-10-

1.6K 82 3
                                    

Dnes som sa na školu pozerala s hrôzou v očiach. Vedela som, že každý prvák si tým musel prejsť a že v podstate o nič nejde, no predsa ma to od rána držalo napätú ako struna.

Na príjmaní prvákov na strednú školu bolo najhoršie to, že nikdy neviete, odkiaľ vás podrazia. A netušila som, čo nám chcú spraviť, no neostávalo mi nič iné, ako sa zhlboka nadýchnuť a modliť sa, aby som z toho vyšla s čo najmenšou ujmou.

Po celej škole sa pohybovali prváci s popísanými tvárami. Obávané fixkovanie. Vedela som, že je to iba zo zábavy, no aj tak som to brala ako malú hru vyhni sa tretiakom a vyhrala si.

Ešte ani nezačalo vyučovanie a polovica naše triedy už bola pomaľovaná. Iba ja, dvaja chalani a asi tri dievčatá sme ešte boli čistí. Dokonca aj Kylie už dostali. Na jej tvári sa vynímali podpisy polovice tretiakov z celej školy, takže jej ledva bolo vidieť do tváre cez tú vrstvu čiernych a červených mazaníc.

Uprostred literatúry sme zrazu začuli alarm a do triedy vtrhli tretiaci prezlečení za teroristov. Všetci sme sa poriadne naľakali a učiteľka sa chytila za srdce, akoby prekonala mierny infarkt.

,,Všetci ruky nad hlavu !!" Od strachu som ich vystrelila smerom hore a sledovala, ako behajú po triede a mieria na nás falošnými zbraňami.

Učiteľka po nich vrieskala, no oni ju nepočúvali. Postupne si začali vyberať prvákov, ktorým spútali ruky a viedli ich von z triedy. V duchu som odriekavala všetky modlitby, ktoré som poznala a prosila, aby ma nevybrali.

No moje prosby neboli vyslyšané. Tretiak s maskou, ktorá mu zakrývala nos a ústa ma schmatol za ruky a vykrútil mi ich za chrbát.

,,Ty pôjdeš s nami !" Zakričal pritlmene a vytiahol ma na rovné nohy. S rukami za chrbtom ma vyviedol von z triedy, kde ma posadil na zem rovnako ako ostatných žiakov s rôznymi výrazmi na tvári.

,,Ostaň sedieť !" ,,Pohrozil" mi hlavňou zbrane a otočil sa na iného chalana. ,,Choď po výkupné." Povedal mu zadychčaným hlasom. Ten druhý ho poslúchol, vrátil sa do triedy a zabuchol dvere.

,,Hej Rogers, táto je tvoja." Kývol hlavou smerom k chalanovi v čiernej mikine, ktorý stál otočený smerom k oknu. Tretiak, čo ma uniesol odstúpil a uvoľnil tak priestor vysokému chalanovi.

Cez ústa a nos mal natiahnutú šatku so vzorom lebky, no len čo som sa mu pozrela do tváre, okamžite mi odľahlo. Tie sivé oči som si nemohla s nikým pomýliť.

,,Sean ?" Oslovila som ho, no zrazu sa na nás otočili ďalší dvaja, čo stáli neďaleko.

,,Pozrime sa, dievča má protekciu !" V ich hlasoch som spoznala tých dvoch debilov, ktorí s ním fajčili na nádvorí.

No odignorovala som ich, a sústredila som sa iba na to, ako si stiahol šatku z tváre a odhalil tak užasnutý úsmev.

,,Vy ste takí idioti, vravel som vám, aby ste ju nechali !" Otočil sa na nich rozhorčene, a oni len zdvihli ruky na svoju obranu.

,,Kámo čo sa serieš ? Nevidel som jej do tváre ! Len som ju chytil a vzal, čo som ju mal vrátiť ?" Chcela som im pripomenúť, že som stále medzi nimi, no predsa len som mala určitý rešpekt, takže som sedela na zemi v tureckom sede a sledovala toto divadlo.

,,Aspoň si užije zábavu !" Poznamenal druhý a napravil si čiernu prstovú rukavicu na pravej ruke.

,,Čože ?" Konečne som sa ozvala, pretože som z tej ,,zábavy" začínala mať obavy. ,,Lynn mrzí ma to," Nervózne sa poškrabal na zátylku a odhalil tak zopár lupeňov z jeho vytetovanej ruže.

,,ale tých čo unesieme budú musieť bojovať o prepustenie." Vyvaľovala som na neho svoje veľké oči. To nemyslí vážne ! Ja mám pred celou školou ,,bojovať o slobodu ?"

,,To nemyslíš." ,,Bohužiaľ áno." Podal mi ruku a pomohol mi postaviť sa. ,,Preto som chcel aby ti títo kokoti dali pokoj !" Zvrieskol viac na nich ako na mňa.

Hoci som sa bála toho, čo ma čaká, zahrial ma pocit že nechcel, aby ma uniesli. Aj keď mu to nevyšlo, prišlo mi milé, že ma toho chcel ušetriť.

,,Ale neboj sa, na dievčatá nebudeme takí prísni." Zdvihol kútiky úst, a tým mi dodal odvahu. Zrazu som verila, že to zvládnem, a možno si to dokonca aj užijem.

O chvíľu sa vrátil tretiak s ,,výkupným" ktoré predstavovali naše knihy z literatúry. Keďže výkupné bolo zaplatené, pustili nás a všetci sme sa vrátili do triedy.

Čiastočne zmätení, čiastočne ustráchaní, no aj nedočkaví z toho, čo nás čaká.

How to love /SK/ ✅Där berättelser lever. Upptäck nu