-33-

1.1K 61 2
                                    

Ja...neverím vlastným ušiam. Naozaj povedala moje meno. A Carsonove ! My dvaja budeme hlavným bodom programu ! Na verejnosti ! Preboha !

Až teraz mi došlo, že všetci sa pozerajú na nás a tlieskajú. Očami veľkými ako popolníky som pozerala na Carsona. Kvalitne sa na mne bavil.

,,No čo sa tak tváriš, naozaj budeme tancovať my !" Z úžasu som nevedela chytiť dych. Od radosti som sa naňho hodila a stisla ho tak silno ako koala. Potichu som pišťala od radosti a on mi do ucha posielal svoj krásny smiech.

,,Ježiši ja neverím konečne si zatancujem na verejnosti !" Nevedela som sa prestať usmievať, až som chytala kŕče do líc. On ma taktiež mocne objal. ,,Veď samozrejme. Zaslúžiš si to."

,,Obaja si to zaslúžite." Vmiešala sa do toho Brooksová. ,,Nechcem byť zlá na pani učiteľku Corwellovú, ale ona necháva vystupovať stále dookola iba tých istých a nedáva šancu ostatným."

,,Presne." Súhlasila som hlučnejšie, než som chcela. Ale bola to pravda. Keď už niekde baletný odbor vystupoval, tak sa toho zhostili už spomínané najväčšie pipiny v triede.

Ony neboli tanečnice, ony boli herečky. V triede boli oveľa šikovnejšie dievčatá ako ony, no tie vyvolené sa vedeli tak ksichtiť a pretvarovať, že si Corwellová myslela, že majú výraz a pôjdu ony.

Hoci som sa tam veľa naučila, som rada, že som prestúpila niekam, kde mám väčšiu šancu zahviezdiť. A práve som ju dostala ! Stále tomu neverím !

,,Aby ste si nemysleli, ani náhodou sa teraz nebudete flákať preto, lebo oni dvaja musia trénovať." Očami som skákala od Brooksovej po Carsonovi a ostatných. On robil to isté.

,,Westlake otvárajú o dva mesiace a za ten čas budete trénovať tak ako doteraz. Oni dvaja budú trénovať v inom čase, iný deň, aby stihli nacvičiť choreografiu." Jemne zdvihla ruku dlaňou dole, ako keby sa snažila utíšiť nahnevaného psa.

,,Pre vás sa tým nič nemení. Ale aby ste nepovedali, že som vás zdiskriminovala a neohovárali ma za rohom, môžem vybrať desiatich z vás, ktorí budú návštevníkov pozývať do tanca.

Boli by ste niečo ako taký neformálny prídavok pred hlavným večerným programom."

,,A kto bude vystupovať večer ?" Lessie položila otázku, ktorá napadla aj mňa.

Brooksová si zamyslene vzdychla. ,,Verte či nie, zohnali Eda Sheerana."

Kývala hlavou, aby potvrdila pravdivosť svojich slov.

,,Čože ?!" Už druhý šok pre moje uši, a to len za pár minút. ,,No to si robíte prdel !" Skríkla Kylie a všetky hlavy sa otočili na ňu.

,,Ako ho splašili pre kristove rany ?!" Vyšteka smerom na Brooksovú, no viac menej aj na nás.

,,Kylie, to naozaj neviem ale každopádne bude jeho koncert hlavným večerným programom, preto je dôležité, aby sa akadémia predviedla v dobrom svetle, predovšetkým to záleží na vás dvoch." Ukázala na nás dvoma prstami.

,,Ed tam bude už od rána, kvôli zvukovým skúškam. Preto vám radím, chovajte sa slušne, ak sú medzi vami aj takí, čo ho moc nemusia."

Vzrušený šum zavládol hneď potom, čo oznámila, že Ed nás bude pozorovať celý čas, kým budeme skúšať.

Na okamih som stŕpla. Predstava, že by sa mi poplietli kroky z toho, že by ma sledoval svetoznámy spevák, nebola dvakrát príjemná.

,,Vy dvaja dostanete automaticky ospravedlnenky na celý deň. Čo sa týka ostatných, ak to nestíhate zo školy alebo vám nejdú busy, tiež vám ich môžem dať, len mi to povedzte. Okej ?"

Všetci súhlasili. Veď kto by si nechcel urobiť predĺžený víkend, ktorý z jednej tretiny strávi tancom.

,,Aby som bola úprimná," spojila kolená a oprela sa o lakte. ,,Bude to náročné. Je to niečo iné ako keď vystupujete iba medzi svojimi.

Tentoraz sa na vás budú pozerať obyčajní ľudia, ktorí profesionálnemu tancu nerozumejú, preto je dôležité hlavne, aby ste do toho dali srdce a ukázali, že vás tanec naozaj baví.

Ale ja verím, že to zvládnete. Ide vám to výborne tu, tak prečo by vám to nešlo tam ?"

Všetci sa súhlasne zasmiali. Brooksová nás povzbudila úsmevom. Naozaj, občas som mala pocit, že s nami hovorí trpezlivo, ako mama.

Takáto Corwellová nikdy nebola. Vyjadrovala sa až príliš stručne a jasne. Makajte, lebo budú vidieť každú chybu.

Niektoré tvrdšie dievčatá síce takáto kritika naozaj posúvala ďalej, ale ja som toho mala dosť.

,,Ale aby sme nekecali celú hodinu, vstávať a ideme makať !" Zatlieskala a zťažka sa postavila. Carson sa postavil rýchlejšie ako ja a ponúkol mi pomocnú ruku.

Prijala som ju a spolu sme išli do nášho obvyklého rohu. ,,Tak čo, si hrdá ?" ,,Som nadšená." Zašepkala som, pretože som mala chuť sa znova rozkričať. Vrelo to vo mne ako vulkán.

,,Veď ako inak. Si skvelá tanečníčka a Corwellová je krava, ak to nedokázala oceniť."

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now