-22-

1.4K 66 1
                                    

Ako na zavolanie, na druhý deň sme dostali papier s ponukou mimoškolských aktivít na našej škole. Jediná Kylina reakcia bola, že ten papier s nevinným úsmevom na tvári skrčila a hodila za hlavu. Doslova. Ešte že sedíme v poslednej lavici a nikomu to nepristálo na hlave.

,,Nejdeme sa niekam najesť ?" Spýtala sa ma cestou cez nádvorie a snažila sa posunúť si pruh zo svojho džínového batohu naspäť na rameno.

,,Môžeme. Kam by si šla ?" Samozrejme ma ako prvá možnosť napadla Provence, no keďže som minule vyberala ja, tentokrát som to chcela nechať na nej.

,,Poďme normálne do mekáča, nie ? Mám strašnú chuť na nugetky." ,,Tiež patríš k tomu typu ľudí ktorí zjedia všetko čo uvidia a nepriberú ?" Vrhla na mňa divný pohľad, no zakončila to s povzdychom. ,,Ani mi nehovor." ,,Nápodobne." Odfrkla som si a spolu sme kráčali ďalej.

Nič mi do toho nebolo, no v kútiku duše som dúfala, že sa k nám Sean pridá, hoci som ho celý deň nevidela. Došli sme až na zastávku a čakali na bus. Sledovala som roh zastávky a tajne dúfala, že sa odtiaľ vynorí s tou jeho frajerskou cigaretou medzi zubami.

,,Dnes má sedem hodín a seminár zo psychológie." ,,Čo ?" Pristihla ma pri čine. Strhla som sa a môj prekvapený výraz jej už ani nemohol prezradiť viac, že som naňho čakala.

,,Ach jaj dievča, pobláznil ti hlavu." Práve prišiel autobus a otvoril dvere. Nastúpila a kúpila si lístok. ,,Nie nepobláznil ." Stále som si až trucovito stála za svojím. Tiež som nastúpila a priložila kartu na terminál.

Kylie krútila hlavou. Neverila mi. Ako inak. Ani ja som tomu nechcela veriť. ,,Ale no tak Lynn netvár sa." Krátko sa zasmiala a pokračovala.

,,vidím to na tebe, je to do očí bijúce." ,,Ale keby aj, nemám s tým čo robiť. Ja sa mu v živote páčiť nebudem." Autobus sa s myknutím pohol a keby som sa nechytila tyče predo mnou, zletela by som na zem.

,,Bože veď sa nepodceňuj toľko !" Autobus prešiel cez kruhový objazd a smeroval do centra.

,,Si skvelá baba a ak to Sean nevidí, tak to odo mňa schytá." Zasmiala som sa pri predstave toho, čo by mu chcela urobiť za to, že si ani nevšimne dievča, ktoré nechce nič iné len zapadnúť. Veď to bolo smiešne.

***

,,To všetko zješ ?" Otvárala som ústa ako kapor keď som videla, ako si na tácku naložila dva cheeseburgery, jedny nugetky, hranolky a colu a spokojne kráčala k voľnému miestu. ,,No a ? Problém ?" Rozbalila prvý a zahryzla sa doňho s obrovskou chuťou.

Striedavo som pozerala na jej hostinu na tácke a na môj úbohý obedík pozostávajúci z hranoliek a chickenburgru.

Sadla som si oproti nej a začala jesť. Popri tom som rozmýšľala, čo budem robiť, keďže sme dnes mali len 5 hodín.

,,Ozaj, len tak pomimo, kam si ty chodila na balet ?" Spýtala sa ma po chvíli s plnými ústami.

,,Ja ? Do No limits . Prečo ?" ,,Len tak, ma to napadlo." Mykla plecami a ďalej sa venovala svojim nugetkám.

Tanečná škola No limits sa venuje všetkým možným druhom tanca od baletu až po tanec pri tyči. To miesto je veľmi pestrá zmes všetkého možného. Páčilo by sa tam každému, kto má rád pohyb.

Vedela som, že ju to nenapadlo len tak. Preto mi to nedalo, a po chvíli som ju oslovila. ,,Nebodaj sa tam chceš prihlásiť."

,,Hmm, " zamrmlala a prehltla sústo, než prehovorila. ,,Nie len ma to zaujímalo." ,,Iste. Vieš asi ako ti verím." ,,Tak to je smutné." Verila som jej tak maximálne nos medzi očami. Preto mi to nedalo a provokovala som ju ďalej.

,,Ale no tak nechceš sa tam ísť aspoň pozrieť ?" ,,Načo prosím ťa ? Veď aj ty si tam prestala chodiť."

,,Áno ale kvôli baletu. Všetky tie koncerty a tréningy...zaberali príliš veľa času." Síce som si dlho nahovárala že všetka ta drina je len daň za to, aby som v tom bola perfektná, no po čase ma prestalo baviť na to čakať.

Viem, že som to možno vzdala priskoro, no mala som aj iné veci na práci ako stáť na špičkách. Chcela som žiť. 

,,A navyše tam nie je iba balet. Môžeš sa prihlásiť na rôzne hodiny." ,,Aké napríklad ?" Založila si ruky a oprela sa o stôl na znak, že počúva. Možno ju to zaujalo, čo bolo iba dobre, takže som pokračovala.

,,Tak napríklad. Pokiaľ viem, okrem baletu je tam aj akrobatický tanec, s látkou, kruhmi, pri tyči..." ,,Pri tyči ?" Zasmiala sa. ,,Nesmej sa je to náročnejšie než sa zdá." Upozornila som ju mierne vyvedená z toho, že mi prerušila niť myšlienok. Chvíľu mi trvalo, kým som prišla na to, kde som skončila.

,,No tak máš tam ešte napríklad step, breakdance, spoločenské tance...." ,,Počkať to fakt ?" Pri posledných slovách sa jej doslova rozžiarili oči.

,,Áno. Ale neviem kto ich učí." ,,To je jedno !" Mávla rukou. ,,Na spoločenské by som možno išla." ,,To fakt ?" Už keď sa ma na to pýtala, bolo mi jasné že to nebude mať tak hlboko v riti, ako sa tvárila, no ani vo sne ma nenapadlo, že by ju zaujali práve spoločenské tance.

Skôr by som ju typovala na tie akrobatické tance. Aj keď, v podstate mala pravdu. Bolo by to niečo úplne iné, ako tancovať sólo...

,,Tak čo, nepôjdeme sa tam pozrieť ?" ,,Môžme. Ale nebude vadiť že sme sa nezapísali v septembri ?" ,,Mmm, nemyslím si." Zamyslene som hľadela dohora. Nikdy som na zápis neprišla neskoro, preto som nikdy nezažila ten pocit. ,,Ale tak, pokiaľ by sme tam prišli a spýtali sa, nič sa nestane."

Rozhodla som sa že budem optimistická a neutečiem pred vecou skôr, než sa vôbec stane. Kylie sa ten nápad pozdával. Súhlasne prikyvovala hlavou so zamysleným výrazom.

Odtrhla oči od stropu a pozrela sa na mňa. Na perách jej hral letmý úsmev. Do úst si vopchala poslednú nugetku a oprašovala si tú smaženú strúhanku z prstov.

,,Hmm," zamrmlala s plnými ústami. ,,Tak ideme či ako ?"

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now