ho mávnutím ruky umlčela. Aniž by si to uvědomil, malého chlapce skryl za sebe a dělal mu živý štít.
"Ne,nezapomněl."
"Pak jistě víš,že Severus Snape zde nemá co pohledávat. Tvým trestem mělo být odloučení,utrpení a bolest. Byla jsem shovívavá,když jsem ti nechala to dítě."
"Vím. Porušil jsem dohodu."
Harry se nebránil,nemělo smysl se přít se samotnou Smrtí.
"Ovšem ty jsi se svého trestu ujal se vší pokorou. Každý den jsi bolestivě trpěl a ještě se sám mučil zbytečným vzpomínáním. Přesto jsi ani nepomyslel,že by jsi se vzdal. To i já dokáži ocenit."
Harry příliš dobře nerozumněl tomu o čem Smrt mluví,proto jen tiše s hlavou sklopenou poslouchal.
"Nastal ten správný čas. Naše dohoda tímto končí. Uvidíme se až na úplném konci Harry Pottere. A nemýlím-li se,bude to za dlouho."
Harry překvapeně zvedl hlavu,ale Smrt již byla pryč. Podíval se na Severuse a přemýšlel co má udělat dřív,zda ho obejmout nebo promluvit.
Zpoza Severusových zad vylezl malý Severus a popadl do ruky jablko,které Harry již vybalil.
"Hustý! Viděl jsem Smrt! To je paráda!"
Vyběhl zpět na zahradu a oba dospělí se za ním dívali.
Harry přestal zbytečně přemýšlet a vrhl se Severusovy do náruče. Jejich rty se spojily v nedočkavém polibku plném lásky.
                          ******
Návrat Harryho byl důvodem k velké slávě. Všichni z celého kouzelnického světa se sjížděli,aby mu poděkovali za porážku lorda Voldemorta. Harry byl rád,když celý ten mumraj po čase utichl.
I nadále zůstal v domě nedaleko Bradavic, ovšem již ho nechránilo,žádné kouzlo a míval často spoustu návštěv. A nebyl sám.
Cedule na dveřích hlásala
Zde bydlí rodina Snapeových
Severus Snape
Harry Potter-Snape
Severus Albus Potter-Snape

Albus Brumbál měl pravdu. Vše zlé je pro něco dobré. Vše čím si museli projít je dokázalo spojit v jeden nerozlučný celek. Jednu rodinu mající mezi sebou nezměrné množství lásky.

Tak jsme se dostali do finále. Bylo mi ctí psát pro vás,kteří jste příběh měli rádi a těšili se na každou další kapitolu. Jsem vděčná za každý komentář,kterým jste mě povzbuzovali. Jen s těžkým srdcem se loučím s příběhem Harryho a Severuse. Doufám,že na něj budete dlouho vzpomínat stejně jako já.

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat