Κεφάλαιο 5

914 154 3
                                    



Η Νατάσσα έστρεψε το πρόσωπο της προς τον ήλιο. Πόσο της άρεσαν αυτές οι καθαρές φθινοπωρινές μέρες,  με το δροσερό αέρα και το λαμπερό ήλιο. Είχαν περάσει δέκα χρόνια από όταν έφυγαν από το παλάτι και είχαν έρθει σε αυτό το απομακρυσμένο και απομονωμένο σπίτι στο βουνό.

Στην αρχή η νέα ζωή ήταν δύσκολη για όλους. Ο Έκτορας που είχε μάθει στην μοναχική ζωή του πολεμιστή, έπρεπε να προσαρμοστεί στη ζωή του οικογενειάρχη αγρότη. Η Κατερίνα, έχοντας αφήσει πίσω της μια ζωή μέσα στην άνεση και στην χλιδή του παλατιού, τώρα έπρεπε να αναλάβει το ρόλο της νοικοκυράς αλλά και της μητέρας .

Η πιο δύσκολη όμως προσαρμογή ήταν της Νατάσσας. Είχε φύγει από την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά της, χωρίστηκε από τον αδερφό της και έπρεπε να ξεχάσει τους τρόπους που της μάθαιναν μέχρι τη στιγμή που έφυγε από το παλάτι. Στη νέα της ζωή εκπαιδευόταν να φέρεται σαν αγόρι. Κάθε μέρα εξασκούνταν σκληρά με τον Έκτορα στις πολεμικές τέχνες και είχε γίνει  καλύτερος πολεμιστής από πολλά αγόρια της ηλικίας της.

Τον πρώτο καιρό στο καινούριο σπίτι, η μικρή Νατάσσα ρωτούσε κάθε μέρα πότε θα πήγαιναν οι γονεις της και περίμενε καρτερικά, όταν ο Έκτορας της έλεγε ότι θα αργούσαν λίγο, γιατί η δουλειά του πατέρα της δεν τελείωνε εύκολα.

Όταν πέρασαν δύο χρόνια τα νέα της δολοφονίας του βασιλικού ζεύγους, ταξίδεψαν παντού.  Η επανάσταση είχε ξεσπάσειστο βασίλειο του Νερού, λίγο αφού φυγαδεύτηκαν τα παιδιά, με αίτημα τον εκθρονισμό του Νηρέα, όμως οι επαναστάτες δεν τόλμησαν να σκοτώσουν το βασιλικό ζευγάρι που ο κόσμος ακόμη το αγαπούσε. Την κυβέρνηση του βασιλείου ανέλαβε ο αρχηγός των επαναστατών αλλά κρατώντας δίπλα του το βασιλιά. Αν και αυτόν και τη βασίλισσα τους  κράτησαν ζωντανούς, ο στόχος τους ήταν να τους ξεφορτωθούν.

Όμως για να μην ξεσηκωθεί ο λαός έπρεπε να κάνουν ένα σχέδιο, έτσι δύο χρόνια μετά την επανάσταση, ανακοινώθηκεστον κόσμο, ότι ενώ το βασιλικό ζεύγος μεταφερόταν στην εξοχική τους κατοικία, δέχτηκαν επίθεση  και η κατάληξη ήταν να σκοτωθούν πολλοί από τη φρουρά του βασιλιά αλλά και ο ίδιος και η βασίλισσα.

Όταν τα παιδιά έφυγαν από το παλάτι, το βασιλικό ζευγάρι μαζί με τους έμπιστους ανθρώπους τους κατάφεραν  να το κρατήσουν  μυστικό. Έτσι όταν οι πράκτορες των εχθρών τους το έμαθαν, ήταν πολύ αργά για να τα βρουν. Μετά το θάνατο του ζεύγους έστειλαν ομάδες με την περιγραφή των παιδιών αλλά και των έμπιστων ανθρώπων του βασιλιά και της βασίλισσας, σε όλο το βασίλειο, για να τα ανακαλύψουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα