Κεφάλαιο 62

592 127 2
                                    



Ο Δημήτρης αφησε τους άνδρες του να ξεκουραστούν μόνο λίγες ώρες, γιατί φοβόταν μην απομακρυνθεί πολύ η Νατάσσα . Είχε ήδη μαζέψει πέντε κόκκινες κορδέλες από το δρόμο. Αυτοί που την είχαν πάρεικατευθύνονταν προς τα σύνορα του βασιλείου της φωτιάς, ήταν σίγουρος για αυτό.

Περνώντας από ένα πλάτωμα είδαν στην άκρη του δρόμου μπροστά τους, έναν σκούρο όγκο και όταν πλησίασαν κατάλαβαν οτι ήταν ένας άνθρωπος κουλουριασμένος σε εμβρυακή στάση σκεπασμένος με ένα μαύρο πανωφόρι. Αμέσως σταμάτησαν και κατέβηκαν από τα άλογα. Πλησίασαν.

Ο Δημήτρης στάθηκε για λίγο πάνω από το σώμα που φαινόταν να μην έχει ζωή μέσα του. Το πρόσωπο του ανθρώπου δε φαινόταν. Ήταν χαμένο μέσα στο πανωφόρι. Όταν την προσοχή του τράβηξε η κόκκινη κορδέλα που κρεμόταν από την τσέπη του πανωφοριού που σκέπαζε το ακίνητο σώμα και κουνιόταν ρυθμικά στο φύσημα του αέρα, αισθάνθηκε πως όλα γύρω του σταμάτησαν να κινούνται και ο χρόνος πάγωσε, μόνο η κόκκινη κορδέλα κουνιόταν σα να τον χαιρετούσε. Με το φόβο να αγκαλιάζει σφιχτά την ψυχή του, ξεσκέπασε διστακτικά το πρόσωπο του ανθρώπου και είδε ανακουφισμένος το πρόσωπο του νεαρού οδηγού της άμαξας της Νατάσσας.  Μετά έβαλε βιαστικά το χέρι του στην τσέπη του πανωφοριού από όπου κρεμόταν η κορδέλα και όταν το έβγαλε η χούφτα του ήταν γεμάτη από κόκκινες κορδέλες. Το πανωφόρι ήταν πράγματι της Νατάσσας. Τώρα πια εκείνη δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί του.

Επιασε τον ώμο του νεαρού και τον ταρακούνησε απαλά: " Με ακούς; Που είναι οι υπόλοιποι; Που τους πηγαίνουν;" ρώτησε με αγωνία το νεαρό που φαινόταν πολύ σοβαρά άρρωστος. Εκείνος βόγκηξε και ο Δημήτρης φώναξε στο γιατρό της ομάδας του να τον εξετάσει. Όση ώρα περίμενε, στο μυαλό του σχηματίζονταν ιστορίες που τον φόβιζαν. Είχε συμβεί κάτι στην Νατάσσα και έδωσαν σε αυτόν τον άνθρωπο το πανωφόρι της; Αν δεν είχε πάθει κάτι, τώρα πως θα άντεχε τον παγωμένο αέρα του χειμώνα; Κόντευε να τρελλαθεί από τις σκέψεις, όταν ο γιατρός τον βρήκε και του είπε: "Ο νεαρός εχει πολύ βαρύ κρύωμα. Πρέπει να τον μετακινήσουμε σε ζεστό περιβάλλον και να τον φροντίσουμε αν θέλουμε να σωθεί."

"Ανέκτησε καθόλου τις αισθήσεις του; Μπορεί να μιλήσει;" ρώτησε τον γιατρό.

"Συνέρχεται για λίγο και ξαναβυθίζεται σε λήθαργο, λόγω του υψηλού πυρετού. Τώρα έχει τις αισθήσεις του αλλά δεν ξέρω αν είναι σε κατάσταση να απαντήσει σε ερωτήσεις."

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα