~44~

3.2K 219 4
                                    

Tři nerozluční přátelé se tiše a opatrně plížili tajnou chodbou ke Chroptící chýši. Harry,který šel jako první se tiše modlil,aby své přátele nevedl do pasti. Přiblížili se k místnosti a Harry se skrze škvíru mezi prkny snažil nahlédnout dovnitř. Ve výhledu mu bránila nějaká bedna. Zrovna se ji chystal hůlkou nenápadně posunout,když uslyšel ten ledový hlas,který ho pronásledoval v nočních můrách.
"Severusi, Severusi, Severusi."
Harryho tělo ztuhlo a Hermiona mu opatrně položila ruku na záda,jako vyjádření podpory.
"Můj Pane."
"Donesly se mi znepokojující informace. Troufám si tvrdit,že se jedná o šokující zprávy. "
"Jaké můj pane?"
"Můj nejvěrnější Smrtijed je zrádce. Nejenže jeho loajalita patří Brumbálovi,ale ještě se pachtuje s tím zmetkem Potterem! Co mi k tomu řekneš Severusi?"
Harry se ve svém úkrytu třásl strachem a potlačovaným vztekem.
"Můj Pane,já..."
"Mlč! Jsi odporný zrádce!"
Severus se smiřoval se smrtí a v duchu prosil Harryho o odpušťení.
"Víš co dělám se zrádci Snape,ale pro tebe mám něco jiného i když konec bude stejný. Ne,nezabiji tě hned. Na to jsi mě příliš rozzuřil. Budu tě mučit a budeš se muset dívat jak zemře Harry Potter. Budeš sledovat jak zabíjím všechny obyvatele hradu a až pak tě možná zabiji. Nebo si s tebou pohraje Šedohřbet."
Jeho vysoký šílený smích trhal Harrymu uši.
"Harryho nedostaneš!"
Severus měl podepsaný ortel,tak proč hrát hloupou hru.
"To si jen myslíš Severusi. Crucio!"
Hermiona Harryho pevně držela za pas a nechápající Ron ji pomáhal. Harry,když zjistil,že ho přátele nepustí si zacpal uši ve snaze ztlumit Severusův bolestný nářek. Hermiona, která věděla o co se jedná,jen tiše plakala. Náhla se ozvaly kroky a Voldemort odcházel levitujíc před sebou bezvládné Severusovo tělo.
Harry vběhl do již prázdné místnosti. Uprostřed na zemi ležela mince. Až teď si uvědomil,že ho pálí kapsa. Podíval se na svou minci a po přečtení vzkazu padl na kolena a hlasitě se rozeštkal.
Sbohem Harry!
                             ******
Je to tady. Nastal ten okamžik,kdy se musí jít vydat vstříc Smrti. Zemřelo už příliš mnoho lidí a pokud to neudělá teď,tak budou umírat další. S nikým se nerozloučil. Věděl,že jakmile by se podíval do očí svých přátel ztratil by odvahu. Tak dlouhou dobu věděl, že tenhle okamžik nastane a přesto ho zachvátil strach. Před očima se mu míhaly vzpomínky na celý jeho mizerný život,na přátele,Brumbála,Severuse... Srdce mu bilo tak bolestivě,že měl chuť si jej vyrvat z hrudi. Vzpomněl si na Brumbálova slova.
Smrt je jen dalším pokračováním naší cesty.
Neuspokojovalo ho to. Moc dobře si uvědomoval o co všechno se připraví. Jak moc budou trpět lidé,kteří ho mají rádi. Ale dělal to pro ně. Pro lepší život. Čím blíže byl Smrti,tím více se třásl. Došel na mýtinu. Kam jen dohlédl byli samí Smrtijedi. Kousek od Voldemorta stál v poutech Severus. Pohled na něj ho bolel. Rval mi srdce a slzy se mu opět draly do očí.
"Můj Pane,po Potterovi ani stopy."
Voldemort si prohlížel svou hůlku a ani nepozvedl zrak. Výraz jeho tváře se nezměnil ani když promluvil.
"Věřil jsem,že příjde. Mýlil jsem se."
Harry odhodil neviditelný plášť a vystoupil ze stínů.
"Nemýlil. Jsem zde."
"Harry ne!!!"
Severusův bolestný výkřik Harryho donutil se na něj podívat. Když se jejich pohledy střetly,Severus pochopil. Pochopil,že Harry věděl,že bude muset zemřít. Najednou si dal souvislosti dohromady a uvědomil si,že Brumbál Harryho považoval za viteál ještě před událostmi na ministerstvu. Pochopení celé téhle situace ho srazilo na kolena. Jeho milovaný Harry,mladík,který mu byl loučí ve tmě,přišel na svou vlastní popravu.
Voldemort konečně promluvil. Jeho hlas byl tichý a mrazivý.
"Harry Potter. Chlapec,který přežil."
Harry vzdorovitě pozvedl hlavu a upřeně se díval do Voldemortových rudých očí. Viděl záblesk zeleného světla a pak vše zmizelo.
Postavil se na nohy a uvědomil si,že je v nějakém meziprostoru. Občas kolem něj prolétla temná postava. Celé okolí zahalovala mlha. Vydal se vstříc místu,kde předpokládal ten všemi opěvovaný most na druhou stranu. Mlha houstla až pomalu nebylo vidět na krok. Náhle se před ním objevila vysoká postava zahalená v černé kápi.
Harry nepochyboval,že je to Smrt.
"Zdravím Harry Pottere."

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat