Κεφάλαιο 19

756 141 1
                                    

Η Νατάσσα άνοιξε αργά τα μάτια της και είδε θολά τα πρόσωπα του Έκτορα και της Κατερίνας, να την κοιτούν με αγωνία.

«Επιτέλους ξύπνησες», της είπε ο Εκτορας προσπαθώντας να κρύψει τη συγκίνηση του . Ο Δημήτρης βγαίνοντας τους είχε πει ότι είχε ξυπνήσει, αλλά όταν εκείνοι μπήκαν στο δωμάτιο κοιμόταν και πάλι.

Η Κατερίνα έπεσε πάνω της και την αγκάλιασε κλαίγοντας: «Ξεκουράσου», της είπε, «από δω και πέρα θα μπορείς να ξεκουραστείς και συ λίγο».

Η Νατάσσα την κοίταξε ερωτηματικά: «Τι εννοείς; Πρέπει να σηκωθώ για να φύγουμε . Όσο καθυστερούμε, τόσο περισσότεροι δολοφόνοι θα επιτεθούν και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν», είπε κάνοντας να σηκωθεί, αλλά ο πόνος λίγο πιο κάτω από τον ώμο της, της έκοψε τη ανάσα και την ανάγκασε να πέσει πίσω στα μαξιλάρια. Ακούμπησε το σημείο που την χτύπησε το βέλος και έκανε ένα μορφασμό.

«Μην κουνιέσαι καθόλου», της είπε ο Εκτορας καθώς η Κατερίνα έσκυψε να ταχτοποιήσει τα μαξιλάρια στην πλάτη της. «Δεν άκουσες τι σου είπα» τη μάλωσε τρυφερά η Κατερίνα «δε χρειάζεται να σηκωθείς. Από εδώ και πέρα θα γίνεις και πάλι κορίτσι». Αφού κάθισε δίπλα της στο κρεβάτι άρχισε να της εξηγεί το σχέδιο του Δημήτρη.

Όταν τελείωσε, η Νατάσσα τη ρώτησε κοιτάζοντας μια εκείνη και μια τον Έκτορα « Ο Νικόλαος δε θα κινδυνεύει πια;»

Ο Έκτορας και η Κατερίνα κοιτάχτηκαν και αισθάνθηκαν να πονάει η καρδιά τους από τη συμπεριφορά αυτού του κοριτσιού. Πότε θα άρχιζε να σκέφτεται τον εαυτό της. Πάντα έβαζε τους άλλους πάνω από τον εαυτό της.

«Ο δολοφόνος θα νομίζει ότι τον σκότωσε και άρα η δουλειά του τελείωσε. Αφού προσπάθησαν να σε σκοτώσουν τόσο επίμονα, σημαίνει ότι όντως πίστεψαν πως εσύ είσαι ο διάδοχος και όταν θα φύγουν αύριο θα πιστεύουν οτι το σχέδιο τους πέτυχε και ο διάδοχος είναι νεκρός. Από αύριο στο στρατόπεδο θα έρθει η Νατάσσα που είναι η ανιψιά της Κατερίνας, που μένει εδώ κοντά. Θα έρθει για να παρηγορήσει την αγαπημένη της θεία για τον χαμό του Νικ» είπε ο Έκτορας χαμογελώντας.

«Καλά δε θα με αναγνωρίσουν όσοι με έβλεπαν τόσο καιρό σα Νικ ;» ρώτησε και πάλι η Νατάσσα.

« Θα πούμε ότι η Νατάσσα όταν ήταν μικρή πέρασε μία άσχημη αρρώστια, που της άφησε σημάδια και έτσι κυκλοφορεί μόνο με κάλυμα προσώπου» απάντησε η Κατερίνα αυτή τη φορά..

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα