Κεφάλαιο 17

775 147 4
                                    


Ο Έκτορας βγήκε πρώτος για να ελέγξει αν όλα ήταν εντάξει και μετά τις ειδοποίησε. Η Κατερίνα με τη Νατάσσα περπάτησαν βιαστικά για την σκηνή που είχαν συγκεντρώσει τους τραυματίες. Η Νατάσσα ανακουφισμένη ανακάλυψε οτι τα περισσότερα τραύματα των στρατιωτών ήταν επιπόλαια.

Εκείνη και η Κατερίνα πήγαιναν από εδώ και από εκεί, σε όποιον τις χρειαζόταν. Κάποια στιγμή μπήκε μέσα στη σκηνή ο Δημήτρης που τις παρότρυνε να πάνε να ξεκουραστούν, αφού και ο Νικ ήταν τραυματίας. Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι να αναλάβουν, όμως ο Νικ ήταν ανένδοτος, θα καθόταν να βοηθήσει .

Είχαν ήδη περάσει τα μεσάνυχτα όταν τελείωσαν και με τον τελευταίο τραυματία. Ο Έκτορας με τον Δημήτρη στεκόταν έξω από τη σκηνή, παρατηρώντας γύρω τους ανήσυχοι. Φοβόταν και οι δύο, ότι οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί ανα πάσα στιγμή, μια και αύριο θα έμπαιναν στο βασίλειο της γης, πράγμα που σήμαινε ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους δολοφόνους να τους επιτεθούν. Ήδη ο Δημήτρης είχε ζητήσει με αγγελιοφόρο που έστειλε στο βασιλιά, να τους περιμένει συνοδεία στα σύνορα, λόγω των επιθέσεων που δέχονταν.

Η Νατάσσα με τη Κατερίνα βγήκαν από την σκηνή του ιατρείου.

«Νομίζω ότι τελειώσαμε και μπορούμε να πάμε για ύπνο» είπε η Νατάσσα στην Κατερίνα και χαμογέλασε με την προσπάθεια της Κατερίνας να κρύψει ένα χασμουρητό. Τα πόδια της Νατάσσας δεν την κρατούσαν άλλο και η μέση της από το σκύψιμο την πονούσε. Ξαφνικά τα μάτια της Κατερίνας μεγάλωσαν από τον τρόμο κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο της Νατάσσας. Εκείνη γύρισε να δει τι ήταν αυτό που τρόμαξε την Κατερίνα. Την ώρα που γύριζε ένα βέλος καρφώθηκε στο στήθος της λίγο πιο πάνω από το ύψος της καρδιάς. Πριν σκοτεινιάσουν όλα γύρω της, η Νατάσσα άκουσε την Κατερίνα να ουρλιάζει με όλη της τη δύναμη.

Ο Δημήτρης είδε το Νικ με την Κατερίνα να βγαίνουν από την ιατρική σκηνή, όμως την προσοχή του τράβηξε μια κίνηση πιο πίσω. Ενας άνδρας ντυμένος με τη δική τους τη στολή, έκανε ότι τάιζε τα άλογα, αλλά στην πραγματικότητα παρατηρούσε προσεκτικά γύρω του, σα να έψαχνε για κάτι. Μόλις ο άντρας είδε τις δυο γυναίκες να βγαίνουν από τη σκηνή, έβγαλε βιαστικά από την πλάτη του το τόξο του, σημάδεψε το Νικ και άφησε το βέλος να φύγει.

Το ουρλιαχτό της Κατερίνας ακούστηκε ανατριχιαστικό σε όλο το στρατόπεδο. Ο Δημήτρης είδε το Νικ να γονατίζει με το βέλος καρφωμένο πάνω του και μετά να πέφτει στο έδαφος. Χωρίς να το καταλάβει άρχισε να τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορούσε, προς το μέρος του. Όταν έφτασε γονάτισε τόσο απότομα, που τα γόνατα του σύρθηκαν στο χώμα προκαλώντας του πληγές. Έπιασε τη Νατάσσα και τη σήκωσε στην αγκαλιά του φωνάζοντας το γιατρό, που πετάχτηκε αλαφιασμένος από τη σκηνή. Φώναξε στους άντρες του να πιάσουν αυτόν που το έκανε και άρχισε να τρέχει, έχοντας στην αγκαλιά του το σώμα της αναίσθητης κοπέλας, προς το δωμάτιο της, με τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Αισθανόταν το φόβο του για την κατάστασή της να μεγαλώνει, γιατί την αισθανόταν στα χέρια του σαν άψυχη κούκλα. Η Κατερίνα πίσω του έκλαιγε και καταριόταν αυτόν που έκανε αυτό το κακό. Ο Έκτορας, αφού βεβαιώθηκε ότι ο δράστης πιάστηκε, έτρεξε και αυτός πίσω από το Δημήτρη. Ο πανικός του έγινε αντιληπτός σε όλους. Φαινόταν σε πλήρη σύγχιση.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα