~48~

3.3K 218 3
                                    

Ztrátou Harryho byli zdrceni skoro všichni. Ovšem jen pár blízkých,kterým Severus ukázal vzpomínku na setkání se Smrtí, opravdu trpělo. Nevzdavali se a hledali,ale po každém dalším neúspěchu byli víc a víc skleslí.
Severus se chytal každé sebemenší naděje. Než poznal Harryho svět nevěděl zhola nic o přátelství. Teď,když byl Harry pryč najednou měl přátele. Hermiona i Ron zahodili staré předsudky a snažili se být mu oporou ve chvílích, kdy si připadal na dně. Molly Weasleyová Severuse přijala do rodiny,podle ní by si to tak Harry přál.
Vše se změnilo. A Severus již chápal jak strašně Harry musí trpět. Jakou bolest musí zažívat,když je někde naprosto sám. Měl neblahé tušení,že Brumbál ví naprosto přesně,kde je Harry Potter,ale jistě se drží nějakého dalšího zvráceného plánu. Jejich naděje znovu ožila,když se Hermiona stala ministryní kouzel. Severus věřil v její schopnosti a byl si jist,že pokud někdo Harryho najde,bude to ona. Ovšem než se tak stane,bude každý večer sedět s láhví whisky a doufat,že aspoň na chvíli zapomene.
                             ******
"Hermiono?"
"Ano Leslie? Copak potřebuješ?"
Její asistentka vstoupila do kanceláře a za sebou levitovala štos časopisů.
"Právě zde byl spěšný kurýr z amerického ministerstva. Přinesl tady tyhle noviny,které si máš přečíst. Údajně bys tam mohla najít co tak usilovně hledáš. Nechal tady i kontakt,kdybys s ním chtěla mluvit."
Hermiona nadzvedla překvapeně obočí a převzala si od Leslie výtisky. Usedla za stůl a otevřela ten,který byl nejstarší. Prolistovala ho a chtěla odložit stranou,když si uvědomila co tam viděla. Rychle nalistovala příslušnou stranu.

RUBRIKA POVÍDEK NAŠICH DOPISOVATELŮ

Již pět let je naším věrným dopisovatelem James Black. Jeho příběhy se staly nejčtenější rubrikou našich novin v celé Americe. A my vám dnes přinášíme další povídku. Ať se vám líbí milí čtenáři.

Doupě akromantulí

Hermiona prolistovala všechny noviny. Ve všech byly příběhy od Jamese Blacka,ovšem všechny popisovali podrobně události,které spolu s Harrym a Ronem zažili. Srdce ji divoce bušilo,když se dívala na vzkaz toho dobráka,co jí poslal noviny.

Vážená ministryně Weasleyová,
při mém studiu o Anglii jsem narazil na informace o nečekané ztrátě vašeho přítele a hrdiny Harry Pottera. Celý ten příběh mne natolik fascinoval,že jsem si prostudoval všechny jeho hrdinské činy. Když jsem pak narazil na noviny a četl jednu z povídek,bylo mi vše jasné. Mám ještě jednu důležitou informaci,kterou jsem zjistil nedávno na našem ministerstvu. Jistě chápete,že interní záležitosti nemohu sdělovat písemně. Pro bližší informace mne neváhejte kontaktovat.

George Jackson
Odbor pro zápis kouzelnických rodů
Americké ministerstvo kouzel

Hermiona popadla vzkaz a okamžitě běžela o patro níž za svým manželem.
Do kanceláře vpadla jako tajfun až Ronovi i Percymu málem přivodila infarkt.
"Proboha Hermiono! Co se stalo?!"
Sotva popadala dech,když mávala vzkazem,který držela v ruce a odpovídala.
"Máme-stopu-k-Harrymu!"
                         ******
"Dobrý den pane Jacksone. Hermiona Weasleyová, tohle je můj manžel a vedoucí bystrozorů Ronald Weasley."
"Vítám vás paní ministryně,pane Weasley."
Jackson si s nimi potřásl rukou a vedl je do své kanceláře. Jakmile zavřel dveře provedl několik kouzel. Když si všiml jejich tázavého pohledu,povzdechl si.
"Omlouvám se,ale jsem již v podmínce a jedná se mi o místo. Nejsou zde rádi,že strkám nos do věcí,které nejsou v mé kompetenci. Proto bych byl raději,kdyby nikdo nevěděl o našem rozhovoru."
"Rozumím."
"Hodně toho o vás vím,ovšem v podání pana Blacka jako o Lauře a Fredovi. I přes množství odborníků,kteří se zabývají vaší historií a kultutou,nikoho nenapadlo spojit si pana Blacka s panem Potterem. To jste ovšem již pochopili z povídek i mého vzkazu. Jsou zde další věci,které s vaším přítelem souvisí. Jeho adresa je v Anglii,ale dům musí být pod ochranou,viděl jsem široko daleko jen les. Co je mnohem zajímavější,jsou další informace. Pozemek,na kterém je daná adresa patřil velmi dlouho váženému Albusi Brumbálovi a jako jediný právoplatný následující majitel byl zapsán Harry Potter."
Hermiona zalapala po dechu a Ron vzteky zrudnul.
"Takže Severus měl pravdu! Říkal,že si myslí,že Brumbál ví,kde je!"
"Říkali jste Severus? S tímto jménem se pojí další informace. Ještě před koncem vaší války s Voldemortem,zde bylo zapsáno dítě. Severus Albus Potter a jeho opatrovníkem je James Black."
V kanceláři bylo ticho takové,že by byl slyšet spadnout i špendlík.
"J-jak to,že jsme se těchle informací nedopátrali?"
"Paní ministryně, vaše ministerstvo je úžasné v mnoha ohledech,ale jsou informace, které neschraňujete. I já sám jsem na vše přišel teprve nedávno a to jen díky pátrání po Blackovi."

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat