51. Самотна

238 13 5
                                    

Ева усети онова странно чувство в стомаха, за което бе чувала толкова много пъти, но в действителност никога не бе изпитвала преди. Усети онези пърхащи пеперуди, които караха коленете й да треперят, а кожета й да настръхва. Усети как въздухът й секва и как сърцето й бие яростно в гърдите й. Почувства как цялото й същество започва да се разтапя, отвори очи и всичко за миг изчезна. Момичето стоеше там, в празното легло по средата на пустото помещение, цялото обляно в пот и дишащо учестено. Девойката се обърна по гръб, постави длан върху лицето си и въздъхна тежко. Ето, че за поредна нощ от три седмици насам сънуваше един и същ сън, който я караше да потръпва като изопната струна всеки път, щом си спомнеше, че това вълшебно чувство беше реално, дори и за един кратък миг. Тъмнокоска затвори очи, докосна с пръсти устните си и в мислите й изплува споменът как Дерек я целуна жадно в онази нощ, а след това се отдръпна, изправи се и замина без да каже и думичка. От тогава бяха изминали 20 дена, а зеленоочка нямаше и вест от мъжа, която я пренесе в друго измерение. Дни наред се опитваше да открие обяснение за така безследното му изчезване, докато не намери отговора при Дийтън, който й обясни, че еволюцията е нещо, което изисква време и търпение. Бившият лидер на глутницата се нуждаеше от усамотение, за да приеме новата част от личността си и да се пребори с инстинктите си. Всичко това беше нормално и Ева се опитваше да го приеме, но липсата на бившата алфа, която тя изпитваше адски силно, я караше на моменти да губи котрол и самообладание. Не знаеше колко още трябва да чака завръщането на Дерек и неизвестността я убиваше. Единственото нещо, което я крепеше беше изречението "Обичам те!", което бе чула да се отронва от устните му, преди всичко да приключи. Момичето отвори отново очи, погледна към будилника на нощното шкафче и осъзна, че остават 5 минути до звънването му. Девойката се изправи бавно, простена жално и се запъти към банята, за да се приготви за училище.

~~~

След като Кейт беше изчезнала безследно, берсерките ожищожени, а Питър тикнат в Айкън Хаус, животът в малкото гръдче си продължи по старому. Ева отвори двойната червена метална врата на гимназия Бийкън Хилс и се запъти към шкафчето си. 

-Какво не е наред с теб? - Попита Малия която се приближи към тъмнокоска.

-Какво не е наред с теб? - Попита Малия която се приближи към тъмнокоска

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
LOST GIRLWhere stories live. Discover now