-43-

1K 69 0
                                    

Ale musím sa vám priznať, naživo bol Ed Sheeran vyšší, než som čakala. Jeho výraz tváre mi pripomínal prváčika, ktorý sa chystá do školy.

Celý čas ako kráčal k hlavnému technikovi, ktorý stál pod pódiom, sme naňho všetci neveriacky hľadeli ako nepríčetní. Teda konkrétne ja som čakala na to, kedy bude nadviazaný očný kontakt.

A veruže bol. Keď išiel okolo nás, pozrel sa mi do očí a s úsmevom nás pozdravil. Páni. Hlas ako zvončeky. Ledva som sa spamätala a vyjachtala jedno súvislé ,,Dobrý deň", kým sa na mne stihol pobaviť.

Potom nám už nevenoval pozornosť a dal sa do reči s tým technikom. Fuuuu, no poviem vám, celý čas, odkedy som ho zbadala až kým neodvrátil zrak som stála ako figurína.

Vidieť ho naživo, nie ako jedna z davu pod stageom na ktorom spieva, alebo počúvať jeho pesničky ako milióny iných na svete, je niečo ÚPLNE INÉ ako stretnúť ho takto osobne, keď viete, že nie len vy vidíte jeho ale aj on vás....no je to niečo neskutočné.

,,Nemám doniesť defibrilátor ?" Kylin mumlavý hlas prerušovaný žutím ma rýchlo vrátil do reality. ,,Kľudne môžeš." Teatrálne som na ňu otočila hlavu. Zistila som, že nie je ešte ani obed a ona sa už ládovala škoricovým rožkom. Dôkazom toho bol hnedý cukor na jej prstoch.

,,Dievčence, uvedomujete si že je to v podstate svetoznámy spevák a koncertuje na otváraní úplne radového nákupáku akých sa na svete práve teraz otvára asi milión ?" Všetci sme si sadli na zem, zatiaľ čo Carson rečnil.

Kylie nás bez slov ponúkla a obaja sme si z toho rožka kúsok odtrhli.

,,Popravde, trochu som sa v tom stratila." Priznala som sa mu mávajúc rukou.

,,Ja nie, proste tým chce povedať že buď ho majiteľ pozná priamo, alebo sa riadne buchol po vrecku." Predviedla názornú ukážku.

Tak sme tam znova vytvárali konšpiračné teórie, kým som kútikom oka nezbadala prichádzať moje milované ex-spolužiačky z baletu.

Tie si nemáte s kým pomýliť. Hlavne Rachel. Vystretá ako pravítko, takmer až prehnutá, s bradou hore a nosom, ktorý tak trochu pripomínal cuketu. Nepodarená barbina. Fakt, tam hore si s ňou mohli dať viac práce. Jej jediným plusom bolo to, že mala postavu baletky. Fakt dobrú.

,,Aha, pipky idú." Prskla Kylie. Za to odo mňa dostala škaredý pohľad, lebo aj ja som k nim patrila.

,,Kľúd, čo sa štveš ?" Všimol si nás dve Carson. ,,Na rovinu Lynn, ty si medzi ne nepatrila, ani keď si tam chodila. Fakt máš oveľa na viac." ,,Myslíš ?" Pochybovačne som nadvihla obočie a oprela sa o ruky.

,,Doriti veď sa na ne pozri !" Zamumlala Kylie s plnými lícami. ,,Ani na tom najsnobskejšom plese by si sa tak netvárila." ,,No to máš pravdu, ja by som si skôr hovorila Doriti čo tu robím."

Všetci sme sa krátko zasmiali a sledovali tie dievčatá. Upozornila som ich na Rachel, ktorá bola zhodou okolností aj hlavná sólistka.

Ja sama od seba som sa Rachel nepozdravila, nejako som sa k tomu nemala. Ale podobne ako Ed, keď sa k nám priblížili, otočila hlavu a obdarila ma prekvapivo-pohŕdavým výrazom.

,,Lynn ahoj ! Čo ty tu ?" Usmiala sa. ,,No...dnes tu tancujem." Pípla som nervózne. ,,Ale veď do No limits už nechodíš." Vyhlásila bohorovne.

,,Ale áno, len nie na balet. Zahlásila som sa na spoločenské." ,,Aha," privrela oči a pootvorila ústa. ,,A s ním budeš tancovať ?"

,,Ten ON má aj meno," Carson do seba nenechal rýpať, a znel oveľa sebavedomejšie ako ja. ,,Som Carson, ak by ťa to zaujímalo."

,,Ale ale, taký fešák vždy." Zatvárila sa-no- asi to mal byť zvodný pohľad, ale vznikla jej pritom dvojitá brada, takže to nebolo nič moc. Videla som, ako Carson pohľadom prosil o pomoc.

,,Dávaj si naňho pozor Lynn. Teším sa na vás večer." Zazubila sa na mňa a pridala sa k ostatným dievčatám, ktoré si išli odložiť veci.

Pozreli sme sa jeden na druhého. ,,ŠTETKA." Odvrkli sme všetci naraz, a od prekvapenia sme sa nahlas rozosmiali.

,,O čo že budú tancovať snehové vločky z Luskáčika ?" ,,Nič originálnejšie nevymyslíš ?" Kylie si viazala drdol. ,,Prosím ťa, a čo iné ?" Otrávene som pretočila oči a lakťami sa oprela o kolená v tureckom sede.

,,Lynn nezabúdaj ze my na tom s Let it snow nie sme o nič lepšie." Na túto skutočnosť som zabudla, preto ma prepadol mierny pocit viny.

,,No dobre, máš pravdu." Prevrátila som oči.  Chvíľu sme len tak ticho sedeli, ja som sa hrala s nechtami na ľavej ruke.

,,Decká, čo tu len tak sedíte ?" Corwellovej hlas ma prebral ako vedro ľadovej vody. Natiahla som žirafí krk a zadívala sa na jej prísnu tvár.

,,Ahm, my nič..." ,,Veď to, že nič !" Nedala mi šancu dokončiť vetu. Demonštratívne mykla hlavou a založila si ruky vbok.

,,Neseďte tu ako myši a nájdite si nejakú prácu !" Zaškerila sa, a ako rýchlo sa zjavila, tak aj odišla.

,,Odkedy myši sedia ?" Zvraštila som obočie a pozrela na Carsona. Kútikom oka som videla, ako Kylie krúti hlavou. ,,Pfuuu, nemám poňatia." Odfúkol si a zamyslene si priložil ukazovák na bradu.

,,Ale niečo by sme robiť mohli, čo je pravda." Ozvala sa po minúte Kylie, a obaja sme prikývli, no nikto sa nejak k činu nemal.

,,Lynn vieš čo ? Tak my dvaja si to ešte prejdime, Kylie ty zožeň Noaha a potom sa môžeme ísť niekam najesť." ,,Ale veď práve..." ukázala som na ňu palcom. ,,Normálne najesť !" Odbil ma monotónne, no rázne. Čo mi dneska všetci skáčete do reči ?

,,Ale môžem ho ja osrať, keď nikam nechodí na čas." Mávla nad tým rukou, zatiaľ čo ja som sa zviechala zo zeme. ,,Ale namiesto neho by sa k nám mohol pridať ešte niekto." 

Tvárila sa príliš tajnostkársky, a mne už bolo jasné, kto nás poctí svojou prítomnosťou.

,,Nie, nie, nie Kajla to nemyslíš vážne....!" Krútila som hlavou ako o dušu. Nie, vážne nepotrebujem, aby ma videl tancovať. Alebo to chcem ? Sakra ja neviem !

,,Ale ukľudni sa, ani mi nedvíha, neodpovedá, a vlastne ani nepovedal narovinu, že príde, takže nestresuj." Usmievala sa ako malé decko, a ja som mala stochuti ju prizabiť.

,,Hah...fakt ďakujem." ,,Nemáš zač." Obdarila ma zubatým úsmevom, hneď zoskočila z pódia a pratala sa zo scény.

,,To myslela Seana ?" Nesmelo sa ozval spoza môjho chrbta. No, a nervy mám v kýbli. S božskou trpezlivosťou a zavrčaním som sa naňho otočila.

,,No nie, Eda Sheerana. Jasné že Seana !"

How to love /SK/ ✅Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα