-41-

1K 71 0
                                    

Červená ako paprika som prekročila prah obchodu s kostýmami na každý druh tanca. Viete prečo ? Lebo v pätách som mala Seana. Nie a nie mu rozhovoriť, že tam so mnou nemusí ísť.

No on sa nedal prehovoriť a tak som s ním za chrbtom kráčala v ústrety Kylie a Carsonovi, ktorí stáli na druhom konci obchodu a prezerali si nejaké šaty, ktoré si Kylie vybrala.

,,Čaute." Ozvala som sa až pri nich. Snažila som sa mať priamy pohľad a vystretý chrbát, aby Sean videl, že toto je môj rajón.

Že v tanci sa vyznám a to je na mne jedinečné. No ale prečo som to robila ? Odpoveď jednoduchá. Chcela som sa mu zapáčiť. Prečo ? Ani boh nevie.

,,Čau, máš tie peniaze ?" Začal Carson. Kylie iba nemo hľadela na Seana. ,,Čomu vďačíme za prítomnosť tvojho zadku ?" Ten sa iba trpezlivo usmial a ruky si strčil do vreciek. Cigaretu musel zahasiť už pred obchodom, takže nemal s čím frajeriť.

,,Jej, lebo mi to nedokázala vyhovoriť." ,,Ďakujem pekne Rogers." Otočila som sa naňho s peňaženkou v ruke.

,,Tak potom ma to ani moc neprekvapuje." Kylie sa vzdala a mávla rukou. ,,Vy ste si už vybrali ?" Rýchlo som zmenila tému, kým by mi to začala vyčítať.

,,Ja hej, ale on chcel počkať na teba." Kývla hlavou na Carsona. ,,No, nie tak úplne. Písala Brooksová, že si máme vybrať niečo so zimným motívom a modré, nečakane."

Zasmiala som sa. Samozrejme, lebo otvárajú v decembri, tak asi nebudem tancovať v kvetinových plážových šatách.

,,Logika nepustí. Myslíš, že mi to bude stačiť ?" Ukázala som mu bankovky v mojej peňaženke. Udivene zapískal.

,,Toto ? Bohate." ,,Tak fajn." Vyzliekla som si kabát, pod ktorým som mala jednoduché čierne tričko, prehodila som si ho cez spojené ruky a začala sa rozhliadať po obchode.

Pri výbere som sa nechala inšpirovať šatami, ktoré si vybrala Kylie: boli červené, zdobené striebornými ornamentmi na hrudníku a leme sukne, s krátkymi padnutými rukávmi a návlekmi na predlaktia v rovnakej farbe.

Navyše sa o ne lem sukne áčkového strihu dal pripevniť, takže keď tancovala, nemusela si ju držať. Navyše boli z ľahkej syntetickej látky, takže boli pohodlné a sukňa sa krásne vlnila.

Vybrala si ideálne na španielske tance ako tango alebo flamenco. Ja som si ich však zobrať nemohla, potrebovala som niečo jemnejšie.

,,Lynn tak ako ?" Kričala na mňa do kabínky. Šaty, ktoré som si pred chvíľou obliekla, vyzerali aš príliš gýčovo. Snažila som sa vyzliecť si ich, ale zasekol sa mi zips.

,,Nedalo by sa mi v nich tancovať, ale zasekol sa mi zips." Zápasila som so zipsom na boku. ,,Našla som podobné ako tie moje, možno by ti sadli." Zakričala.

Odhrnula som záves ale iba natoľko, aby mi vykúkala hlava. ,,No daj." Vystrčila som ruku a ona mi ich podala. ,,Vyzerajú super a budete ladiť s Carsonom."

Ešte chvíľu som sa vyzliekala z tých, čo som mala na sebe a keď sa mi to konečne podarilo, začala som si obliekať tie druhé. Mali dlhý rukáv, s čím som bola stotožnená, dlhé, úzke rukávy mi celkom sedia.

,,Ozaj Cars...si tam ?" Hovorila som cez záves medzi nami. Môj hlas znel cez látku tlmene. Tie šaty totiž nemali žiadny zips ani nič, tak som si ich musela pretiahnuť cez hlavu.

,,No ? Tu som." Ozval sa. ,,Čo máš vlastne ty ? Lebo mám pocit, že si ich tu skúšam iba ja a pokiaľ viem, tancujeme spolu."

,,Ja si nič extra neberiem, asi budem mať čierne nohavice, bielu košeľu a keď tak niečo ešte nájdem, aby to s tebou ladilo."

,,Ale netvár sa !" Okríkal ho Kylie. ,,Našiel tu takú košeľu s manžetami ako z luskáčika ale modrú a tie šaty sa k nemu perfektne hodia."

,,To áno ale nevidela si našu choreografiu, má dlhé rukávy a dosť by zavadzali." ,,Jáj to je tiež fakt."

Obaja stíchli a ja som si konečne obliekla tie šaty. Naozaj, boli najnádhernejšie, aké som kedy na sebe mala.

,,No ukáž sa." Zakričala Kylie. Odhrnula som záves a stála pred nimi ako socha. Ešte som si ich naprávala, aby som sa na nich nemusela pozerať, keď si ma obzerali.

,,Tak tieto ti sedia dokonale." Kylie sa nad nimi išla takmer roztopiť. Pripomenulo mi to ten večer, keď mi u nej vyberala oblečenie do Skylarku na afterku.

,,Naozaj Lynn vezmi si ich lepšie už nenájdeš, vyzeráš v nich ohromne." Carson si ma premeriaval so zdvihnutými kútikmi úst.

Cítila som, ako sa mi do tváre nahrnula krv.
No nebolo to kvôli Carsonovi. Obďaleč stál Sean, ktorý na mňa tiež pozeral, no nepovedal ani slovo. Ani náznak emócie. Iba na mňa pozeral a ani nežmurkol.

,,Ako ti je ? Bude sa ti v nich dobre tancovať ?" Carson to bral aj z praktického hľadiska. Boli veľmi pohodlné, len som sa bála, či tá sukňa nebude príliš široká na všetky tie otočky, ktoré som so sukňou trénovala iba párkrát. Ale siahala iba do polky lýtok, takže by to mohlo byť v pohode.

,,No ja neviem, počkaj..." zdvihla som sa na špičky a urobila takmer dokonalú trojitú piruetu, aby som otestovala točivosť sukne.

,,Ale áno, dá sa to. Kylie, má pravdu, lepšie nezoženiem, vyzerajú super." Chytila som si sukňu a párkrát ňou zamávala.

,,Sean, čo na to hovoríš ?" Kylie otočila hlavu so založenými rukami. Ten sa akoby prebral z tranzu, a až teraz si ma začal premeriavať, ako oni dvaja doteraz.

Čakala som na verdikt. Ak boli oni dvaja porota, on je sudca. A to čo povie ma buď zdeptá alebo vynesie do neba.

,,Ja nemám slov." Odpovedal tak ľahostajne, ako to len šlo. ,,Vyzeráš nádherne."

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now