-49-

945 61 0
                                    

,,V prvom rade," začal rozprávať, a všetci sa postupne utíšili.

,,v prvom rade by som chcel poďakovať všetkým talentovaným ľuďom, ktorí tu dnes večer vystupovali. Naozaj, boli ste skvelí." Keďže sme stáli pod schodami na pódium, boli sme prví, na koho sa usmial.

Hanblivo som so priložila prst na rozosmiate pery. No páni, kto by povedal, že ma to tak dostane ?

Ed ešte chvíľu hovoril o tom, ako sa vlastne dostal na toto otváranie. My štyria sme si išli nájsť nejaké miesto v dave, odkiaľ by sme dobre videli.

Našli sme ho síce trochu viac vzadu, ale dalo sa to. Už som iba nedočkavo čakala na to, ktorá pôjde ako prvá.

,,Nakoľko poznáte jeho songy ?" Spýtala sa nás Kylie z ničoho nič. ,,No, ja idem tak úroveň Shape of You a tak." Carson naznačil úroveň dlaňami vystretými smerom dole. Všetci sme sa zasmiali.

,,No ja poznám viacero ale aj ich veľa nepoznám." Vzala som si slovo. ,,väčšinou len také tie rýchlejšie." Dokončila som.

Sean nepovedal nič. Keď som sa naňho otočila, nemohla som si pomôcť, ale trochu ma znervózňovalo, že sa na mňa celý večer usmieval ako trochu zjazdený.

Niekto by povedal, že som si za ten čas, čo ho poznám zvykla, ale to ešte potrvá, kým prídem na to prečo ma tak sleduje.

Ed už dávno dorozprával a začal hrať prvý song. Pri myšlienke na to, že s jednou gitarou a svojím hlasom dokáže tvoriť tak krásnu hudbu, som sa usmiala.

,,Lynn nie je to Castle on the hill ?" Carson mi to musel zakričať priamo do ucha, lebo inak by som to nepočula. Všade okolo nás bol obrovský ruch.

Na jeho otázku som pokrčila plecami. Tú pesničku som príliš nepoznala, viem iba že v refréne sa spieva we watch the sunset over the castle on the hill.

,,Neviem. Zistíš, keď príde refrén." Artikulovala som, aby ma počul. Kývol hlavou na znak, že pochopil.

Tá pesnička ma naozaj nenechala chladnou. Čím viac sa stupňovala, tým viac sa mi chcelo tancovať, o to viac, že okolo mňa nebolo dosť miesta, tak som tancovala aspoň rukami.

,,Nemáš dosť miesta, čo ?" Podotkol Carson, keď začal spievať refrén a ja som sa vlnila čoraz viac. ,,Bohužiaľ nie." Chápavo prikývol hlavou. No na moje prekvapenie ma chytil za ruku a ťahal ma pomedzi ľudí viac dopredu.

Pevne ma držal za ruku, aby ma nestratil a predieral sa dopredu, a tým mi kliesnil cestu cez dav. ,,Čo to robíš ?" Zakričala som naňho, no zťažka ma počul, napriek tomu, že medzi nami bol menej ako meter.

Dotiahol ma až úplne pod pódium, kde repráky duneli najviac. Úplne som cítila, ako mi hudba doslova prechádza telom, hoci o mňa iba narážali zvukové vlny.

,,Keď chceš tancovať, miesto na tanec sa vždy nájde." Povedal tak, aby som to počula, no nekričal. Namiesto toho ma chytil na krížoch, a druhou rukou chytil tú moju.

Hneď som vedela, čo mám robiť. Síce som bola trochu nesvoja, ale na to som si už zvykla. ,,A naposledy ti hovorím, prestaň sa chovať ako sólistka. Lebo už nie si."

To si teraz ako nemôžem ani doma zatancovať bez teba ? Tak veľmi som mu chcela odseknúť, no zatiahla som ručnú brzdu. Ktovie, ako by si to zobral. Ale škaredý pohľad som mu uštedrila, takže pochopil, že mierne prestrelil. Už nepovedal ani slovo, iba si ma pritiahol a začali sme tancovať.

***

Mal pravdu. Keď ľudia zbadali, čo pod tým pódiom stvárame, ustúpili. Vytvorili nám priestor v tvare polkruhu, čo bolo viac než dosť. Pri tom pohybe som to ledva vnímala.

Aj Ed sa na nás celý čas pozeral. Mala som pocit, že mu kradneme publikum, ale toho si užije ešte dosť na iných koncertoch.

Sean a Kylie si tiež našli miesto v prvom rade ako naši verní fanúšikovia. V tej rýchlosti som zahliadla Kylie iba ako červeno-striebornú šmuhu, ktorá ma povzbudzuje.

Už dávno som zabudla, ako som sa na Carsona nasrdila a užívala som si tanec s ním. Podotýkam, že som na nohách stále mala biele konversky, a musím uznať, tancovalo sa v nich pohodlnejšie, než som čakala.

***

Zahral posledný akord, a z publika sa zdvihla vlna potlesku. Netlieskali však jemu, ale hlavne nám. Aj on si gitaru oprel o stoličku a tlieskal. Znova sme sa letmo uklonili.

,,No, vyzerá to, že si to užívate po svojom." Zadýchane sme zdvihli zrak smerom na neho. ,,Carson ja už ďalšiu nedám." Chcela som odísť, no akoby naschvál, náš spevák chytil gitaru a začal hrať Galway girl.

Zastala som na polceste. ,,Nieee." Zatiahla som skôr nadšene ako zúfalo. ,,Tak ideš ?" Oslovil ma spoza chrbta. Otočila som sa a zbadala som, ako mi Carson ponúka ruku.

Zaškerila som sa naňho a priklusala naspäť mávajúc s lemom sukne. Prudko som ho chytila za ramená a zavlnila bokmi. Sama som nevedela, kde sa to vo mne berie. No viem jedno. Toto ešte len bude večer.

How to love /SK/ ✅Where stories live. Discover now