Κεφάλαιο 54

625 127 2
                                    


Η αίθουσα αναστατώθηκε από τις φωνές των ανθρώπων που είδαν τι συνέβη, ενώ ο Δημήτρης δεν κατάλαβε πως βρέθηκε δίπλα στη Νατάσσα και την κάλυψε με το σώμα του.

Την ίδια ώρα ο Άγγελος φώναξε δυνατά, για να ακουστεί πάνω από το πλήθος, στους στρατιωτικούς που βρίσκονταν μέσα στη σάλα να κλείσουν τα παράθυρα και κάποιοι να βγουν έξω για να ψάξουν το δράστη. Ο ίδιος πλησίασε με αγωνία την πριγκίπισσα και ρώτησε το Δημήτρη αν ήταν καλά.

Η Νατάσσα γύρισε και κοίταξε τον Δημήτρη: "Είμαι καλά. Μην ανησυχείς." Εκείνος την κοίταξε με αγωνία και την έσφιξε πιο πολύ στην αγκαλιά του.

Η αίθουσα κόντευε να αδειάσει πια. Οι βασιλιάδες ήταν οι πρώτοι που φυγαδεύτηκαν . Ο Κρέοντας πλησίασε το γιο του: "Βλέπεις, η φρουρά του παλατιού δεν μπόρεσε να προστατεύσει την πριγκίπισσα, παρά λίγο να την σκοτώσουν. Στο είπα οτι η θέση σου είναι στο παλάτι αλλά τι να γίνει..." αναστέναξε.

"Θα το κάνω" είπε ο Άγγελος αποφασιστικά. Ακόμη και αν βρισκόταν ο ίδιος του ο πατέρας πίσω από όλα αυτά, θα προστάτευε την πριγκίπισσα. Ίσως ήταν ο μοναδικός άνθρωπος σε όλο το βασίλειο, που θα μπορούσε να το κάνει: "Πες στο βασιλιά οτι θα αναλάβω τη φρουρά του παλατιού και την προσωπική φρουρά της πριγκίπισσας."

Καθώς απομακρυνόταν ο Κρέοντας χαμογέλασε. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Θα έβαζε το γιο του έστω και ακούσια να πλησιάσει την πριγκίπισσα και με την απόπειρα δολοφονίας, μέσα στο παλάτι μια τέτοια μέρα, θα φόβιζε και όποιον θα ήθελε να σταθεί δίπλα στο βασιλιά, δείχνοντας την αδυναμία του να φυλάξει επαρκώς ακόμη και την ίδια του την αδερφή.

Η Νατάσσα μπήκε στο δωμάτιο της και έπεσε πάνω στο κρεβάτι της βαριά. Η Μαίρη και η Κατερίνα που την ακολουθούσαν, την πλησίασαν και εκείνες σκεφτικές .

"Όχι πάλι" ψέλλισε η Κατερίνα. "Πόσο καιρό θα σε κυνηγάνε ;"

Η Νατάσσα της απάντησε: "Αν δεν ξεριζώσουμε αυτούς που προκάλεσαν όλο αυτό το κακό στο βασίλειο και την οικογένεια μου, δε θα καταφέρουμε να ησυχάσουμε ποτέ. Πρέπει να βοηθήσω το Νικόλαο να τους πιάσει."

Η Κατερίνα την κοίταξε με φόβο:" Μην μπλέκεσαι πάλι, άσε τον Έκτορα και το Νικόλαο να ασχοληθούν με αυτό."

"Ο Εκτορας που είναι; Δεν τον είδα ολόκληρο το βράδυ."

"Του ανέθεσε κάποια αποστολή ο βασιλιάς. Το μόνο που ξέρω, είναι οτι κάνει μυστικά ταξίδια, σε όλο το βασίλειο. Γι αυτό και δε μπόρεσε να παραβρίσκεται στο χορό σήμερα.»

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα