Κεφάλαιο 52

661 131 3
                                    

Η πόρτα στην κορυφή της σκάλας άνοιξε και ο βασιλιάς με τη Νατάσσα εμφανίστηκαν. Ο Νικόλαος στάθηκε μπροστά στα κάγκελα κρατώντας περήφανα το χέρι της αδερφής του και είπε απευθυνόμενος στον κόσμο από κάτω:

"Φίλοι μου καλώς ήρθατε στον πρώτο χορό του βασιλείου του νερού, μετά την δολοφονία των γονιών μας και το σφετερισμό του θρόνου.

Ο χορός αυτός θα μπορούσε να είχε γίνει πιο νωρίς, αλλά ήθελα να έχω δίπλα μου την αγαπημένη μου Αναστασία, με την οποία, η διεστραμμένη εμμονή κάποιων με την εξουσία, μας χώρισε για πολλά χρόνια και την ανάγκασε να περάσει μια δύσκολη ζωή.

Όμως τώρα είναι κοντά μουκαι θέλουμε να γνωρίζετε οτι θα δουλέψουμε και οι δύο για το καλό του βασιλείου μας. Σας υποδεχόμαστε και ελπίζουμε να περάσετε όμορφα."

Το χέρι της Νατάσσας ήταν περασμένο στο μπράτσο του Νικόλαου και στο πρόσωπό της υπήρχε ένα γαλήνιο χαμόγελο. Τα δύο αδέρφια κατέβηκαν αργά τη σκάλα και στάθηκαν στο κέντρο του δωματίου. Οι μουσικοί άρχισαν να παίζουν και οι δυο τους χόρεψαν τον πρώτο χορό. Μετά από λίγο πολλά ζευγάρια τους ακολούθησαν.

Ο Δημήτρης δεν μπορούσε να τραβήξει τα μάτια του από τη Νατάσσα που στροβιλιζόταν με χάρη στο ρυθμό του βαλς, μέσα στην αγκαλιά του αδερφού της. Όμως από την άλλη άκρη της αίθουσας και ο Λέο την κοίταζε μαγεμένος.

Μόλις τελείωσε ο χορός, τα δύο αδέρφια περιφέρθηκαν ανάμεσα στον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τους δουν και να τους μιλήσουν.

Αφού έκαναν την απαραίτητη βόλτα δημοσίων σχέσεων μέσα στη σάλα, κατευθύνθηκαν προς τον Δημήτρη και την Αλεξία και ο Νικόλαος άφησε τη Νατάσσα κοντά τους λέγοντας: "Εγω θα πρέπει να αφήσω την παρέα σας και να πάω να μιλήσω στους βασιλιάδες των άλλων βασιλείων. Θα τα πούμε αργότερα." Τα μάτια του κοίταξαν το Δημήτρη και συνεννοήθηκαν βουβά.

Λίγες ώρες πριν, ο Νικόλαος του είχε ζητήσει να μείνει μαζί του μετά το φαγητό για να του μιλήσει και του είπε με αγωνία να προσέχει πολύ τη Νατάσσα γιατί οι πληροφοριοδότες του, τον πληροφόρισαν οτι ο σφετεριστής που γύρισε, ξεκίνησε συναντήσεις με τους άρχοντες και κάτι σχεδιάζουν.

Η Νατάσσα είχε τραβήξει την προσοχή όλων μέσα στην αίθουσα. Η ομορφιά της ήταν ήδη γνωστή στο βασίλειο  όπως και ο ευγενικός της χαρακτήρας. Οι γιοι ευγενών αλλά και  πρίγκιπες της ζητούσαν να χορέψει μαζί τους,  μην επιτρέποντας της ουσιαστικά να κατεβεί από την πίστα.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα