Κεφάλαιο 65

573 119 2
                                    


Η Νατάσσα είχε συνέλθει, αλλά παρίστανε οτι ακόμη βρισκότανε σε λήθαργο. Ο σκοπός της ήταν να μην αφήσει το Λέο να την περιορίσει ώστε να μπορεί να κινηθεί μέσα στο παλάτι και να το σκάσει σε πρώτη ευκαιρία. Δεν μπορούσε να εμπιστευθεί τον Λέο. Αν έβλεπε οτι είχε συνέλθει θα της έβαζε φρουρό για να μη μπορέσει να το σκάσει.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι, έφαγε δυο κουταλιές από τη σούπα που της είχαν πάει και ήπιε λίγο νερό. Δεν ήθελε να καταλάβουν οτι είχε φάει. Τα πόδια της δεν την κρατούσαν καλά καλά και ζαλιζότανε. Πήγε και ξανακάθισε στο κρεβάτι κουρασμένη από την πρώτη απόπειρα της να σηκωθεί. Πόσο καιρό ήταν στο κρεβάτι;

Απ έξω από το δωμάτιο άκουσε τη φωνή της υπηρέτριας που είχαν βάλει να την προσέχειενώ μιλούσε με κάποια άλλη. Όταν οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα στο δωμάτιο. Η Νατάσσα είχε ήδη ξαπλώσει και σκεπαστεί με τα μάτια κλειστά. Άκουσε την μια υπηρέτρια να λέει: "Αύριο θα έρθειπάλι αυτός ο γέρος ο πλούσιος από το βασίλειο του νερού. Τι αντιπαθητικός άνθρωπος είναι. Το βλέμμα του μου θυμίζει φίδι. Θα πρέπει να ετοιμάσεις το δωμάτιο του. Ο πρίγκιπας είπε να μην αναφέρουμε τίποτα για την πριγκίπισσα. Προφανώς δε θέλει να του την πάρουν όπως την άλλη φορά"

Οι δυο γυναίκες γέλασαν χαμηλόφωνα, αλλά η Νατάσσα στεναχωρήθηκε για τον Λέο, μπορεί να μην ήταν εντάξει σαν χαρακτήρας, αλλά στην ίδια φερόταν πάντα με τον καλύτερο τρόπο.

"Πάρε το δίσκο μαζί σου στην κουζίνα φεύγοντας. Πως θα ζήσει αυτή η κοπέλα αφού  δεν τρώει τίποτα" είπε με έναν αναστεναγμό. Η γυναίκα έβαλε το χέρι της στο μέτωπο της Νατάσσας: "Ευτυχώς δεν έχει πολύ πυρετό, αλλά είναι ακόμη ζεστή. Μια εβδομάδα τώρα ο πυρετός δεν έλεγε να πέσει. Πάμε" Οι δυο γυναίκες βγήκαν από το δωμάτιο.

Η Νατάσσα άνοιξε τα μάτια της μόλις οι υπηρέτριες έφυγαν. Είχε περάσει μια εβδομάδα που ήταν εκεί; Επρεπε να δει τι θα κάνει για να το σκάσει αλλά έπρεπε να φύγει αφού έφευγε ο Κρέοντας. Ίσως να ήταν η ευκαιρία που περίμενε για να μαζέψει στοιχεία. Έπρεπε να ακούσει την κουβέντα τους.

Το βράδυ ο Λέο μπήκε και πάλι στο δωμάτιο. Ερχόταν να τη δει κάθε φορά που έβρισκε ευκαιρία και της μιλούσε, παρόλο που ήξερε οτι εκείνη δεν τον άκουγε: "Σε δύο μέρες το βασίλειο της γης θα γιορτάσει τα γεννέθλια της πριγκίπισσας Αλεξίας. Η Άννα θα της πάει δώρο."

Κοίταξε το ακίνητο σώμα και το χλωμό πρόσωπο: "Νατάσσα γίνε γρήγορα καλά. Θέλω να δω τα μάτια σου και πάλι." η φωνή του ακουγόταν να βγαίνει με δυσκολία. Έσκυψε το κεφάλι του και και κάλυψε με τα χέρια του το πρόσωπό του για λίγη ώρα. Μετά σηκώθηκε και προχώρησε προς την πόρτα για να βγει από το δωμάτιο αλλά η πόρτα άνοιξε και μπήκε η υπηρέτρια. Αφού έκανε υπόκλιση, τον ενημέρωσε: "Ο γιατρός πέρασε προηγουμένως και είπε οτι το οτι δεν ξυπνάει ίσως να είναι από εξάντληση, αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι η επιμονή του πυρετού. Είπε οτι θέλει πάρα πολύ προσοχή μέχρι να φύγει εντελώς ο πυρετός."

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα