~28~

3.8K 236 3
                                    

Ráno bylo pro profesora nesmírně bolestivé. Přece jen se opil,strávil noc v křesle a byl pronásledován nočními můrami. Teď měl kocovinu a bolely ho snad všechny svaly. Téměř poslepu zamířil do koupelny kde na sebe pustil ledovou sprchu,aby se aspoň trochu probral. Pak navštívil laboratoř a měl ohromnou radost,že našel lektvar na kocovinu. Se silnou černou kávou se vrátil do pracovny a usedl za stůl. Upíjel kávu,když si všiml pergamenu,který večer určitě na stole neležel. Písmo poznal okamžitě. Když dočetl zmítal jím ohňostroj protichůdných emocí. Byl šťastný,že mu Harry napsal a celým jeho tělem prostupovala láska k tomu mladíkovi. Zároveň mu však strach svíral srdce a ovládala ho bezmoc. Nevěděl,kam Harry šel a zda nebude v nebezpečí.
Přiblížil se čas snídaně,tak se vydal do Velké síně. Jediný pohled na Harryho přátele mu potvrdil,že tentokrát jim dal vědět, že odchází. Povzdechl si a posadil se ke stolu.
                          ******
"To byla dlouhá doba Harry Pottere. Iž jsem se bál,že jsi na mě zapomněl."
"Jak bych mohl zapomenout na zrůdu jako jsi ty?"
"Jak se opovažuješ?!"
Harry pokrčil rameny.
"Možná už mě tahle hra přestala bavit. Třeba se opovažuju ,abych ti ukázal,že se nebojím."
"Ty skrčku! Se mnou takhle nebude mluvit žádný potomek mudlovské šmejdky. Dnes zemřeš,stejně jako tví ubozí rodiče!"
Voldemort byl nepříčetný a Harry se na něj ušklíbl.
"Myslím, že ne Tome."
"CRUCIO!"
Harry jen ledabyle mávl hůlkou a kletbu odrazil.
"Tentokrát mě neporazíš hadí xichte!"
Potter Voldemorta schválně provokoval,měl plán a byl si jistý,že vyjde.
"Crucio! Crucio! Sectumsempra! Avada  kedavra!"
Žádna s kleteb k Harrymu nedorazila. Teď byla řada na něm. Začal vysílat kletby s takovou zuřivostí,že Voldemort o krok ustoupil. A Harry nepřestával s provokací.
"Podobně to bude vypadat až se osobně potkáme Tome. Jak se asi budou tvářit tví poskoci,když uvidí,že prohráváš?"
"Já ale neprohraji!"
Chystal se na Harryho vyslat další nepromíjitelnou,ale jeho ruka zela prázdnotou a hůlku držel Harry.
"Vážně? Zatím to tak nevypadá."
Náhle se objevily staré známé výjevy,kterymi Voldemort Harryho mučil. Harry se jen pousmál a rázem se obraz změnil. Smrtijedi,jeden po druhém odhazující masku a zrazující svého pána.
"Tohle je lež! Nikdy mě nikdo nezradí,to vy máte ve svém středu zrádce."
Voldemort byl bezmocný. Harry ho uvěznil na místě a pomalým krokem se k němu přibližoval.
"Kdybych byl jako ty Tome,tak bych tě teď mučil a potom zabil. Ale já nejsem jako ty. Zbavím se tě,ale nesnížím se na tvou úroveň."
Voldemortovy rudé oči se rozšířily hrůzou,když se začal rozpadat na kousky a mizet.
S Harrym se vše začalo točit a místnost náhle zmizela. Stál mezi všemi svými vzpomínkami. Po Voldemortovy nebylo ani stopy.
                           ******
Severus vyčkával. Harry se neobjevil ani na obědě ani na večeři. Zdálo se mu,že je to příliš dlouhá doba na souboj s Pánem zla. Právě se rozhodoval,zda by neměl raději zajít za Brumbálem,když se jeho znamení zla rozpálilo. Popadl cestovní plášť a vydal se vstříc do jámy lvové.
Hned po příchodu poznal,že je Pán zla ve špatném rozpoležení. Kolem nohou se mu svíjela Nagini a on s ní tiše rozmlouval. Když se Severus posadil,vzhlédl a své věrné sjel pohledem.
"Před nedávnem jsem vám přikázal,abyste Harry Potterovi neskřivili ani vlásek. "
Mezi Smrtijedy to zašumnělo vzrušením.
"Měl jsem své důvody,které mne vedly k tomuto rozhodnutí. Ovšem dnešním dnem se situace změnila. Tebe,Severusi se to netýká,protože než náš mladý Smrtijed splní svůj úkol bude potřeba tvých služeb v Bradavicích."
"Ano pane."
"Pro vás ostatní mám skvělou zprávu. Od chvíle,kdy Potter překročí hranice Bradavic se stává lovnou zvěří. Byl bych raději,kdybych si s ním mohl pohrát,ovšem pokud nebude zbytí,klidně ho zabijte. Chci Pottera! Ať už živého nebo mrtvého!"
Smrtijedi propukli v jásot. Severus si zachovával svou neutrální tvář,ale uvnitř něj to vřelo. Pokud se nemýlil,tak se Harrymu nejspíše podařilo Pána zla porazit a proto se stal lovnou zvěří. Po smrti Brumbála bude nereálné zajistit Harrymu bezpečí. Severus doufal,že Brumbál ve svých plánech na tuhle situaci myslel. O prázdninách bude Potter plnoletý a tím padnou veškeré jeho ochrany.
Cestu do bradavického hradu téměř nevnímal,jeho myšlenky měly jediný cíl. Harry Pottera.

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat