-27-

1.3K 60 0
                                    

Viete ako vyzerá balón, z ktorého vypustíte vzduch po tom, čo bol nafúknutý aspoň týždeň ? Ako škaredá, zošuverenená slivka. Možno som tak práve nevyzerala, ale po tejto písomke som sa cítila, akoby zo mňa niekto tam hore vypustil všetok vzduch. Lynn sušená slivka Whitmanová.

Vlasy som mala stále mokré od toho lejaku, no už mi to bolo viac, menej jedno. Toto nebude ani Fko, bude zázrak ak sa vôbec s bodmi dostanem do stupnice. Postavila som sa, schmatla knihy a šuchtavým krokom som sa zamiešala do davu, ktorý mieril von z triedy.

,,Lynn preboha veď z teba leje !" Začula som za sebou Carsonov hlas a v zápätí mi jeho ruky prehodili cez ramená mikinu.

,,Ďakujem." Hanblivo som sa usmiala a pritiahla som si ju bližšie k telu. ,,Ako," uchechtla som sa. ,,Dnešok ani lepšie začať nemohol." Poprosila som ho, či by mi knihy neodložil do batohu. Keď zazipsoval moju tašku, vrátil sa ku mne.

,,A to si nemala dáždnik ? Veď si nevidela ako leje ?" ,,Veď to ! No, najprv som nestíhala, potom som si zabudla dáždnik, ušiel mi bus, a potom tá písomka..." každú jednu katastrofu som odrátavala na prstoch.

,,Kristepane ty nie si normálna." Chytil sa za hlavu. Až teraz som pocítila chlad tej vody. Objala som si ramená a snažila sa skryť jemnú triašku.

,,No, očividne nie." Zasmiala som sa smerom do zeme. ,,Predsa nebudeš taká mokrá behať po škole." ,,Ale veď to uschne ! A navyše," predklonila som sa dopredu a kvapkajúce vlasy som si stiahla do drdola. Cítila som sa, ako keby som predchvíľou plávala.

,,Nemám veľmi na výber na prezlečenie nemám nič." ,,Hmm, it sucks." Založil si ruky vbok a premýšľal, čo ďalej.

,,No asi si pôjdem kúpiť nejakú kávu alebo niečo na zahriatie, ideš so mnou ?" Jeho mikinu som si obliekla poriadne a hľadala v taške peňaženku.

,,Jasné, poď." Po schodoch sme vyšli na horné poschodie a zahli doľava, kde uprostred chodby, vedľa nástenky s rôznymi oznammi nachádzal skromný automat buď na kávu alebo čaj, z ktorého dostanete tak maximálne cukrovku.

Vytiahla som si peňaženku a sledovala, koľko v nej mám. ,,Doriti." Zanadávala som si. ,,Čo je ?" Nazrel mi cez rameno. ,,Nemám žiadne mince." Nemala som síce ani bankovky, tých 10$ čo mi dala Daniela na jedlo som si nechala doma, takže som ich nemohla ani rozmeniť.

,,Veď kľud, ja ti to zaplatím." Venoval mi letmý úsmev a začal sa prehrabávať vo vrecku. ,,Carson no tak neplať mi to." Bolo pre mňa strašne divné osloviť ho Carson po tom, čo ho tá baba nazvala Jay. Ale teraz sa mi to riešiť nechcelo, potrebovala som sa zohriať a to čo najrýchlejšie.

,,Lynn veď sa potrebuješ zohriať takže nie neberiem ako odpoveď." Pár mincí našiel, tak ich vhodil do automatu.

,,Čo si dáš ?" Zadívala som sa na ponuku nápojov. Bola tam prevažne káva, no zazrela som tam aj čokoládu a spomenula si na to, ako mi ju mama robievala vždy, keď sme prišli zmoknuté domov.

Vždy mi do nej hodila aj jeden ružový a jeden biely marshmallow. Táto taká asi nebude, ale myslím, že v tejto situácii bude stačiť.

,,Čokoládu." Stlačila som gombík a automat začal do polystyrénového pohára liať tmavú tekutinu. ,,Nechcela si kávu ?" Spýtal sa ma, kým sme čakali. ,,Chcela, ale mama mi vždy keď som zmokla robievala čokoládu, takže..."

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now