Κεφάλαιο 41

653 131 3
                                    

Μπορεί η κεντρική είσοδος του παλατιού λόγω της ημέρας να ήταν συνέχεια γεμάτη κόσμο μια και συνέχεια ερχόταν άμαξες και άφηναν τους προσκεκλημένους στον αρραβώνα, όμως η είσοδος των μαγειρείων ήταν άδεια μια και οι προμήθειες είχαν ήδη γίνει νωρίς το πρωί για να ξεκινήσουν οι μάγειρες τη δουλειά τους.

Οι τρείς τους πέρασαν ανάμεσα από τους μάγειρες και τους βοηθούς, χωρίς κανείς να τους δίνει σημασία μια και έπρεπε να ετοιμάσουν ένα σωρό εδέσματα για το τραπέζι του αρραβώνα. Η Αλεξία προχωρούσε μπροστά, ενώ την ακολουθούσε η Νατάσσα και τελευταίος πήγαινε ο Δημήτρης. Η άμαξα τους περίμενε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Η Αλεξία μπήκε πρώτη μέσα αλλά ο Δημήτρης έσφιξε το χέρι της Νατάσσας πριν την ακολουθήσει: "Εχουμε να πούμε πάρα πολλά. Ξέρω πια τα πάντα και δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην είμαστε μαζί."

Τα μάτια του κοίταξαν βαθιά μέσα στα δικά της σα να προσπαθούσαν να της μεταδώσουν την ειλικρίνεια των λόγων του: "Περιμένω με ανυπομονησία την ώρα που θα μπορέσω να βρεθώ πάλι κοντά σου" Χωρίς να τον ενδιαφέρει αν τους έβλεπε κανείς και αφού δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό του, έσκυψε και ακούμπησε πολύ σύντομα τα χείλη του στα δικά της και μετά την έσπρωξε απαλά στο εσωτερικό της άμαξας.

"Ο αδερφός μου ξαφνικά έγινε εκδηλωτικός, δεν το πιστεύω" είπε η Αλεξία γελώντας μόλις η Νατάσσα μπήκε στην άμαξα. Ο ένας από τους δύο σωματοφύλακες που τις συνόδευαν , ήταν ο Άρης, ο υπαρχηγός του Δημήτρη που τώρα την κοίταζε έκπληκτος.

"Είσαι ο Νικ" το βλέμμα του έδειχνε τη σύγχιση του:" Μα είχες σκοτωθεί και γιατί ο πρίγκιπας σε φίλησε;" Η Νατάσσα δεν ήξερε τι από τα δύο τον είχε σοκάρει περισσότερο, το ότι ζούσε ο Νικ ή το ότι είδε το Δημήτρη να τον φιλάει'.

"Προφανώς ο αδερφός μου δεν πρόλαβε να σε ενημερώσει, οτι ο Νικ δεν είναι αγόρι, αλλά είναι η πριγκίπισσα του βασιλείου του νερού, η Αναστασία."

Το ύφος του Αρη ήταν κωμικό. Σίγουρα σκεφτόταν τι είχε πει και κάνει παρουσία της πριγκίπισσας, αφού νόμιζε οτι ήταν αγόρι. Τα μάγουλα του κοκκίνησαν και έσκυψε το κεφάλι .

"Ελπίζω να μη σας πρόσβαλα, με οποιονδήποτε τρόπο στο παρελθόν" της είπε επίσημα.

"Μην ανησυχείς'" του είπε εκείνη "είσασταν όλοι αξιοπρεπέστατοι. Εγώ πρέπει να σας ζητήσω συγνώμη που σας ξεγέλασα αλλά ήταν αναγκαίο να το κάνω."

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα