55. Обратно в града

200 15 4
                                    

Бяха изминали 3 месеца от безследното изчезване на Ева. През това време Дерек се бе опитал да намери адекватен отговор на въпроса защо тя тръгна без да каже и дума, но така и не откри такъв. Опита се и да хване миризмата й, и да я проследи, но и това завърши без резултат. Отчаянието му бе стигнало до такава степен, че той с дни не излизаше от помещението, просто си стоеше взирайки се в тавана и търсейки вината в себе си. Членовете на глутницата бяха също толкова изненадани да научат за внезапното изчезване на девойката, колкото и самият мъж, който делеше покрива и леглото си с нея. За момент през главата му мина мисълта, че може да е тръгнала след брат си, но тази идея отпадна мигновено, тъй като тя самата го бе помолила да не търси следи, водещи към Адам. За капак на всичко в градчето се бяха появили група ловци, които търсиха удобен момент да нападнат и ето, че успяха. Цялата глутница бе заловена и прикована с белезници в тъмно и пусто помещение, което не вещаеше нищо добро. Бившият лидер на глутницата се опита да се измъкне от среброто около китките си, но без резултат. Погледна към Скот и останалите тийнейджъри, които също не бяха постигнали кой знае какъв успех и въздъхна тежко.

-Не се притеснявай, мъчението няма да продължи още дълго. - Бившата алфа чу непознатия глас на жената, която ги бе заловила и я погледна из под вежди.

-Какво искаш да кажеш? - Обади се мургавото момче, чиито очи светеха в ярко червено.

-Съпругата ми иска да каже, че скоро ще ви убием. - Отговори висок мъж с гола глава, който влезе в тъмното помещение и огледа внимателно тийнейджърите.

-Защо правите това? - Попита Дерек и отново дръпна силно белезниците.

-Ние сме ловци и убиваме свръхестествени същества. - Обясни жената. - Не е ли очевидно?

-Всъщност не всички от тук присъстващите са свръхестествени същества. - Обади се Стайлс, който до преди няколко минути беше в безсъзнание.

-Ти си част от глутницата им, което също те прави потенциална мишена.

-Жена ми е права. - Мъжът направи няколко крачки напред, застана в средата на помещението и се усмихна. - Е, какво имаме тук?

-Да видим... - Жената се приближи към съпруга си и се обърна с лице към тийнейджърите. - Една истинска алфа, една бета, една омега, въркокойот, банши, китсуне, наемен убиец и един нормален човек.

LOST GIRLWhere stories live. Discover now