39. Безмълвна

414 21 9
                                    

Беше изминала цяла седмица след партито за Хелоуин и животът на тийнейджърите вървеше по старо му - училище, тренировки по лакрос и борба със свръхестественото. Ева, Скот и Стайлс бяха на игрището и чакаха ред за пробите за новият училищен отбор. 

-Не се тревожи Скот, ще видиш, че ще останеш капитан на отбора и тази година. - Каза Ева и потупа приятеля си по рамото.

-Да, но... - Мургавото момче бе прекъснато от Стайлс.

-А ти повиши оценките си, както ти каза тренера, нали?

-Разбира се, но той ми каза да дойда на пробите като всички останали.

-Мисля, че сега имаме по-големи проблеми, за които да се тревожим. - Луничавото момче присви устни. - Каза ли на Арджент вече?

-Изпратих му съобщение, но той все още не се е свързал с мен.

-Казал си на господин Арджент, че мъртва му сестра Кейт се е завърнала от отвъдното чрез съобщение? - Девойката не можеше на повярва на ушите си.

-Не мога да си позволя да звъня международно. - Лидерът на глутницата погледна надолу. - Той е чак във Франция...

-Мислиш си, че имаш финансови проблеми? - Стайлс погледна приятеля си и наклони глава. - Опитай ти да платиш за магнитен резонанс и за престой в Айкън Хаус и пак ще си говорим.

-Какво имаш предвид? - Попита момичето с недоумение.

-Забравихте ли, че преди да разберете, че съм обладан от китайски демон си мислехте, че съм луд? - Обясни луничавото момче.

-О, извинявай! - Прошепна тъмнокоска, когато осъзна колко несъобразително бе прозвучал въпросът й.

-Така, че не се тревожи, Скот. Ще измислим нещо. - С това Стайлс погледна към игрището и въздъхна. - Какво по дяволите изобщо правим тук? В момента имаме хиляди проблеми, а сме се наредили на опашка и чакаме за пробите за новият отбор. Дори не сме добри в този спорт.

-Уау! Кой е този? - Попита зеленоочка, вдигна ръката си във въздуха и посочи момче, което се движеше със скоростта на светлината и успяваше да улови всички летящи топки.

-Уау! Кой е този? - Попита зеленоочка, вдигна ръката си във въздуха и посочи момче, което се движеше със скоростта на светлината и успяваше да улови всички летящи топки

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
LOST GIRLWhere stories live. Discover now