~42~

3.4K 213 4
                                    

Den za dnem se Harry cítil čím dál mizerněji. Ronovým odchodem to začalo a ztrátou hůlky to pokračuje. Proklínal se za ten nápad navštívit Godricův důl. Málem přišli oba o život. Když si k tomu přičetl Severusovy zprávy toho večera,byl přímo nepříčetný.
"Jsi v pořádku?"
"Jsem. Děje se něco?"
"Zuřil. Šíleně."
"Byli jsme G.D.Mohl nás dostat."
"Zranění?"
"Nic vážného. Nemám hůlku."
"Nesmíš vyslovovat jeho jméno!"
"Proč?"
"Vydal tabu. Řekneš ho a má vás."
"Díky."
U Hermiony se Harry nebál,ale sebe musel neustále kontrolovat. Byl tak zvyklý používat jeho jméno,že to pro něj byl opravdu nadlidský úkol.
Seděl na hlídce a ani si neuvědomil, že usnul. Vzbudila ho až záře,která mu svítila do obličeje. Rozespale zamrkal a když si uvědomil co vidí hbitě vyskočil na nohy. Před ním přešlapoval jelen. Nádherný majestatní dvanácterák.
Severusův Patron!
Harry ani na vteřinu nezaváhal a rozběhl se za ním. Sledoval tu záři jak se objevuje a mizí mezi stromy.  Srdce mu divoce bušilo a tělem se mu rozlévala vlna očekávání. Doběhli k zamrzlému jezírku a jelen se začal rozplývat. Harry se zběsile otáčel a svítil hůlkou mezi stromy.
No tak Severusi, kde jsi?
Začínalo se ho zmocňovat zoufalství a zklamání. Ač se snažil být silný,v očích se mu třpytily slzy. Tak moc doufal,že ho uvidí. Bude se muset spokojit pouze s mincí.
Obrátil svou pozornost k jezírku. Při bližším zkoumání zjistil,že na dně leží meč Godrica Nebelvíra!
                              ******
"Je to čím dál nebezpečnější Brumbále!"
"Severusi, Harry byl připraven na to co ho čeká. Věděl,že to nebude ani jednoduché ani bezpečné."
"Jistě! Vy jste ho na to připravil! Uložil jste mu tak nebezpečný úkol!"
Severus Snape rázoval po ředitelně a vztekal se k Brumbálovu obrazu. Když Harryho uviděl,málem se mu zastavilo srdce. Byl ve zbídačeném stavu,tvář samý šrám a v očích jen bolest. Přestával zvládat svou roli.
"Mýlíš se. Nedal jsem mu žádný úkol. Harry sám se rozhodl udělat vše pro to,aby byl Pán zla zničen. Víš moc dobře,že by nedokázal sedět mimo dění a skrývat se."
"Samozřejmě je to přece Potter! Ten nastaví svou kůži za celý kouzelnický svět!"
Vztekle kopl do stolu a peprně si zanadával,když ho rozbolel palec.
"Zvláštní. James byl skvělý bystrozor. Ale na škole vyhledával nebezpečí pro zábavu. Vyhříval se na výslunní. Lily byla tichou a slušnou studentkou,později byztrozorkou. Ani jeden z nich neprokázal takovou loajalitu přátelům a světu jako Harry. Nikdy nevyhledával nebezpečí pro zábavu,ale aby ho odstranil. Nejednou se mi svěřil,jak mu vadí jeho sláva. Jeho největším přáním bylo být obyčejný. Tak mi řekni Severusi,není zrovna tohle na Harrym to neobyčejné,čím si získal tvé srdce? Je to jen jeho vlastní postoj,žádné dědictví po rodičích."
Severus se díval na obraz bývalého ředitele Bradavic se smíšenými pocity.
"Co tím chcete říct?"
"Tím chci říct drahý chlapče,že bez toho všeho co tě teď na Harryho povaze štve v zájmu jeho bezpečí,bez toho by to nebyl Harry."
Severus se zamračil a posadil se za stůl. Ten starý blázen měl pravdu. Už zase.
                            ******
Vždy,když měl Harry naději,že se blíží k cíli,něco se pokazilo a byli opět na míle vzdálení. Ztráta Dobbyho ještě nepřebolela a už přišli o meč. Jejich vloupání ke Grinngotovým bylo sice úspěšné a měli pohár,ale přišli o možnost ho zničit. A Voldemort už ví po čem pátrají. Zjistí,že žádný z viteálů není na svém místě. Bude si střežit Nagini a Harry zemře dřív než zničí pohár a zabije hada.
Společně si lámali hlavu co by se dalo na zničení poháru použít. Jeden nápad byl hloupější než druhý a naděje pozvolna umírala. Nakonec se rozjodli rozložit stan a vyspat se. Harry si vzal hlídku a doufal,že bude mít chvíli na přemýšlení. Místo toho se však objevila Hermiona.
"Ron už spí."
"To je dobře. Byl to náročný den. Ty bys měla taky spát."
"Harry musím si s tebou promluvit."
Potter si povzdechl, doufal,že k tomu nedojde.
"Tak mluv."
"A neměl bys mi něco vysvětlit spíš ty Harry? Ron si to neuvědomil, ale já vím,že ten Patron byl Snapeův. Za celou dobu jsi ani jednou neprojevil vztek za to že zabil Brumbála. Harry jsme přátele,ale já vidím,že přede mnou něco tajíš."
Věděl, že jeho kamarádka je chytrá a spoustu věcí si domyslela. Mávl hůlkou a vykouzlil svého patrona. Panter běhal kolem nich a do jejich srdcí vnášel mír,Harry se na něj zadíval a dal se do vyprávění. Vynechal část o domu,který mu Brumbál odkázal a ten smutný fakt,že i nadále je viteálem.

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat