-11-

1.6K 83 1
                                    

Sedela som u Kylie na posteli a sledovala, ako sa prehrabáva vo svojej skrini. Na oslavu toho, že nás úspešne prijali medzi stredoškolákov sa v klube Skylark konala afterparty pre celú školu. Najprv som tam ani nechcela ísť, lebo som si o celej afterparty myslela svoje, no nakoniec som pod tlakom z Kylinej strany súhlasila.

,,Myslím, že toto ti sadne perfektne." Ukázala mi čierny top so sieťovanými rukávmi, ktorý odhaľoval brucho. Ako som už vravela, pôsobím ako anorektik, no voči takémuto druhu oblečenia som cítila istú nevraživosť, hoci by na mne mohlo vyzerať dobre.

,,A určite si nemôžem obliecť iba nejaké tričko a džíny ?" Bol to posledný pokus o zmenu jej názoru, no ona rázne pokrútila hlavou. ,,Lynn nemôžež sa celý život obliekať ako malá. Trochu odvahy ! Veď sa pozri na svoju postavu. Si krásna, chudá...neboj sa budeš vyzerať dobre."

Podala mi ho s prižmúrenými očami a spokojným úsmevom. Hoci som si stále nebola istá, rozhodla som sa, že za pohľad do zrkadla nedám nič. Preto som zo seba zvliekla svoje červené tričko s nápisom vydaná na milosť, ktoré som musela nosiť celý deň na znak toho, že som prváčka.

Na pravom boku sa črtala nevýrazná, no viditeľná zeleno-fialová podliatina. Vzdychla som si pri spomienke na to, ako vznikla.

,,Tri, dva, jeden, štart !" Výstrel z falošnej pištole odštartoval náš závod a ja som sa rozbehla s rukami zviazanými za chrbtom.

V prstoch som zvierala jednu zo šiestich červených vlajok, ktoré sme museli cez prekážkovú dráhu preniesť do krabice na jej konci.

Háčik bol v tom, že dráha pozostávala z niekoľkých pneumatík poukladaných na igelite, ktoré boli zvnútra pokropené vodou.

Súťaž nazvali mínové pole. Po prvom kole som pochopila prečo. Nevedela som, v ktorých pneumatikách sa nachádza voda.

A keďže som mala ruky zviazané za chrbtom, pošmykla som sa, stratila rovnováhu a padala som priamo na tvrdý gumený okraj pneumatiky. Jediné, čo som mohla urobiť bolo nastaviť svoj pravý bok, aby mi to nevyrazilo dych.

Top som si navliekla na hlavu a svoje palice zvané ruky som si obliekla do dlhých tenkých rukávov. Pristúpila som k jej elegantnému bielemu zrkadlu a pozorne skúmala to, ako mi sedí.

Bohužiaľ mi odhaľoval celú modrinu. Rukávy som potiahla trochu nižsie a prehrabla si vlasy. Svoj vzhľad som zhodnotila jemným povzdychnutím. Nebolo to na slávu.

,,No ? Tak ako ?" Až teraz odtrhla zrak od svojho oblečenia a pozrela sa na mňa.

,,Uff..čo ja viem ?" Otázne som pokrčila ramená. ,,Akože, je to fajn, len mi je akurát vidno tú modrinu." Ukázala som na ňu prstom, no Kylie nad tým iba mávla rukou.

,,Nie viem presne, čo k tomu treba. Vyzerá to dobre len to treba oživiť." Luskla prstami a zo šuflíka, ktorý bol súčasťou jej skrine mi podala čierne sieťované pančuchy a čierne kraťasy s vysokým pásom.

,,Skús si to. Iba chcem vidieť ako to vyzerá." V jej očiach horelo toľko nadšenia, že som sa neodvážila neposlúchnuť. Poslušne som sa obliekla do všetkého, čo mi dala a znova som sa na seba pozrela do zrkadla.

,,Moje srdce piští od radosti." Ruky si priložila na srdce a spokojne sa usmiala. Síce som nad jej pocitmi prevracala oči s úškrnom na tvári, no v duchu som jej bola nekonečne vďačná za to, že jej stojím za námahu, aby som vyzerala ako 16 ročné dievča.

***

Chladný nočný vzduch ma dostatočne prebudil na to, aby som sa vedela skoncentrovať v dave ľudí, ktorí stáli pred čiernym vchodom do klubu Skylark. Zvnútra pulzovala hudba a pomedzi hlavy som zbadala, že dnu žiari uv svetlo.

Kylie ma chytila za ruku a viedla smerom preč od ostatných. ,,Kam ideme ?" Spýtala som sa neisto. Kylie nereagovala. Ďalej ma ťahala do neďalekej slepej uličky končiacej sa špinavým, vysokým múrom.

V tieni budovy sa črtali dve mužské postavy, z toho jedna sa opierala o múr a fajčila. Na okamih sa mi zdalo, že je to Sean, no zistila som, že sa mýlim hneď ako som mu uvidela do tváre.

,,Hej Andy !" Zakričala na chalana, ktorý stál oproti tomu fajčiacemu. ,,Čau Kylie." Obdaril ju veľkým úsmevom. Pustila mi ruku a doslova skočila do jeho objatia. Ja som tam stála ako kôl v plote a sledovala, ako ju ten chalan stisol a ruky mu skĺzli na jej zadok. Prišlo mi to divné a nevedome som zvraštila obočie.

Keď sa odtiahli a on sa na mňa usmial, videla som jeho čierne oči bez dúhovky. Nevedela som, čo mal v sebe, ale popravde som čakala, že nebude čistý.

,,A koho to tu máš ?" Jeho hlas bol hrubý, no prenikavý a ostrý. ,,To je Lynn, zoznámte sa." ,,Čau, ja som Andy." ,,Lynn." Ledva som vyjachtala svoje meno a za uši som si zastrčila pramienok vlasov, ktorý mi neposlušne padal do tváre.

Andy nevyzeral zle. No na môj vkus pôsobil až príliš ostrieľane. Vedela by som si ho predstaviť ako nejakého boxera v ringu, alebo ako vojaka, ktorý strieľa zo zákopu na všetky strany.

Nehovorím, že Sean nepôsobil drsne, no v jeho sivých očiach som predsa len videla niečo......skryté.

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now