-52-

913 58 0
                                    

Taxikár prudko zabrzdil pred prechodom, na ktorom sa z ničoho nič objavilo niekoľko podnapitých ľudí. My sme to brali ako znamenie na to, že máme vystúpiť. Obaja sme sa vyrútili von, Carson nasratý a ja plná strachu. Kým hovoril taxikárovi, nech počká, ja som so strachom v pohľade hľadala Kylie.

Tá sa na mňa vyrútila ani neviem odkiaľ, a hodila sa mi okolo krku. ,,Kylie kľud." Tíšila som ju, keďže sa celá triasla. Pozrela som sa jej do uplakanej a červenej tváre.

,,Preboha to kto ti urobil ?" Na líci sa jej črtal slabý červeno, modrý fľak. Chytila som si jej tvár do dlaní a skúmala ju. Carson sa dvomi skokmi dostal k nám.

,,Kylie kde je ?" Vyletel na ňu, ledva sa ovládajúc. ,,Vzadu až, ale Cars...." nestihla dopovedať, ako parník sa vrútil do davu ľudí, ktorí tam stáli.

Niektorí z nich boli z No limits, a zahliadla som tam aj Noaha, ktorý si držal zakrvavený nos a obskakovala ho nejaká povedomá čiernovláska zo spoločenských.

Carson zrazu zastal a otočil sa k stene. Pohľad mu smeroval k zemi. V tej chvíli som vedela, že je tam. Sean.

Pustila som Kylie, ktorá sa ma snažila zastaviť a bežala som sa za ním. Predierala som sa pomedzi telá oblečené v čiernych tričkách alebo mikinách. Dostala som sa až dozadu ku Carsonovi a pozrela na zem.

Neverila som tomu, čo vidím. Sean tam sedel opretý o stenu ako posledný bezďák s prázdnou fľašou vedľa seba. Hlavu mal sklonenú, no stále si niečo mrmlal a podupkával si nohou.

Akoby mi niekto chytil hrudník do zveráka, tak ma to zabolelo, keď som ho uvidela v takomto stave. ,,Sean !" Zohla som sa k nemu, no Noah ma chytil a ťahal naspäť.

,,Nechoď k nemu !" Mykala som sa, no on ma držal. ,,Vôbec o sebe nevie ešte ti niečo urobí." ,,Lynn ?" Zachrapčal. Všetci boli prekvapení, že na mňa reaguje. Zhodila som zo seba Noahove ruky a kľakla si k nemu.

,,Lyyynn to si ty však ?" Zasmial sa a zdvihol zrak. Vyzeral ako ten chalan, Andy, ktorého som videla prvýkrát v Skylarku. Viete čo myslím ? Páchol alkoholom, a jeho zreničky boli veľké ako čierne diery.

,,Čo si to robil preboha ?" Chcela som sa ho dotknúť, no on ma odstrčil a usmial sa ešte širšie, priam až desivo. ,,Ľudia musíme ho dostať domov." 

Postavila som sa a kývla som na súhlas s Kylinmi slovami. Carson chytil Seana za ruku a prudkým myknutím ho postavil na nohy, pri čom jeho svalom to dalo minimálnu námahu.

V momente ako sa Sean postavil sa mu podlomili kolená. Zľakla som sa, no Carson to predvídal a obratne chytil jeho ruku a hodil si ju cez rameno.

,,Padajte nabok !" Zrúkla som na ostatných, a oni utvorili ako taký koridor, a ďalej si robili svoje, niektorí si to dokonca začali fotiť. Celkom úbohé.

Kylie a ja sme bežali k tomu taxíku, ktorý nás sem doviezol. Ale keď ten taxikár videl, v akom stave je Sean, odmietal nás vziať do auta.

,,Pozrite ja opilcov nevozím, ak je tak mimo, tak mu zavolajte sanitku." ,,Sanitku nepotrebuje ale nejako ho domov dostať musíme !" Kylie sa odmietala vzdať, no taxikár bol neústupný. ,,Pre mňa za mňa ho aj neste na rukách, ale ja ho do auta nevezmem."

Nakoniec sme sa s ním pohádali všetci, takže sme ho museli vyplatiť a on odišiel bez nás.

,,To je chumaj !" Skríkla Kylie na vzďaľujúce sa auto. Carsonovi dochádzali sily z toho, ako ho držal ako tak na nohách. ,,No," vzdychol si. ,,a čo teraz ?" Pozrel sa na mňa, akoby som to ja mala vedieť.

,,Sean, počuješ ma ?" Oslovila som ho znova, keďže naposledy na mňa reagoval. Jediné čo z neho vyšlo bolo znudené zavrčanie.

,,Hej no tak !" Pristúpila som k nemu a chytila jeho tvár. Mal zavreté oči, tak som ho slabučko prefackala, nech sa preberie.

Konečne som donútila tých jeho pár mozgových buniek, čo boli v pohode, aby ma vnímali.

,,Sean ako si sa sem dostal ?" ,,Lyyyyynn" znova zatiahol a naklonil sa ku mne. Carson ho však strhol na druhú stranu.

,,Chlape no tak spamätaj sa !" Zatriasol ním. ,,Sean ako so sem prišiel ?" ,,Čooooo ? No autom." Uškrnul sa ako malý a ďalej ma sledoval s priblblým úsmevom. Carson aj Kylie mali na tvári rovnaký výraz, obaja by mu jednu vrazili.

,,Ak si tu autom niekde musíš mať kľúče." Kylie a ja sme ho začali prehmatávať. On sa skrúcal a chichúňal, ako ho to šteklí. Nakoniec som ich našla v prednom vrecku jeho bundy.

,,Carson ako si na tom s autoškolou ?" Kľúčmi som mu zatriasla pred očami. Dnes večer som sa o ňom dozvedela veľa vecí a jedna z nich je tá, že si už robí vodičák.

Ale netváril sa nadšene. ,,Ja ? Ešte len druhá jazda." ,,No inú možnosť nemáme, tak budeš dávať pozor, okej ?"

Kľúče som dala Kylie do ruky, aby išla nájsť jeho auto. Seanovi sa zase podlomili nohy, začal padať nabok a stiahol by so sebou aj Carsona, nebyť toho, že som priskočila a vyložila si jeho druhú ruku cez moje ramená.

,,Lynndegarda krásna si to ty že ?" Jeho úškľabok mi už liezol na nervy. ,,Áno ja som to." Pohli sme sa dopredu podopierajúc ho z každej strany.

,,Nechajte ma ja viem chodiť !" Zahrmel a oboch nás odsotil. Chvíľu ho síce tackalo, ale s malou pomocou k autu došiel viac menej sám.

,,No padaj dnu !" Carson ho ako väzeňský dozorca schmatol za bundu a postrčil do auta. Vedľa neho vliezla dnu Kylie. Ja som išla dopredu a Carson si neisto sadol za miesto vodiča.

Rukami si vošiel do vlasov a potiahol sa za ne. Nebolo mu všetko jedno. No nakoniec sa predsa len odhodlal.

,,Ak vyvedie niečo, kvôli čomu havarujem, nech si ma neželá, jasné ?" Otočil sa dozadu s jednou rukou na volante a druhou na zapaľovaní. Kylie celá rozklepaná na zadnom sedadle prikývla. Na jej kolenách spočívala Seanova hlava, ktorú si držal, akoby mu mala vybuchnúť.

Carson naštartoval. Zaradil jednotku a trhavo sa pohol rovno po ceste. Netrvalo to dlho, zvykol si na to a bez slova sme sa viezli mestom.

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now