~35~

3.5K 218 10
                                    

Severus začínal schůze Fénixova řádu nenávidět. Další a další jména mrtvých,které mají Smrtijedi na svědomí. Byl si vědom toho,že se na něj pohlíží jako na viníka těchto zrůdností. Zejména Moody měl na Snapea pifku. Nyní se však soustředil na Brumbálova slova.
"Je ještě jedna oběť,která zemřela přímo Voldemortovou rukou."
Všichni v místnosti čekali,čí jméno přibyde na už tak dlouhý seznam mrtvých.
"Amanda de Vintiro byla před pár dny Voldemortem nalezena a zavražděna."
"De Vintiro byla přece na jeho straně? Pokud se nepletu a to já se nikdy nepletu byla jeho pravou rukou."
"Ano Alastore. V začátcích první Voldemortovy vlády stála po jeho boku. Společně vytvořili velice vzácný a silný artefakt,který jeho nositeli zaručoval neomezenou sílu a schopnosti. Ovšem stejně jako Severus,i Amanda poznala čí strana je správná. Dlouhou dobu mne informovala a upozorňovala na vše co věděla. Byla vlastně prvním dvojitým agentem u Voldemorta."
"Pokud má ovšem Voldemort tak silný artefakt není v moci žádného kouzelníka,aby ho porazil."
Brumbál přikývl a pokračoval.
"Byl by opravdu neporazitelný,ovšem on takový artefakt nemá. Dodnes netuším jak se Amandě podařilo Voldemorta přesvědčit,aby ho u ní schoval,ale po jeho zmizení před šestnácti lety jsme ho společně s Amandou zničili. Nyní se pro něj vrátil a samozřejmě zuřil,když ho nenašel."
Členům Fénixova řádu se ulevilo,když zjistili,že se z Pána zla nestal neporazitelný čaroděj.
"Odkud však máte informace o její smrti Brumbále?"
"Mám své důvěryhodné zdroje."
                             ******
Harry se vracel do Bradavic s o mnoho lehčím srdcem. Cítil se mnohem lépe,když s Eldorou jednal na rovinu. Cestou zpátky šel mnohem rychleji. Těšil se na Severuse,až ho obejme a políbí. Na další jejich večer u čaje. Byl tak zahloubán do myšlenek,že si málem nevšiml skupinky tří lidí plížících se ve stínech. Naštěstí byl skryt pod neviditelným plášťem a tak se pokusil přiblížit blíž,aby slyšel co jsou zač.
"Můžeš mi znovu vysvětlit proč se musíme do Prasinek dostat po svých a večer?"
"McKeane,řeknu ti to naposledy. Zítra se Prasinky budou hemžit bystrozory. Abysme dostali Pottera musíme se jim vyhnout. Je možné,že Brumbál sleduje přemísťování v okolí,proto jdeme pěšky. A už ksakru mlč."
Harry se tiše kradl za nimi a zvažoval své možnosti. Buď vše nahlásí v Bradavicích,nebo je teď omráčí a nebo půjde zítra do Prasinek. Než si však stihl rozmyslet co by měl udělat,v nepozornosti šlápl na větev která hlasitě praskla. Smrtijedi se okamžitě otočili jeho směrem. Harry se pokusil použít svou moc,ale nic se nestalo. V duchu zaklel a pevně sevřel hůlku. Stál na místě jako socha,doufaje,že ti tři budou pokračovat v cestě.
Jeho prosby však nebyly vyslyšeny a jeden z mužů vyslal jeho směrem nějaké kouzlo. Harry nestihl včas uhnout a vzápětí ucítil ostrou bolest,která mu projela paží.
"Někdo tam určitě je!"
Začali pálit jednu kletbu za druhou a Harry byl nesmírně vděčný za lekce se Severusem. Vyhýbal se a odrážel kletby a snažil vymyslet jak se dostat z téhle šlamastyky. Nevysílal žádná kouzla,aby Smrtijedy neupozornil na přesné místo,kde se nachází. Pomoc však přišla v podobě hlasitého zvuku přemístění.
                           ******
Brumbál stál,tak jako nesčetněkrát předtím u dalekohledu a sledoval okolí Bradavic upadající do tmy. Když však pohled na poklidnou krajinu narušily barevné paprsky kleteb,neváhal ani vteřinu a vydal se na pomoc.
                          ******
Harry se skryl za strom a modlil se,aby příchozím nebyl další Smrtijed. To,že se objeví samotný Brumbál opravdu nečekal. Smrtijedi po něm vypálili pár neškodných kouzel a urychleně se přemístili. Harry,který úplně zapomněl,že je skryt pod neviditelným plášťem přistoupil k řediteli Bradavic.
"Rád vás vidím pane řediteli."
Brumbál nedal najevo,že ho Harry vyděsil a promluvil.
"Harry? To mě mohlo napadnout."
"Jsem v tom téměř nevinně. Narazil jsem na ně,když jsem se vracel k hradu. Měli v plánu mě dostat zítra v Prasinkách. Bohužel,jsem omylem udělal hluk."
"Tak pojď. Dojdeme do školy a já ihned informuji Řád. Je sice nepravděpodobné,že se zítra o něco pokusí,ale raději bychom měli být připraveni."
Chvíli šli mlčky a pak se Harry zeptal na to co ho opravdu zajímalo.
"Jak jste mě vlastně našel pane?"
"Nehledal jsem tě. Ale zpozoroval jsem bitvu,tak jsem chtěl zjistit co se děje."
Harry se již dál nevyptával.
"Harry ty jsi zraněný!"
Za Harrym zůstavala krvavá cestička.
"To je jen škrábnutí,zajdu za madam Pomfreyovou."
V tomhle Harry trochu lhal. V ruce ztrácel cit a rána ho příšerně bolela.
                           ******
"Pane Pottere,zasáhla vás kletba z oblasti velice černé magie. Nedokáži ji zcela uzdravit."
"Co to znamená?"
Bradavická ošetřovatelka si povzdechla.
"Ruka už nikdy nebude plně funkční. V běžném životě by vás to nemělo omezovat,ale například při famfrpálu ano. Budete se muset smířit s tím,že jako chytač si už nezahrajete. Mrzí mě to."
Harry věděl,že si už nezahraje,vždyť nebude mít kdy,přesto ho ta informace zasáhla.

Dopis (Snarry) - Probíhá úprava Kde žijí příběhy. Začni objevovat