-39-

1K 59 3
                                    

Videla som, ako zamrzol. On nedokázal zahrať kamennú tvár, ja áno. Hoci som totálne panikárila. Myslela som, že sa na tých opätkoch každú chvíľu vyrútim.

,,Sean, toto je Lynn Whitmanová, Georgova dcéra, ktorého som ti spomínala." Začala jeho teta. Odkašlal si, no jeho výraz nezmizol.

,,Teší ma." S božským kľudom som vystrela ruku. Moja kamenná reakcia ho zaskočila, o to viac, že ruku som mu podávala ja.

,,Aj mňa." Podal mi ju, jemne ju stisol a hneď pustil a nervózne si ju založil do vrecka.

Otec a jeho teta sa pustili do rozhovoru, a my dvaja ame ich sledovali a stáli tam ako soľné stĺpy.

Pozrela som sa na neho. Čakala som na jeho reakciu. Pozeral pred seba a zatínal zuby. Nepozrel sa na mňa.

,,Ospravedlníš ma ?" Oslovil Dianu potichu. ,,Idem si..." prstami znázornil cigaretu, a ona síce rozhorčene, ale nakoniec prikývla a hlavou ho odohnala.

,,Prosím vás, kde máte kúpeľňu ?" Zdvorilo sa spýtal môjho otca, keďže mu vpadol do rozhovoru.

,,Hore schodmi a druhé dvere vľavo." Znázornil otec rukou. ,,Ďakujem." Poďakoval potichu.

So sklopeným pohľadom a vlasmi v tvári sa vybral ku schodom na horné poschodie. Keď mi zmizol z dohľadu, od úľavy som si nahlas vzdychla s rukou priloženou na srdci, bolo mi jedno, či sa na mňa niekto pozerá.

Tak toto bola moja životná úloha. Najväčší herecký výkon všetkých čias. Zachovať pred idiotom formu. No hej...ale ako som sa do riti do tejto situácie dostala ?!

,,Prepáč oci..." ospravedlnila som sa a rýchlo som kráčala k barovému pultu. Akurát tam Daniela dolievala šampus.

Celá rozrušená som si ju nevšimla a siahla som po jednom z pohárov.

,,Lynn čo to má byť ?!" Rozhorčene mi chytila zápästie s pohárom a div sa mi jeho obsah nevylial na šaty. Akoby som precitla z tranzu a až teraz som si uvedomila, čo sa deje.

,,No tak, je to len jeden pohár !" Povedala som potichu, ale dôrazne. Zaprvé, a za druhé, už mám sakra takmer 17 ! Hľadela na mňa mierne zúfalá, ale nakoniec mi to zápästie pustila.

,,Len jeden. A nie že ho vypiješ naraz." Vyštekla pomedzi zuby a v momente sa usmiala na pána Spencera, ktorý práve išiel okolo. Moje oči sa tak veľmi chceli prekrútiť, no držala som ich na uzde.

Nadýchla som sa a druhou rukou som si chytila lem šiat. Dramaticky som sa otočila a viali za mnou ako plášť. Rezkým krokom som vyšla hore schodmi a ocitla sa mimo toho ,,ruchu" tam dole.

Nutne som potrebovala na vzduch. Urovnať si myšlienky a spracovať to, čo sa práve stalo. Klopkala som smerom k prvým dverám vľavo, ktoré viedli na malý balkónik, ktorý som väčšinou navštevovala iba ja.

No keď som chytila kľučku a otvorila zahmlené sklenené dvere, okrem studeného, vlhkého vzduchu mi do tváre udrel pach cigaretového dymu.

Lakte mal opreté o sklenené zábradlie. Pozeral pred seba, ako keby spal s otvorenými očami.

Vycúvať neprichádzalo do úvahy. Ihneď ako začul otváranie dverí, otočil hlavu a prebodol ma skleneným a unaveným pohľadom. Niečo ho trapilo, najskôr mal starosť o Lily a Dawn.

,,Čo tu robíš ?" Odsekol chrapľavo. ,,To sa môžem spýtať aj ja." Napriek tomu, že som na tých opätkoch ledva stála, tvárila som sa nezaujato.

,,čo robíš tu na mojom balkóne ?" ukazováky som zapichla do zeme a šampanské v mojej ruke zažblnkalo.

,,Aha," zahmkal a potiahol si. ,,Myslel som že táto betónová kocka patrí tvojmu fotrovi." Snažil sa znieť ľahostajne, no vyzeral dosť nervózne. Použil presne rovnaký názov ako ja.

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now