-45-

983 61 0
                                    

,,No tak Dannie, zdvihni to...!" Už 20 minút som nervózne pochodovala pod pódiom a dúfala, že mi to Daniela zdvihne. Volala som jej už tretí krát, nehovoriac o niekoľkých esemeskách.

Sľúbila mi, že príde a pomôže mi s účesom. Sľúbila to ! Aspoň raz odkedy si vzala môjho otca by mohla nechať prácu tak a byť mojou mamou ! Aaaah ! Mala som na ňu strašné nervy !

,,Dovolali ste sa do odkazovej schránky Daniely Whitm..." ,,Ja ti dám schránku !" Palcom som dobre že nerozdrvila ikonku na zrušenie hovoru. ,,Kurva !" Zavrčala som, pričom som myslela, že tu zachvíľu niečo rozmlátim.

,,No tak skľudni sa !" Snažil sa ma upokojiť Carson, no nešlo to. ,,určite sa ozve." ,,Ale ty to nechápeš !" Otočila som sa na neho. ,,Ona mi sľúbila že príde na čas a za polhoďku začíname ! Ako sa mám stihnúť nachystať ?"

,,Lynn no tak čo stresuješ, všetko stíhame." Kylina jemná gestikulácia rukami mi pomohla zaťať zuby a stíšiť hlasitosť.

,,Jasne som jej povedala, že začíname o pol siedmej, a ver tomu, že keď ide o seminár alebo pohovor, vie byť VEĽMI presná !" S mobilom som jej šibrinkovala pred tvárou.

Keďže vo Westlaku sa zbieralo čoraz viac ľudí, za pódiom nám postavili malý biely stan, kde sme si mohli zložiť všetky veci, aby neboli naše kostýmy a tašky ľuďom na očiach.

Namaľovať a prezliecť sa pôjdeme zrejme niekam na záchod, ale Daniela povedala, že tu bude načas aby mi vytvorila niečo špeciálne. Ale ako to chce stihnúť !

,,Pozri, podľa mňa, keby vedela, že sa jej nebude dať," chytila ma za obe ramená. ,,tak by ti ani nesľubovala že príde. Nechaj ju ešte chvíľu a my sa zatiaľ ideme prezliecť a namaľovať, čo ty na to ?"

Kývla hlavou, akoby mi ani nedávala na výber. No čo iné mi ostávalo ? V tomto mala pravdu, Daniela nesľubuje niečo, čo nesplní. Alebo teda to čo si myslí, že nedokáže.

S hlbokým nádychom a výdychom som súhlasila. ,,No vidíš, dobre ? Hlavne si to ideme užiť, na to nezabudni."

Oproti stene, na ktorej sa nachádzali dvere vedúce na pánske a dámske záchody, boli zavesené celostenové zrkadlá, ktoré sme použili ako maskérňu.

Zatiaľ čo mi Kylie nanášala belasé tiene a kreslila precízne zlaté linky, Carson si začesával vlasy, aby mu držali. Vyzeral tak trochu ako John Travolta, pretože jeden prameň dvojfarebných vlasov mu stále padal nabok.

Napriek tomu, že zakaždým, keď ma Kylie zahriakla, že sa nemám hýbať, nemohla som si pomôcť, a stále som očkom hádzala po Carsonovi.

Biela košeľa s vyhrnutými rukávmi, doplnená o tmavomodrého motýlika vyzerala nenormálne dobre. Jasne som pod ňou videla jeho obrysy brucha.

Takisto čierne nohavice, pod ktorými sa črtali stehná tanečníka. Dlhoročného. Viem, tvrdila som, že sme iba kamaráti, a aj to tak je aj bude, ale som iba dievča a netvrďte mi, že ste sa nikdy nepozreli na dobre vyzerajúceho najlepšieho kamaráta. Takéto zmýšľanie si neodpustí žiadna z nás.

Šaty som už mala oblečené na sebe. Na zemi, vedľa Kylinej obrovskej kozmetickej tašky, mi odrazu začal vibrovať mobil.

Aj keď mi ešte niečo dorábala, nahla som sa poň. Srdce mi poskočilo, keď som zbadala, že volá Daniela. No zdvihla som jej to asi takýmto spôsobom:

,,No kde si ? Veď zachvíľu začíname !" ,,Viem Lynn a mrzí ma to ale už som tu, blížim sa k pódiu, len je tu veľmi veľa ľudí."

Okolo nej som počula monotónny šum splývajúcich hlasov. ,,Budete mať hojné publikum. Kde si teraz ?" ,,No, za pódiom je taký biely stan, choď zaň a je tu chodba na záchody, sme tu pri zrkadlách." ,,Okej bežím tam. Ahoj zatiaľ !" ,,Ahoj !"

Zrušila som a nahlas si vydýchla. Stíha to. Dodržala sľub.

Ani nie o 5 minút som počula klopkanie jej sivých čižiem o čierne kachličky. Otočila som sa a zbadala som ju v čiernobielych kockovaných šatách s rovným strihom a čiernymi pančuchami, so sivým kabátom v ruke, ako sa rúti smerom ku mne.

,,Ahoj Dannie !" Vyskočila som na nohy, keďže som doteraz kľačala, a objala ju. ,,Ahoj Lynn, tak som sa bála, že to nestihnem." V jej hlase bolo počuť úľavu. Asi sa jej naozaj nedalo prísť skôr.

,,Vyzeráš nádherne. Tie šaty sa ti neskutočne hodia." Usmiala sa nad mojím vzhľadom." ,,Ďakujem, ja som si ich vyberala." Dodala som hrdo a pridala názornú ukážku točenia sukne.

,,Máš všetko, čo je treba ?" Spýtala sa ma. ,,Áno, mám." Kľakla som si ku svojej kozmetickej taške, neporovnateľne menšej, a vytiahla odtiaľ štylku, hustý hrebeň, sponky a malé gumičky.

,,Dobre, sadni si a narovnaj sa." Prikázala mi, kým si zhodila kabát na zem. Pohybovala sa prudko a obratne.

Podala som jej kefu a kľakla si na zem. Začala sa mi hrať s vlasmi a ja som to všetko sledovala v odraze zrkadla.

Odrazu som pocítila neskutočnú eufóriu. Akoby zo mňa behom sekundy opadol všetok stres a ja som si až teraz uvedomila, čo ma o chvíľu čaká. Tancujem na otváraní nákupného centra ! S Carsonom po boku ako hlavný bod programu !

Toto bol môj doteraz najväčší úspech v živote. Tak ľahko ho niečo neprekoná.

Až pri pohľade na seba do zrkadla som si to uvedomila. Som tu. S mojimi kamarátmi, tancom, v krásnych šatách, s nádherným makeupom a účesom. Je to v poriadku. Všetko je v poriadku.

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now